oktober 26

0 comments

Sundhedsbogen: Obligatorisk eller smart salgstrick?

En sundhedsbog er en lille bog, der følger med hvalpen eller killingen. Den svarer lidt til barnets bog. Den er bevis for, at opdrætteren har fået hunden eller katten undersøgt og vaccineret, og at hvalpen er korrekt lovpligtigt ID-mærket.

Hvad er en sundhedsbog hund?

Sundhedsbogen er for hunde og katte som barnets bog er for små børn. Det er ikke et garantibevis for en sund hund eller kat, men det er dokumentation for at dyret er blevet undersøgt i Danmark (og ikke kommer fra en hvalpefabrik), har fået vaccination og er blevet lovpligtigt ID-mærket.

Sundhedsbogen indeholder desuden et skema over eventuelle fejl, der er fundet på hunden.

Det er påfaldende så ofte nye ejere falder for løgnehistorier om at sundhedsbogen “lige blev væk i en flyttekasse”, eller “den kommer lige med posten”. Hvis du tror på den, vader du potentiel lige ud et bedrag.

Sundhedsbogen er ikke et bevis for en god hvalp eller killing, men den beviser at dyret er blevet undersøgt at en dansk dyrlæge.

Køb aldrig et dyr uden en sundshedsbog, og undgå at få en hvalp fra en hvalpefabrik. På den måde får du ikke en syg hund, eller holder hvalpefabrikkerne i gang.

Du bør også se denne artikel, hvis du vil vide mere hvornår en hvalp skal vaccineres…

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyld


Pris på sundhedsbog

Sundhedsbogen er ofte gratis og du får den sammen med en sundhedsundersøgelse eller vaccination. Du betaler altså ikke for bogen, men for sundhedsundersøgelsen, der ofte ligger omkring 500-900 kr. alt efter hvad og hvilke vacciner, der skal til.


Mistet sundhedsbog

Tro aldrig på løgne om at sundhedsbogen er blevet væk i en flyttekasse, eller bliver sendt om nogle dage. Det er altid et dårligt tegn.

Har du selv mistet sundhedsbogen, kan du få en ny hos den dyrlæge, der sidst at set din hund eller kat. Det er for det meste gratis, og den kan udfyldes fra de oplysninger, dyrlægen har i klinikkens journalsystem.

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyldTags

Videobrevkasse


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page