Hvad sker der hvis en drægtig kat har fået p-piller?

Katte kan godt blive drægtige selvom de får p-piller. Som dyrlæge taler jeg dog kraftigt mod brugen af p-piller til drægtige katte og anbefaler sterilisation som et sikrere og mere bæredygtigt alternativ. Identifikation af drægtighed kan sikres via ultralyd, og jeg understreger vigtigheden af ansvarligt katteopdræt for at sikre dyrenes velfærd og forebygge overpopulation.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Min kat har fået killinger for 2 mdr. siden, hun har ikke været i løb så jeg er fornylig begyndt at give hende p-pille for at hun ikke bliver drægtig igen.

Jeg giver pillerne med stor omhu, så jeg ved at hun har fået dem.

Men nu synes jeg det mærkes som hun er drægtig alligevel.

Kan det skade killingerne, at hun har fået p-piller imens hun er drægtig?

På forhånd tak.

Hilsner fra Luna

P-piller med Progesteron

Jeg forklarer, hvordan jeg håndterer brugen af p-piller hos katte, samt mulighederne for sterilisation. Det er vigtigt at være opmærksom på, at p-piller til katte indeholder et hormon, der forhindrer drægtighed. Man må aldrig give dem til en kat, der allerede er drægtig. Derfor råder jeg til at stoppe med at give p-piller, hvis der er mistanke om drægtighed, og i stedet overveje sterilisation som en mere bæredygtig løsning.

Hvordan man identificerer drægtighed hos katte

Det er muligt at identificere drægtighed hos katte ved hjælp af ultralydsscanning, som kan udføres af en dygtig dyrlæge. Dette er vigtigt for at undgå at give p-piller til en drægtig kat, hvilket kan være skadeligt.

Rådgivning om sterilisation som alternativ til p-piller

Sterilisation er en mere bæredygtig og sikker metode til at forhindre uønsket drægtighed. Denne procedure indebærer et kirurgisk indgreb, hvor katten bliver neutraliseret. Dette er en rutinemæssig procedure, som vi dyrlæger er trænet i, og som kan hjælpe med at forhindre de adfærdsmæssige og økonomiske udfordringer, der følger med uønskede kuld.

Ansvarligt katteopdræt

Jeg opfordrer alle katteejere til at tage ansvarlige valg omkring deres kattes reproduktive sundhed. Dette inkluderer overvejelser omkring brugen af p-piller og muligheden for sterilisation. Ansvarligt opdræt sikrer dyrenes velfærd og forebygger overpopulation.

De produkter jeg (faktisk) anbefaler til katteejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine Vandskål
(ja, jeg ved der står “hundeskål”, men kan din kat måske læse?)
Se pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Smart Sipper VandautomatSe pris hos PetPower.dkDenne vandautomat er ret smart af samme gund som ovenfor. Særligt vi du skal være væk hjemmefra flere timer end normalt.
Catit Senses fodertårnSe pris hos PetPower.dkDet er for kedeligt at spise kun af skål. Katte er legesyge og går på jagt for at få noget at spise. Det her legetårn er et rigtig godt alternativ til en kedelig skål.
Trixie kradsetræSe pris hos PetPower.dkDet er ikke et kattehjem uden et ordenligt kradsetræ, men det skal kunne flyttes i starten. Det er nemlig katten der bestemer, hvor det skal stå. Så du må prøve dig frem.
Moderna kattetoilet med tagSe pris hos PetPower.dkHvis ikke din kat går ude, skal den selvfølgelig have en bakke (stressede katte skal have to). Jeg forestrækker én med tag. Det sviner og lugter mindre.
Jasira hyggepose kattehuleSe pris hos PetPower.dkJeg foretrækker den her hyggepose frem for almindelige huler, fordi den kan foldes og kan pakkes væk uden at fylde hele skabet.
Skudo transport kasse i kattestørrelseSe pris hos PetPower.dkSkudos transportkasse er god, fordi den har lukninger i siden med lås så de ikke går op og en stabil og stærk låge.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
KW filter splitterSe pris hos PetPower.dkHar din kat tendens til at få hårknuder i nakken og bag benene, er sådan en hår-spiller et must!
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet. Du finder vandskåle, men ikke foderskåle fordi inteligente katte skal arbejde for føden i aktivitetslegetøj.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld