februar 2

0 comments

Hund med blodansamling der ikke vil gå væk

 

Nu har mnin hund i over 2 år – ja ÅR haft en blodansamling under huden i nakken. Den startede med at være ca. som en to krone. Dyrlægen troede det var en grødsvulst, så ved en vaccination skar hun den op for at trykke det ud. det kom dog helt af sig selv for det var en blodansamling. Der gik dog ikke 10 dage – så var den der igen. Igen i år i januar prikkede hun hul med en nål og trykkede blod ud. Men den kom tilbage og nu er den bare endnu større.

Så i mandags gik jeg atter vej, hun stak igen hul (denne gang lignede det ikke helt blod men noget brunt vand, men måske var det bare gammelt blod). den blev tømt ud og der var en hel forsænkning i ryggen der hvor den havde siddet. Men det er kun 1½ dag siden – og nu er den der igen. Hullet er ikke helet, så her til aften kunne jeg så igen trykke en blodansamling på ca. en 2-5 krone ud – og ud kom en masse blod. Nu er mit spørgsmål – hvorfor i alverden går den ikke væk?

Hvad kan være årsagen. Umiddelbart er den formentlig kommet efter leg med andre hunde – måske endda vores egen. For den sidder lige det “rigtige” sted. Men normalt høver den jo kun op et par dage og forsvinder så igen. Men nu taler vi altså 2 år!!! Og for hvert år bliver den bare større og større. HVad i alverden gør vi? Dyrlægen er også i vildrede. Er jo ikke meget for at lægge en sund og rask hund i narkose.
Maj-Britt

 

 

Hej Maj-Britt

Det kan lyde som om kirurgisk fjernelse er den eneste mulige udvej nu.

Hvis hunden ellers er sund og rask, behøver du ikke frygte narkosen. Der er selvfølgelig en risiko, men den er lille for i øvrigt raske dyr.

Hvis du vil vide, hvad knuden er helt præcist, skal du bede din dyrlæge sende den til “histologisk undersøgelse”. Det er en undersøgelse hvor man skærer vævet i ultratynde skiver og kigger på cellerne enkeltvis. Det giver normalt en meget præcis diagnose.

mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page