Denne artikel indeholder affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Alle affiliste links er individuelt mærket. Tak for din opbakning.

Der er kun én ting, der forbygger tandproblemer og tandkødssygdomme hos hunde. Det er en tandbørste! Der findes dog andre ting, du kan bruge, som måske kan hjælpe i forskellig grad.

Måtte jeg kun købe én tin fra denne liste dog, så ville jeg uden at blinke vælge tandbørsten.

Det absolut vigtigste

(reklamelink)

Tandbørste

En tandbørste er uden sammenligning det mest effektive til at hunde din hunds tænder rene og sunde. Og det er endda ikke så vigtigt, hvordan børsten ser ud. Bare den ligge godt i hånden.

Her kan “fingertutten” måske hjælpe.

Tandpaste har nogen effekt, men er ikke en absolut nødvendighed. Trixie laver én med kødsmag, som faktisk hjælper mange hunde til at acceptere “indgrebet”.

Du kan se priser på plejesættet hos PetPower.dk her…(reklamelink)


Andre gode hjælpemidler

(reklamelink)

Tyggelegetøj

Tyggelegetøj, der masserer tandkødet, kan måske gnide noget plak af. Det kan i hvert fald være et godt supplement til tandbørsten. Særlig hvis du ved med dig selv, at den nok ikke lige kommer frem hver dag.

Udfodringen med bolden er, at den ikke kommer helt ind i de små lommer tandbørsten kan nå.

Du skal regne med at en bold kan tage lidt under halvdelen af de bakterier vi vil have væk. Men det er selvfølgelig en halvdel mindre til dig og tandbørsten.

Du kan se priser på bolden hos PetPower.dk her…(reklamelink)

(reklamelink)

Tyggeben, hud og klove

Semi-bløde materieler til pressede tyggeben, tørret hud og klove kan måske have nogen effekt på tandsundheden.

Nogle studier ved effekt ned til 20 % så noget tager de, men bestemt ikke nok. Det kan hjælpe, men må ikke stå alene.

Du kan se priser på Whimzees hos PetPower.dk her…(reklamelink)

Eller tørrede klove hos PetPower.dk her…(reklamelink)


Midler der ikke virker (for tandsundheden)

Pulver til foder og væske til drikkevand

Du finder ikke pulver til foderen eller væske, du kan dryppe i drikkevandet på min liste. Det virker nemlig slet ikke godt nok, og er min min verden for det meste spild af penge. Det er muligt, at den slags kan tage et par procent af bakterierne, men det er slet ikke nok.

Marvben, knogler og gevir

Marvben, knogle og gevir har ingen effekt på tandsundheden. Måske nærmere modsat. Det kan være sjov tyggeaktivitet for mange hunde, der kan få mange timer til at gå med den slags.

Dog er de så hårde, at det kan ødelægge tænderne, hvis hunden er for voldsom med dem. Du må i hvert fald ikke give knogler i den tro at det gør noget godt for paradentose og bakterier.

Skal du alligevel have et godt stort (lugtende) ben, kan du få det hos PetPower her… (reklamelink)