Hvornår kan man forvente en hund er renlig?

De første tegn på, at det går i den rigtige retning, ser man ved en 10-12 ugers alderen. Og de fleste skal være renlige, når de er et halvt år gamle. Så et sted mellem 4 og 6 måneder regner vi med, at en hundehvalp er renlig.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Hej, jeg har for nylig adopteret en hvalp fra et dyreinternat, og jeg har bemærket, at den stadig har problemer med at blive renlig.

Selvom jeg har gjort mit bedste for at træne den og tage den udenfor regelmæssigt, så ender den stadig med at tisse inde i huset. Jeg føler mig lidt frustreret og nedtrykt over situationen, og jeg spekulerer på, hvornår jeg kan forvente, at min hund vil være fuldt ud renlig.

Er der noget jeg kan gøre for at fremskynde processen, eller er det bare en tålmodighedskrævende opgave?

Renlighedstræning af din nye hundehvalp

En hvalp kan forventes at være renlig mellem 4 og 6 måneders alderen, men dette kan variere afhængigt af individuelle forskelle og træningsforløbet. De første tegn på, at det går i den rigtige retning, ses ofte ved 10-12 ugers alderen.

Det er helt normalt at have udfordringer med at få din nye hundehvalp renlig. Her er nogle praktiske råd og trin-for-trin løsninger til, hvordan du kan fremskynde denne proces.

Forstå din hvalps adfærd

Når en hvalp kommer fra et dyreinternat, har den ofte gennemgået mange forandringer på kort tid. Den kan have været igennem flere hjem og miljøer, hvilket kan gøre den usikker og nervøs. Det første skridt i renlighedstræning er derfor at sikre, at din hvalp føler sig tryg og hjemme hos dig. En rolig og stabil hverdag hjælper hvalpen med at slappe af og være åben for indlæring.

Fang hvalpen i handlingen

En vigtig del af træningen er at få fat i hvalpen, når den faktisk er ved at tisse. Det kræver, at du holder øje med dens signaler. Hvis den begynder at snuse rundt og virker som om, den skal til at tisse, skal du hurtigt tage den udenfor. Det kan være en udfordring, hvis du bor i en etageejendom, men det er vigtigt at få den ud så hurtigt som muligt.

Undgå skæld ud

Skæld ud virker ikke i renlighedstræning. At skælde ud eller straffe hvalpen for at tisse inde, især efter handlingen er sket, forvirrer blot hunden. Den forstår ikke, hvorfor du er sur, og vil ikke forbinde skældud med sin handling. I stedet skal du vise hunden, hvad du gerne vil have den til at gøre.

Ros og belønning

Når det lykkes hvalpen at tisse udenfor, skal du rose den og måske give den en godbid. Hunden vil hurtigt lære, at det er positivt at tisse udenfor, fordi den får ros og belønning for det.

Tålmodighed er nøglen

Nogle hunde lærer hurtigere end andre. Nogle kan være renlige inden for få uger, mens andre måske først mestrer det efter flere måneder. Alder, intelligens og temperament spiller en rolle i, hvor hurtigt hunden lærer. Ældre hvalpe og voksne hunde har ofte nemmere ved at forstå sammenhængen mellem at skulle tisse og at gøre det udenfor.

Overvej mulige helbredsproblemer

Hvis din hvalp bliver ved med at have problemer med at blive renlig, kan der være en underliggende helbredsmæssig årsag. Blærebetændelse eller andre urinvejsproblemer kan gøre det svært for hunden at holde sig. I sådanne tilfælde bør du kontakte din dyrlæge for en undersøgelse og eventuel behandling.


De produkter jeg (faktisk) anbefaler til hundeejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine VandskålSe pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Denta fun bold til at fjerne plakSe pris hos PetPower.dkEn tyggebold med pigge kan hjælpe med at fjerne plak, hvis det med tandbørsten er lidt svært.
Tandbørste, tandpaste og “fingertut”Se pris hos PetPower.dkVi kommer ikke udenom det! En tandbørste er et absolut must hvis du vil passe på din hunds tænder, og tandpaste med kødsmag, kan måske lokke din hund lidt.
Snudetæppe slow feederSe pris hos PetPower.dkJeg synes jo ikke, at inteligente hunde skal spise af skål. Det bliver simpelthen for kedelige. Det behøver heller ikke være kompleret. Et simpelt viskestykke eller snusetæppe, kan gøre det.
Neutral ørerensSe pris hos PetPower.dkHunde, der producerer meget ørevoks, skal have renset øre fra tid til anden. Du behøver ikke en masse tilsætning, dufte og værk. Bare noget neutralt og mildt imod huden.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…


Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld