Hundefoder uden protein – kan man få det?

Kan man få hundefoder uden protein…

Hej

Min hun kan ikke tåle protein. Den har virkelig sart mave og får tynd mave hver eneste gang vi giver ham noget han ikke kan tåle. Nogle gange rumler maven også helt vildt og så ved vi godt at han får tynd mave de næste par dage.

Alt foder jeg kigger på har meget højt proteinindhold og jeg har svært ved at finde noget han kan lide.

Det er også lidt svært for mig fordi jeg ikke selv spiser kød, då jeg vil helst finde noget hundefoder helt uden protein, for at blive fri for problemerne.

Håber du kan hjælpe. Anonym

 

Hundefoder uden protein

Alt hundefoder indeholder protein, men der er forskel på hvilken kilde det komme fra. Hunden kan ikke leve uden protein, så man kan altså ikke få foder helt uden. Det er teoretisk muligt, at fodre en hund med rent planteprotein, men uhyre svært at gøre sikkert. Alternativt kan du få foder med insektprotein.

Protein er sammensat at forskellige aminosyrer. Nogle aminosyrer kan hunden skabe selv, andre er den nødt til at spise sig til. Hvis man giver en hund rent planteprotein får den måske nok protein i teorien, men alligevel ikke nok af bestemte typer aminosyrer. Man skal altså være uhyre omhyggelig med at få sammensat det korrekt. Og det kræver under alle omstændigheder hjælp fra en ernæringsekspert.

 

Protein-allergi hos hunde

Nå hunde reagerer dårligt på en bestemt type foder, sådan som din hund gør, skyldes det næsten altid proteinkilden. Altså hvilken slags kød foderet er baseret på.

Det er altså på den måde ikke fordi hunden får proteinforgiftning og får “for meget” protein, men snarer at hunden reagerer på typen.

Hunden skal stadig have protein, men bare fra en anden kilde. Derfor kan skift til foder med en anden type kød hjælpe. Der har også de senere år været meget snak om kornfrit foder til hunde. Det skader ikke hunden, men det, der faktisk hjælper er, at den typer foder oftest er lavet på andre typer protein. Når man skifter, skifter man samtidig proteinkilden, og hunden får det bedre.

 

Hunde, der ikke vil spise

Du skriver ikke hvilken type hund og race du har, men jeg gætter på at han bare “spiller” kræsen. Rigtig mange hunde kan sagtens gå en dag eller to uden at spise noget. Det er helt normalt. Hvis man så giver hunden lidt lækker i, for alligevel at få den til at spise, regner hund ud, at den bare skal vente lidt, så kommer der noget lækkert.

Den har altså fået dig dresseret rigtig godt.

Måske spiller hunden bare sulten for at klemme lidt lækkert ud af dig.

Jeg har indtil videre ikke mødt en hund, der af egen vilje har sultet dig selv længe nok til at blive dårlig af det. Det er mere et spørgsmål om, hvem der giver efter først.

Jeg tror altså godt din hund kan spise de samme foder, hvis bare du har is nok i maven.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld