februar 1

0 comments

Kat fuld af sårskorper? Hvad sker der?

Hej Søren.

Jeg søger desperat nu din hjælp.

Vores kat er fuld af sår skorper på kroppen. Især den øverste del. (rygraden) Det rigtig slemt. Man kan ikke kæle hende, uden at røre sår skorper. Vi er plaget af lopper. Kan det virkelig være så slemt, at der nu er sår skorper. Vi har en hund kat og en hun hund.

De begge plaget af lopper. Vi har prøvet loppekur. Men efter at have set din video, har vi fået et klare syn på hvordan man klare det. Men mit spørgsmål er at det kan have løbet så løbsk, at det er gået hen til sår skorper.

Og skal man vaske dyner,puder,tæpper osv flere gange om ugen? Og skal der støvsuges flere gange om ugen?

Håber du kan hjælpe os.

Vh Michael.

 

 

Hej Michael

Det lyder som om katten har fået en allergisk reaktion på lopperne. Det er ikke fordi du har specielt mange flere end andre eller lopper er mere aggressive hos dig. Kattens immunforsvar har en overreaktion på loppernes spyt, der giver den reaktion du kan se.

Det kan være fornuftigt at få en kløestillende indsprøjtning til katten, så den immunforsvar kan slappe lidt af. I Nogle tilfælde bruger jeg personligt også Capstar-tabletter sammen med anden ormekur. Det dræber alle levende lopper på katten og giver ro en dags tid eller to.

Nogle gange skal man også prøve noget andet loppe-middel. Meget er på recept, så spørg din dyrlæge.

En grundig rengøring og støvsugning vil tage ca 20 % af lopperne i omgivelserne, så ja: Der skal flere gange til, men måske kun én gang om ugen.

Loppeæg og larver kan ikke lide sollys, så hvis solen skinner kan du også hænge tæpperne udenfor. Det er også ret effektivt.

Mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page