januar 17

0 comments

Er Previcox skadeligt på lang sigt?

Min har rygproblemer og for af og til Previcox. Hvad er bivirkningerne og kan det være skadeligt på sigt …

Hejsa

Jeg skriver til dig, da min blandingshund Buster på 8 år (gravhund/jagtterrier), igennem det sidste halvandet år, har været plaget af pludselig opståede rygproblemer.

Han er ellers en glad og aktiv lille bandit 🙂 han får Previcox når problemet kommer (er ikke kronisk), og tager hans smerter, og han er ellers ik påvirket af medicinen, mit spørgsmål er, om det er skadeligt på sigt?

Om der evt er et alternativ til Previcox?

Jeg sørger for han ikke går på trapper, ikke selv springer op og lign. Han fik til at starte på, et produkt som gjorde ham trist, til mode, og ikke hjalp på ham, så stoppede selvfølgelig straks med.

Indsendt af: Anne Agerbo

Oplyst: Blanding, 8 år

Alternativer til Previcox

Der findes alternativer til Previcox, men de har alle nogenlunde de samme bivirkninger. Alle hunde er forskellige og medicin virker aldrig helt ens. Hvis din hund får bivirkninger, kan du prøve et andet produkt. Nogle gange vil det så virke bedre.

Previcox er dog i den milde ende, og det er ikke så ofte, at jeg selv ser bivirkninger på det.

Det findes også nogle ikke-medicinske tiltag, du kan sætte ind med.

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyld

Hund med ondt i ryggen

Du skriver ikke, hvad hans diagnose er, men de meste almindelige grunde til ondt i ryggen er diskusprolaps og gigtforandringer/forkalkninger.

Måder at håndtere gigt på:

  • Vægttab er uden sammenligning det bedste man kan gøre for en hund med smerter.
  • Kosttilskud i form af fiskeolie og eventuelt glucosamin. Det virker ikke for alle, men kan måske nedsatte behovet for medicin betragteligt.
  • Korrekt og passende motion er også meget vigtigt. Det kan dog være ret svært at ramme det gode niveau. At kaste bold og lange cykelture er dog i hvert fald no go.
  • Kiropraktik og fysioterapi vinder mere og mere frem og hjælper rigtig mange. Ved at løse op for ømme muskler og træning kan man minimere behovet for medicin.

Bivirkninger ved Previcox

Ved kortere tids brug er bivirkninger sjældne, men indimellem kan det give opkast, savlen og nogle gange tynd mave.

Ved længere tids brug er man bekymret for nyre- og leverfunktion. Jeg anbefaler selv blodprøver inden opstart af langtidsbehandling med jævne mellemrum undervejs.

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyld

Kommentare

Tusinde tak for svaret.. Han er normal vægtig, og måske lidt undermiddel. Får kun tørkost, grønne og rå kød ind imellem.. Dagligt får han lakseolie i flydende form, samt fiske olie kapsler. Er en sund og aktiv hund, bliver rørt og stimuleret… Han har ingen diagnose, da dyrlægen blot udskriver Previcox, i hans dårlige perioder.. Kommer 2-3 gange om året, af 1-3 ugers varighed… Så er han medicin, og smertefri igen…

Kommentar skrevet af Anne

En vægt under middel er en fordel i sådan et tilfælde. Måske kunne en mere grundig udredning være en god ide, hvis du er interesseret i det. En mere præcis diagnose gør det nemmere at behandle præcist.

Kommentar skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Tags

Led- og knogleproblemer (ortopædi), Videobrevkasse


You may also like

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page