Hvorfor har min hvalp blod fra munden?

Min hvalp på 7 måneder har pludseligt et så, og der kommer blod fra munden. Kan det være en ødelagt mælketand, og skal vi til dyrlægen?

Hej dyrelæger

Vores hvalp på ca 7 måneder er pludselig blod, der kommer fra munden. Jeg tror han rendte og legede med en pind i haven, så måske kan han have skæret eller stukket sig.

Når man åbner hans mund, kan vi se et sår på tandkødet og jeg tror blodet kommer derfra. Min mand mener at der har siddet en tand, men jeg kan ikke huske hvordan han mælketænder så ud.

Jeg kan også læse på nettet, at hvis en tand er knækket skal det behandles hurtigt hos en dyrelæge, men han virker ikke til at have ond og han er glad og leger som han plejer.

Det er mest blodet jeg er bekymret for.

Bør vi tage til dyrelægen som nogen foreslår i Facebookgruppen, vi er med i, eller kan vi se tiden an?

hilsen de bekymrede

Hvalp med blod fra munden hvor en mælketand er faldet ud

Hej

Det er helt rigtigt, at der har siddet en mælketand. Jeg kan se på billedet, at jeres hund har skiftet sine fortænder – altså de forreste under næseborene. Det er helt naturligt at han skal skifte og tæbe sine lange hjørnetænder på dette tidspunkt.

Det røde sted, hvor blodet kommer fra, er der hvor den lange hjørne-mælketand har siddet.

Han har muligvis slået mælketanden løs, da han legede i haven. Det er i sig selv ikke noget større problem, da den alligevel bør falde ud nu. jeg kan dog ikke helt afgøre om der sidder en lille mindre flig tilbage inder i hullet, eller om det bare er sådan lyset falder.

Et mindre fragment yderst i hullet vil dog ofte ikke betyde det helt store, men skal man være sikker, kan man tage et røntgenbillede af det. Muligvis kan din dyrlæge afgøre det ved blot at “pille i det”.

Det må i hvert fald under alle omstændigheder ikke væske, hæve eller lugte mærkeligt. Desuden skal blødningen stoppe igen med det samme. En normal blødning efter sår i munden skal stoppe inden for ca. 10 min højst – selvfølgelig lidt efter hvor stor hullet er.

Min vigtigste bekymring er faktisk om det gør ondt. Hvis den virkelig er slået sløs, kan det godt gøre ondt på din hund i nogle dage. Var han min hund ville jeg nok give ham lidt hunde-smertestillende – også selvom han ellers virker frisk nok. Det kan du tale med din dyrlæge om.

mvh Søren

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld