Kat fuld af sårskorper? Hvad sker der?

Hej Søren.

Jeg søger desperat nu din hjælp.

Vores kat er fuld af sår skorper på kroppen. Især den øverste del. (rygraden) Det rigtig slemt. Man kan ikke kæle hende, uden at røre sår skorper. Vi er plaget af lopper. Kan det virkelig være så slemt, at der nu er sår skorper. Vi har en hund kat og en hun hund.

De begge plaget af lopper. Vi har prøvet loppekur. Men efter at have set din video, har vi fået et klare syn på hvordan man klare det. Men mit spørgsmål er at det kan have løbet så løbsk, at det er gået hen til sår skorper.

Og skal man vaske dyner,puder,tæpper osv flere gange om ugen? Og skal der støvsuges flere gange om ugen?

Håber du kan hjælpe os.

Vh Michael.

 

 

Hej Michael

Det lyder som om katten har fået en allergisk reaktion på lopperne. Det er ikke fordi du har specielt mange flere end andre eller lopper er mere aggressive hos dig. Kattens immunforsvar har en overreaktion på loppernes spyt, der giver den reaktion du kan se.

Det kan være fornuftigt at få en kløestillende indsprøjtning til katten, så den immunforsvar kan slappe lidt af. I Nogle tilfælde bruger jeg personligt også Capstar-tabletter sammen med anden ormekur. Det dræber alle levende lopper på katten og giver ro en dags tid eller to.

Nogle gange skal man også prøve noget andet loppe-middel. Meget er på recept, så spørg din dyrlæge.

En grundig rengøring og støvsugning vil tage ca 20 % af lopperne i omgivelserne, så ja: Der skal flere gange til, men måske kun én gang om ugen.

Loppeæg og larver kan ikke lide sollys, så hvis solen skinner kan du også hænge tæpperne udenfor. Det er også ret effektivt.

Mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld