Hvornår skal man lave drægtighedsscanning på hunde

En drægtighedsscanning anbefales mellem dag 23 og 25 efter parring for at bekræfte graviditet hos hunde. Scanningen er sikker og kræver ikke bedøvelse. Vær opmærksom på tegn på falsk drægtighed, som kan ligne ægte graviditet.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Jeg tror min hund er drægtig. Hun opfører sig mærkeligt i hvert fald. Hvornår bør jeg tage min hund til en drægtighedsscanning, og hvad skal jeg forvente under denne scanning? Er der nogen risici ved at udføre denne scanning på min hund?

Hvornår og hvordan udføres en drægtighedsscanning

For at bekræfte drægtighed i din hund er det ideelt at planlægge en ultralydsscanning mellem dag 23 og 25 efter parring. Dette tidsrum giver det klareste billede af, om din hund venter sig. En erfaren dyrlæge kan dog potentielt identificere graviditet endnu tidligere, omkring dag 18 til 21.

Scanningen i sig selv er sikker og svarer til de ultralydsscanninger, der udføres på gravide kvinder. Den indebærer ingen risiko for hverken hunden eller de kommende hvalpe og kræver ikke, at din hund bliver bedøvet.

Men det er vigtigt at være opmærksom på, at din hund kan opleve stress ved at besøge dyreklinikken. Diskuter med din dyrlæge, hvordan scanningen bedst udføres for at minimere stress.

Håndtering af falsk drægtighed

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at hunde kan opleve en tilstand kendt som falsk drægtighed, hvor de viser tegn på graviditet uden faktisk at være gravide.

Symptomer på falsk drægtighed kan omfatte mælkeproduktion og en omsorgsfuld adfærd over for legetøj eller andre genstande, som om de var hvalpe. Denne tilstand er normalt ufarlig og aftager ofte af sig selv.

Hvad du kan forvente

Når du tager din hund til en drægtighedsscanning, kan du forvente, at dyrlægen udfører scanningen med din hund liggende på et bord eller måske stående, afhængigt af hvad der er mest behageligt for hende. Dyrlægen vil anvende en speciel gel på din hunds mave for at forbedre billedekvaliteten og derefter forsigtigt føre ultralydssonden over huden for at se efter tegn på hvalpe.

At være forberedt på din hunds graviditet ved at forstå, hvornår og hvordan en drægtighedsscanning udføres, samt være opmærksom på falsk drægtighed, er afgørende for at sikre en sund graviditetsperiode.


De produkter jeg (faktisk) anbefaler til hundeejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine VandskålSe pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Denta fun bold til at fjerne plakSe pris hos PetPower.dkEn tyggebold med pigge kan hjælpe med at fjerne plak, hvis det med tandbørsten er lidt svært.
Tandbørste, tandpaste og “fingertut”Se pris hos PetPower.dkVi kommer ikke udenom det! En tandbørste er et absolut must hvis du vil passe på din hunds tænder, og tandpaste med kødsmag, kan måske lokke din hund lidt.
Snudetæppe slow feederSe pris hos PetPower.dkJeg synes jo ikke, at inteligente hunde skal spise af skål. Det bliver simpelthen for kedelige. Det behøver heller ikke være kompleret. Et simpelt viskestykke eller snusetæppe, kan gøre det.
Neutral ørerensSe pris hos PetPower.dkHunde, der producerer meget ørevoks, skal have renset øre fra tid til anden. Du behøver ikke en masse tilsætning, dufte og værk. Bare noget neutralt og mildt imod huden.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…


Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld