Kattekillinger på 13 uger kaster hvidt skum op og spiser ikke

Jeg har to katte killinger der ikke vil spise og kaster hvidt skum op. Killingerne drikker ikke ret meget. Hvor længe kan jeg lade gå før de bliver dehydreret …

(Udgivet januar 2014, senest opdateret januar 2019)

Hej, jeg har to kattekillinger han og hun på 13 uger der begge kaster op, hvidt skum, de spiser ikke og drikker heller ikke meget, det har stået på et døgns tid og er meget trætte og kun lidt aktive.

De får almindelig killingetørfoder, jeg har prøvet med lidt torskerogn efter anbefaling, og det startede for den ene 5-6 timer efter, for den anden først ca 12 timer efter, kan det være det, de ikke kan tåle det.

Umiddelbart synes jeg at kunne læse mig til at jeg ikke behøver at være bekymret endnu, men hvor længe kan man se dem an, er jo bekymret for dehydrering og at de ikke selv kan klare at komme sig igen, når de er så små?

Indsendt af: Maiken Secher

Oplyst: 13 uger gamle killinger, almindelig huskat

 

Maveinfektion hos killinger

Når begge killinger har symptomerne, er det sandsynligt, at det skyldes en infektion, der smitter. Med katte i den alder er jeg også meget omhyggelig med at undersøge dem for tegn på fremmedlegeme: Opkast og mavesmerter

Infektioner i maven og tarmene er dog heller ikke ualmindeligt i den alder og ofte går den slags over af sig selv.

Det bliver hurtig kritisk hvis killinger ikke spiser. Du kan læse om alle grundene til at katte ikke spiser her…

 

Dehydrering hos killinger

Det bekymrer mig dog lidt at de ikke er så aktive. Kattekillinger kan have opkast og tynd mave i forholdsvis lang tid uden at det bliver rigtig kritisk. Blot de hele tiden er friske og drikker og spiser lidt. Når de mister humøret er det mere kritisk.

Jeg vil ikke anbefale at du lader gå mere end et par dage, hvis humøret bliver ved med at være lavt. Dehydrering lægger en tydelig dæmper på humøret, og ikke sjældent ser jeg at energien og spiselyst vender tilbage med selv kortvarig væskedrop.

Du kan evt. prøve at tage temperaturen på killingerne. Har de feber (over 39,0), vil jeg ikke anbefale dig at vente længere. Du bør også følge deres vægt dagligt. Taber de sig, skal de også i behandling.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Fra killing til kat, Mave- og tarmsygdomme


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
  1. Hej

    Jeg har lige fået vores killing hjem. Han spiser stort set ingen ting. Han drikker og leger og er meget aktiv. Han har igår og i dag kastet lidt gult slim op. Har prøvet meget forskelligt mad også det han fik inden han kom hjem til mig.
    Har bestilt tid til dyrlæge tjek, men først om 1,5 uge. Er der noget jeg selv kan gøre eller skal jeg afsted før?

    1. Hej
      Når han leger og er aktiv, er det nok ikke så alvorligt endnu, men jeg ville IKKE vente halvanden uge med at tage ham til dyrlægen. Bliver han dehydreret eller får feber, en så lille killing blive skidt meget hurtigt. Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld