februar 1

0 comments

Hund stirrer ind i væggen. Hvad giver ændret adfærd?

Min hund bruger det meste af aftenen på at sidde og stirre ind i væggen eller stå og kigge ned i gulvet…

Hej!

Jeg har en Yorkshire Terrier på 6 år. Hun har den sidste uges tid opført sig mærkeligt om aftenen. Hun bruger det meste af aftenen på at sidde og stirre ind i væggen eller stå og kigge ned i gulvet. Hun er nærmest helt i trance, når hun gør det og man skal kalde på hende en ekstra gang eller tre, før hun reagerer.

Hun vil heller ikke længere sidde oppe i sofaen hos os om aftenen. I stedet hopper hun ned og stirrer i væggen/gulvet. Hun går også tit en runde og snuser og stirre på væggen og rykker hovedet fra side til side. Det er som om, hun ser noget eller kan hører noget. Det er meget mærkeligt og vi har ikke oplevet det før.

Det underlige er, at hun kun gør det om aftenen. I løbet af dagen er hun helt som hun plejer. Vi har tænkt på, om det er skygger eller lyset, hun kigger efter, men det virker ikke helt sådan.

Vi har også tænkt på, om hun kunne være understimuleret. Den sidste uge har hun været meget alene (+8 timer om dagen), men fra nu af er jeg hjemme flere dage om ugen, så der bliver hun ikke så meget alene.

Vi har også tænkt på, om hun har ondt eller der er noget med hjernen, men hun virker glad og frisk – også når hun går i “trance”.

Dyrlægen vil tage blodprøver for de indre organer, særligt leveren, men det synes jeg er lidt underligt?

Om natten sover hun fint som hun plejer og hun spiser og drikker også som hun plejer. Det samme gælder gåture, tisning og afføring. Vi leger og træner med hende og går ekstra ture for at sikre, at hun ikke bliver understimuleret – og uden at overstimulere hende.

Jeg håber, at du/I kan hjælpe mig med at finde ud af, hvad der måske er galt med Silke.

På forhånd tak! Hilsen en bekymret hundeejer. Rikke

Hej Rikke

Jeg synes, at en blodprøve er et rigtig fornuftigt sted at starte.

Det kan godt både være skygger og lys, kedsomhed eller noget i hjernen som du selv skriver. Det kan jeg ikke afgøre over tekst.

Hvis hunden også virker normal ved undersøgelsen og hjerne og nerver umiddelbart ser ud til at fungere, men man starte fra en ende af. Man sigter altså mere på at udelukke en masse sygdomme i stedet for at lave få specifikke tests.

Nyrerne og leveren står for nedbrydning og udskillelse af affaldsstoffer. Fungerer de ikke optimalt, vil stofferne hobe sig op i blodet. Nogle af de stoffer kan i høje doser påvirker hjernen og nerverne. Det gælder f.eks. ammoniak, der bliver tilovers ved omsætningen af proteiner fra foderet. Og så derfor er en blodprøve et godt sted at starte.

Har den ændrede adfærd, hvor hunden stirrer ind i væggen noget med omsætning af mad at gøre, er det naturligt, at symptomerne vil svinge alt efter hvårnår hunden sidst har spist.

Uspecifikke smerter er et andet fornuftigt sted at lede efter forklaringen. Hunde piver ikke altid, hvis de har kroniske smerter. De har på en måde vænnet sig til det. Smerter i ryggen eller fra slidgigt kan godt stort forsvinde i løbet af dagen når kroppen er i gang, og så komme tilbage med fuld styrke sidst på dagen.

På den måde vil din hund stirre ind i væggen og have svært ved at løfte hovedet om aftenen, men ikke i løbet af dagen.Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page