februar 2

0 comments

Katte, trædepude problem

Hejsa.
Jeg har en sund og ellers rask kastereret hankat på ca. 6 år. Gennem de sidste par mdr. er der sket en forandring af hans store trædepude på alle fire poter. Jeg troede i starten at der var tale om en form for tør hud, men nu er der pludselig gået hul og huden på dem alle er blevet meget tynd. Han er ikke specielt aktiv, og mest liggende i haven hvis han ude, dvs. strejfer ikke omkring. Har godt nok læst at det kunne være symptomer på katte aids, men det stemmer ikke rigtig . Han var syg inden han blev neutraliseret for 4 år siden og blev der testet..Har ikke haft sår eft. slagsmål og er meget inde…bekymret for de poter..Kan det være en form for svamp?.(er begyndt med Lamisil creme for at prøve noget ).Er binyrebark hormon creme en løsning.?
Håber du har et forslag..Med venlig hilsen og tak
Christine Johansen

 

Hej Christine

Katteaids (FIV) smitter også gennem spyt og ikke kun slagsmål og seksuel kontakt. Hvis han går ude og nu er syg, vil det bestemt være en god ide at lade ham teste for FIV.

Både svamp og bakterier kan give de symptomer du beskriver. Man kan som dyrlæge få fornemmelsen af det blot ved at se på det. Hvis det kunne ligne svamp kan man lave en dyrkning enten på nogle små medier som din dyrlæge har eller sende en prøve til et laboratorie.

Binyrebarkhormon er ikke altid den rigtige løsning. Hvis det klør eller hvis det mest ligner en allergisk reaktion. Hvis der er gået hul, så der er sår, bår du ikke bruge binyrebarkhormon.

Endelig kan man tage en vævsprøve, for at udelukke medicinske sygdomme og kræft.

Mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page