Katte transportkasse – Dyrlægens vejledning

Som dyrlæge ser jeg alle slags katte-transportkasser der findes. Jeg ser også når de bliver slidt og hvor de går i stykker. Jeg hører også folks frustrationer over dem, så selvom jeg ikke har ejet dem alle, kan jeg godt fortælle dig, hvad du skal gå udenom.

Det abolut vigtigste er samlingen foran. Der hvor overdel og underdel er samlet på hver sin side af lågen. Er samlingen for billig her, kan katten nemt skubbe lågen ud. Samtidig skal den nemt kunne skilles ad her, hvor du vil have overdelen helt af.

Lågen skal kunne tages helt af. På nogle kasser skal man skille dele helt fra hinanden for at kunne få lågen af. Så sidder den selvfølgelig bedre fast, men det er upraktisk når du skal have en modvillig kat ind i kassen.

Overdel og underdel skal samlet med låse, der ikke bliver væk. De små stifter, der er på nogle kasser, bliver alt for nemt væk. Du skal finde én hvor samlingerne bliver siddende på kassen.

Håndtaget skal være stabilt. En kat, der flytter sig rundt i transportkassen skifter vægten rundt. Pludselig falder håndtaget af og en i forvejen nervøs kat, er pludselig oppe i det røde felt.

Hvilken størrelse transportbur er bedst til kat

En kattetransportkasse skal være stort nok til at katten kan stå oprejst, dreje sig, sidde komfortabelt og lægge sig ned. Skal buret kun bruges til små ture, er det bedst, at det ikke for stort. Katte føler sig ofte mere trygge på mindre plads og skal samtidig ikke glide rundt.

Skal kassen bruges til flytransport over længere tid, skal der være plads til kassebakke, vand og mad og katten skal kunne ligge helt udstrakt.

Transportkasse til katte i fly

Skal du rejse sammen med din kat, skal du bruge et godkendt transportbur på maksimalt 40 x 25 x 23 cm og det må ikke vaje over 8 kg. De fleste transportkasser opfylde de krav. Husk at du skal reservere plads til katten sammen med din egen billet.

Skal katte rejse i lasten skal buret være stort nok til at katten kan ligge fuldt udstrakt og samtidig have plads til vand og mad.

Hvordan får man kat i transportkasse

At få katten ind i en transportkasse, kan være en stor opgave, og det kræver øvelse.

I den optimale verden bør katten have øvelse med transportkassen og gå frivilligt ind. I mere akutte tilfælde, hvor katten pludselig skal til dyrlægen, kan man pakke katten ind i et håndklæde, tage lågen helt af og bakke katten ind. Hold evt. transportkassen på skrå og brug tyngdekraften.

Hvis katten kun er i transportkassen når den skal køre i bus eller bil og altid ender hos dyrlægen, vil den naturligvis have en dårlig fornemmelse af kassen. Træningen starter med at gøre transportkassen ufarlig. Lad den evt. stå fremme. Den må heller ikke lugt farligt, så du kan bruge positiv duftspray.

Katte transportkasse vægt i kg

En kattetransportkasse vejer 1,5 – 8 kg. En almindelige transportkasse til at bære en kat i, vejer typisk kun 1,8 – 2,2 kg.

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

katte transportbur, katte transportkasse (højest volumen), skema med krav fra forskelige flyselskaber, transportkasse kat


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld