Min hund drypper og har forhudsbetændelse. Hvorfor går det ikke væk?

Min drypper noget gulligt fra penis. Jeg vasker ham, men i perioder er det så slemt, at det sidder på indersiden af låret…


⚡ Lyn-version

Dinas franske bulldog lider af udflåd fra penis, en blanding af gamle sædceller, sekret og urin. Artiklen rådgiver om hygiejne, som at tørre hunden regelmæssigt, og nævner kastration som en mulig løsning for at reducere udflådet og relateret stress. Jeg understreger, at udflådet, selvom det er ubehageligt, ofte er normalt og ikke nødvendigvis indikerer en infektion eller sygdom.


Jeg har en fransk bulldog hanhund som lige siden jeg købte ham fra hvalp, haft “dryp” fra hans kønsorgan.

Det er noget meget gulligt. Samme farve som betændelse? Jeg vasker af og til hans kønsorgan med penisrens til hunde.

Synes bare det er mærkeligt, for nogen gange er det så meget, så det drypper på gulvet og man kan se på indersiden af hans bagben at det har dryppet ned der.

Har du noget bud på hvad det kan være?

Indsendt af: Dina Christoffersen

Oplyst: Hanhund, Fransk bulldog, 2 år

1
00:00:00,870 –> 00:00:33,880
I dag skal vi snakke om Sådan noget ulækkert nas der kan komme fra tissemanden på hanhunde. Vi skal snakke lidt om hvad det kommer af og hvad man kan gøre ved det, fordi Der er nemlig lidt vi kan arbejde med, og det skal vi fordi at Jeg har fået en mail fra dina, der skriver at hun har en fransk bulldog som siden hun købte ham som valgt har haft Sådan noget dryp fra kønsorganerne. Det er gulligt samme farve som betændelse og hun vasker det med Sådan noget penisens, men uanset hvor meget hun renser, så bliver det bare ved med at komme igen.

2
00:00:34,220 –> 00:01:07,100
Hun synes Det er mærkeligt, fordi nogle gange så er det flere gange dagligt, og Det kan endda blive så meget, at det løber ned på indersiden af bagbenene på ham. Så spørger hun, hvad Det kan være, og hvordan hun får det til at gå væk, og Det er selvfølgelig utrolig ulækkert, men Det er oftest helt normalt og ganske ufarligt. Det sekret der kommer ud af disse manden der Det er en blanding af gamle sædceller så er det noget sekret fra den kirke der hedder prostata, altså blærehalskirtlen som bor derinde ved siden af blæren.

3
00:01:07,110 –> 00:01:41,850
Og som danner noget sekret, som sædcellerne bor i, og så kommer der også noget urin med ud og den her blanding. Den er altså fyldt med gamle sædceller og måske lidt snavs og lidt støv udefra, og det giver så Sådan en en klistret masse, som både kan være gul og grøn og meget andet sjovt ikke også det ligner betændelse, men Det er det altså ikke nødvendigvis den gule grønne farve den kommer kun fordi Der er celler i, og i det her tilfælde er det altså sædceller. Der kan også godt være lidt bakterier i, men Det er typisk ikke dem der Sådan gør det.

4
00:01:42,400 –> 00:02:15,590
Når når sekretet kommer ud af en by, så er det en blanding af immunforsvars celler og bakterier, som giver den gule farve. Her er det altså primært sædcellerne, så Det er ikke egentlig betændelses selvom at det ligner. Men der kan godt være ret mange bakterier i området alligevel, og i nogle uheldige tilfælde, så vandrer nogle af de bakterier op i blæren, og så giver det egentlig blærebetændelse, og det gør jo så, at nogle hunde de går Sådan og småt tisser endnu mere, og så bliver problemet faktisk værre, når det skal ikke forstås Sådan, at bare fordi en hund kommer ind med det her nas fra.

5
00:02:16,980 –> 00:02:47,410
Fra spidsen af penis, at den så har blærebetændelse, men Det er en af de ting jeg også kigger efter og få udelukket sædvanligvis. Så er det her bare helt fredeligt og de 3 ting der sædceller og sekret og urin er jo normale, og Det er noget der bliver dannet hver evig eneste dag, så på samme måde som at du kan ikke rense ører og så er det overstået med det, så skal du aldrig gøre det igen, så kan man heller ikke rense det her væk, og så skal du ikke gøre det igen. Det er for nogle hunde noget man skal gøre jo.

6
00:02:47,480 –> 00:03:19,700
Flere gange dagligt, men ellers i hvert fald en gang om dagen, og der skal ikke nødvendigvis så meget til bare et stykke køkkenrulle eller noget for husrens, Sådan som som her, når Det er rigtig slemt. Og så måske bare lige tørre snippen af der lidt på samme måde som nogle hunde de også lige får tørret poter, når de kommer ind udefra. Nu er det her en fransk bulldog nogen de kan godt være ret stive i ryggen, og det vil sige, de kan ikke nå ned og holde sig selv rene, og Det er måske grunden til at det virker som om at Det er.

7
00:03:19,880 –> 00:03:46,180
Voldsom og hos den her hund og de hunde, der selv kan holde det rent de den der opdager man det ikke altid, men Der er altså nogle særligt nogle nogle særlige hunde, som skal have lidt hjælp til det her. Man kan se efter om Der er egentlig betændelse i området ved at kigge på slimhinden på forhuden og på spidsen af penis, så Det er noget af det, jeg kigger efter som dyrlægen og de her dyr kommer ind på dyreklinik.

8
00:03:47,890 –> 00:04:09,950
Men indersiden af forhuden der den er en slimhinde ligesom så mange andre steder i kroppen, og det vil sige, den skal være lyserød. Rosa uden prikker og røde striber eller røde plamager og områder lidt på samme måde som tandkød på hunden også skal være fint lyserødt, så skal indersiden af penis og indersiden af forhuden og spidsen af penis også være det.

9
00:04:11,940 –> 00:04:42,750
Udover det, så kan man sige, Der er nogen hunde, som kan være Sådan lidt hyper seksuelle og det vil sige de er virkelig meget på og den kører ligesom på dem hele tiden, og de producerer meget sekret og mange sædceller og så vil de have ret meget af det her sikret, og de kan godt mentalt også være påvirket på den måde, at de hele tiden er på jagt efter hunhund og hele tiden er lidt småstresset over det, og de kan altså godt hjælpes med at blive kastreret.

10
00:04:43,530 –> 00:05:02,340
Typisk, når en hund bliver kastreret, så forsvinder det her sekret også. Og Det er altså fordi, at sædcellerne, de holder helt op med at blive produceret, og prostataen går ligesom i dvale, og det vil sige, den holder op med at lave sekret. Og så er der kun urinen tilbage. Og selvom der godt kan sidde lidt urinrøret der stadigvæk, så giver det typisk ikke den her type af sekret.

11
00:05:03,000 –> 00:05:32,790
Jeg synes Det er lidt voldsomt at kastrere en hund bare for at blive fri for det her sikret, for Det kan jo trods alt bare vaskes væk, men hvis hunden er mentalt påvirket og er hyper sexet, så kan det muligvis være en god løsning for den ene hund. Det med om en hund skal kastreres. Det er en individuel vurdering og ikke bare Sådan en generel anbefaling man kan komme med, og det vil sige Det er noget du skal snakke med. Nogen der kender din hund om, og Det er for eksempel dyrlægen eller hans hendes sygeplejerske.

12
00:05:33,230 –> 00:05:38,750
Eller hundetræneren og måske dem alle sammen, for ligesom at få en samlet vurdering af det.

13
00:05:39,580 –> 00:05:47,950
Jeg håber det svarede på dit spørgsmål. Hvis det gjorde så giv gerne lige et like og hvis ikke så skriv gerne opfølgende kommentar.

14
00:05:49,120 –> 00:05:53,300
Lignende spørgsmål nede i kommentarfeltet, så tager vi en snak om dit kæledyr der.

Hvorfor får hunde forhudsbetændelse?

Hunde får forhudsbetændelse når der samler sig gamle sædceller, urindråber og sekret fra prostatakirtlen ved udgangen af penis under forhuden. Denne blanding er ofte gul eller grøn og ligner betændelse, men er det ikke altid. Det kan renses med rent vand eller forhudsrens på et stykke køkkenrulle. Er slimhinden rød og irriteret eller slikker hunden sig meget skal den eventuelt have medicinsk behandling.

Forhudsbetændelse hos hund

Det er helt normalt for en hund og det er normalt at det varierer i mængde.

Der kan gå betændelse i slimhinden eller i forhuden. Det vil normalt svie og klø meget, så hunden slikker sig overdrevet. I det tilfælde skal der antibiotika til, men indtil da burde du kunne klare dig med almindeligt rens.

Er det rigtig slemt kan du bruge 1:10 fortyndinger af brintoverilte eller klorhexidin, og er der gået rigtig betændelse i forhuden, skal der også antibiotika til.

I langt de fleste tilfælde vil flådet stoppe når/hvis hunden bliver kastreret, men det er selvfølgelig lidt voldsomt for at håndtere den slags.

Det kan evt. være fornuftigt at få man undersøgt for blærebetændelse eller lignende, for at være sikker på, at han ikke også drypper urin.

Når en hund drypper urin

Flådet kan muligvis også skyldes at din hund drypper urin, der så samler snavs og betændelse. Hvis det generer hunden vil jeg som sagt anbefale dig at få undersøgt om årsagen er blærebetændelse eller problemer med prostataen.

Kommentare

Jeg har samme oplevelse med dryp pletter fra min Lab
Er der nogle gode råd til hvordan man nemmest fjerner dem igen fra møbler og gulv ?

Carsten Sørensen

Uh, jeg er ikke rengøringsekpert, men der er cellemateriale i, så mon ikke brintoverilte eller Rodalon kan tage det. Det kan selvfølgelig også misfarve, så det kommer vel også an på overfladen.
Søren

Dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Hund, Urinveje og kønorganer (urogenital/reproduktion)


You may also like

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld