Når en hund bider eller slikker poter er det tegn på kløe eller smerte. Poterne vil ofte være røde og/eller hævede. De underliggende årsager kan inddeles i 8 grupper hvor sår, allergier og infektioner med bakterier eller svamp er almindelige. Hvis potevask ikke stopper problemet, kan en dyrlæge hjælpe med medicinsk behandling.

Read More

Hunde gemmer ofte deres symptomer for os. Ikke med vilje. De ved bare ikke, at de kan få hjælp, hvis de siger det. At finde frem til den rette hundesygdom kræver at vi sammen finder ALLE de relevante symptomer. Et symptom er ofte ikke nok til en diagnose, men sammen med en grundig undersøgelse og

Read More

Allergi hos hunde opstår, når hunden immunforsvar reagerer overfor noget i omgivelserne, som de normalt bør tåle. De mest almindelige former er allergi overfor luftbårne allergener (som pollen og skimmelsvamp) og fødevareallergier. Diagnosen af allergi hos hunde kan være kompleks og kræver en metodisk tilgang for præcist at identificere årsagen og den passende behandling.

Read More

En kat er i gennemsnit gravid 65 dage. Drægtigheden kan dog variere mellem 63-66 dage. Hun katten bliver ikke nødvendigvis drægtig den dag hun bliver parret, og kan også afkorte drægtigheden, hvis kuldet er stort. Hele drægtigenden kan derfor variere 53 til 71 dage. Jeg har aldrig selv turde vente længere end til dag 68.

Read More

Hudkræft er en af de mest hyppige former for kræft hos hunde. Hudkræft er desuden oftest nemmest at gøre noget ved, da det lettere kan fjernes end typer, der sidde inde i kroppen. Ved kræfttyper i huden, der spreder sig sent i deres udvikling, vil kirurgi, hvor man fjerner knude være effektiv behandling og hunden

Read More

Min gamle hund spjættede meget inden bedøvelsen. Kunne hun mærke noget og hvorfor gav dyrlægen hende ikke bare aflivningsvæsken uden bedøvelse… Hvordan foregår aflivning af hund Hvis du snakker med din dyrlæge, kan du være med til at bestemme meget om, hvordan aflivningen skal foregå. Det kræver dog lidt tid til planlægning, men det er

Read More

Katte kan få astma (kronisk bronchitis) som vi mennesker, hvor det primære symptom er en mild men vedvarende hoste. Det vil enten skyldes rød eller støv i hjemmet eller en allergisk tilstand. Dog er det vigtigt at udelukke at katten har lungeorm og andre sygdomme i luftvejene for man starte behandling.

Read More

Loven der handler om katte er blevet opdateret, så den fra juli 2021 indeholde specifikke regler for mærkning og indfangning af katte. Vi har faktiske endnu ikke en egentlig en kattelov i Danmark. Til gengæld indeholder Dyrevelfærdsloven og Mark- og vejfredsloven det, vi skal vide om katte. 

Read More

Lopper hos katte kan være ret udfordrende at komme af med og den kan næsten virke somom loppemidlet ikke virker. Kender du lidt til loppens smarte tricks og livscyklus, kan du dog effekt behandle det lille kræ.

Read More

Videobrevkassen

Racebeskrivelse - Alfabetisk liste

Dyrebrevkassen

Andre vigtige sider