En kat er i gennemsnit gravid 65 dage. Drægtigheden kan dog variere mellem 63-66 dage. Hun katten bliver ikke nødvendigvis drægtig den dag hun bliver parret, og kan også afkorte drægtigheden, hvis kuldet er stort. Hele drægtigenden kan derfor variere 53 til 71 dage. Jeg har aldrig selv turde vente længere end til dag 68.

Read More

De fleste (ikke-neutraliserede) hunhunde kommer i løbetid ca. 2 gange om året eller lidt mindre. Der vil typisk være 6-8 måneder imellem, og for de fleste forekomme ganske stabilt. Der vil i midlertid være nogle forhold det kan være godt at kende til. Eksempelvis kan den første løbetid, løbetid hos ældre tæver og den første

Read More

Hudkræft er en af de mest hyppige former for kræft hos hunde. Hudkræft er desuden oftest nemmest at gøre noget ved, da det lettere kan fjernes end typer, der sidde inde i kroppen. Ved kræfttyper i huden, der spreder sig sent i deres udvikling, vil kirurgi, hvor man fjerner knude være effektiv behandling og hunden

Read More

Min gamle hund spjættede meget inden bedøvelsen. Kunne hun mærke noget og hvorfor gav dyrlægen hende ikke bare aflivningsvæsken uden bedøvelse…   Hvordan foregår aflivning af hund Hvis du snakker med din dyrlæge, kan du være med til at bestemme meget om, hvordan aflivningen skal foregå. Det kræver dog lidt tid til planlægning, men det

Read More

Katte kan få astma (kronisk bronchitis) som vi mennesker, hvor det primære symptom er en mild men vedvarende hoste. Det vil enten skyldes rød eller støv i hjemmet eller en allergisk tilstand. Dog er det vigtigt at udelukke at katten har lungeorm og andre sygdomme i luftvejene for man starte behandling.

Read More

Loven der handler om katte er blevet opdateret, så den fra juli 2021 indeholde specifikke regler for mærkning og indfangning af katte. Vi har faktiske endnu ikke en egentlig en kattelov i Danmark. Til gengæld indeholder Dyrevelfærdsloven og Mark- og vejfredsloven det, vi skal vide om katte. 

Read More

Kastration af katte er for mange dyrlæger et rutineindgreb, men det er faktisk en fuld operation, hvor man fjernet hormonproducerende organer. Så selvom det måske virker simpelt, og de fleste dyrlæger tilbyder det, er der mange detaljer at tage stilling til. (Udgivet december 2010, seneste opdateret oktober 2021)

Read More

Lopper hos katte kan være ret udfordrende at komme af med og den kan næsten virke somom loppemidlet ikke virker. Kender du lidt til loppens smarte tricks og livscyklus, kan du dog effekt behandle det lille kræ.

Read More

En hunds normale temperatur ligger mellem 37,5-39,0 °C målt rektalt (i numsen). Ved motion eller nervøsitet eksempelvis ved et dyrlægebesøg, kan hundens temperatur stige op til 39,3 °C. Alt derover betragtes som feber. Du kan ikke sikkert vurdere om din hund har feber på temperaturen på dens snude (Opdateret september 2021)

Read More

Videobrevkassen

Racebeskrivelse - Alfabetisk liste

Dyrebrevkassen

Andre vigtige sider