Mine katte har fået Bayvantic. Hvad skal jeg gøre?

Vi er måske komme til at give kattene Bayvantic. Det var til hunden, men det blev forbyttet. Nu ligger den ene kat og ryster. Kan den dø af det?

Jeg har snakket med min dyrlæge fordi der er mistanke om at vi er kommet til at give kattene Bayvantic som var til hunden,men de er blevet forbyttet.

Nu ligger den ene og ryster (går rundt, men er nervøs og forvirret og ryster samme tid) den anden går sidelæns og ryster på hovedet.

Min dyrlæge sagde bare jeg skulle give dem mælk og vaske dem,det har jeg gjort men det bliver værre. Jeg føler mig virkelig en dårlig mor :'(

Kan de dø af det? De er kun 20 uger ca.

Hvad skal jeg gøre? Jeg ligger lige pt med dem på gulvet på badeværelset,da der er varmest og mest ro.

Indsendt af: Carina

 

 

Bayvantic-forgiftning hos katte

Du skal tage til dyrlægen med dem. Mælk er ikke nok, og er der absolut ingen evidens for, at det virker. Muligvis skal du finde en dyrlæge, det rent faktisk kender protokollen for den forgiftning. Jeg kan ikke anbefale at se tiden an.

Ja, de kan godt dø af forgiftningen, men behøver ikke at gøre det.

Oftest er symptomerne forbigående, men kan se ret alvorlige ud. Det afhænger af hvor meget af stoffet de har fået på sig.

Jeg har desuden lavet en artikel med en oversigt over forgiftninger hos katte, som du kan se her…

 

Milde symptomer

For det første skal man stoppe eventuelle kramper. Muskel-sitren og skælven kan også være ret ubehageligt, for kan stoppes med medicin. Til at give den medicin lægger dyrlægen et venekateter for at få adgang til blodbanen.

Temperaturen kan falde ret drastisk og det er derfor også vigtigt at holde katten varm – dog ikke for varm. Igen kommer de an på hvor meget Bayvantic katten har fået. Dyrlægen holder altså også øje med kattens temperatur.

Når det er muligt skal katten vaskes. Hvis katten er kold eller ryster meget, er det ikke praktisk, men mest muligt af stoffet skal væk når det kan lade sig gøre.

Aktivt kul kan hjælpe på det katten eventuelt skulle have slikket i sig fra pelsen.

 

Kraftige symptomer

Er symptomerne så kraftige at behandlingen ikke virker, kan man lægge katten i fuld narkose. I alvorlige tilfælde er det den eneste måde at kontrollere kramperne på.

I de tilfælde er væskebehandling også fornuftigt. Det skal øge udskillelsen af stoffet.

Også her er reguleringen af temperaturen meget vigtig. At sitre og have kramper øger nemlig kropsteperaturen, og katten kan blive kritisk varm under forløbet.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Forgiftninger, Nervesygdomme (neurologi)


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
  1. Det er rigtigt at nogle har oplevet en dårlig effekt af nogle produkter. Vi ser den samme udfordring med det produkt du nævner. Jeg tror forskellen ligger i at der bliver solgt mere Frontline end Advantage, og på den måde bliver der flere, der snakker om den.

   Jeg anbefaler altid at prøve noget andet, hvis et produkt ikke virker – uanset hvad man er startet med. Det er biologi og ikke alt virker på samme måde på alle.

   /Søren

 1. En lille Update: Mine små misser har det godt igen det forbi passerede heldigvis,men hold op jeg var bange for at miste dem.

  – kan du anbefale en loppekur til både kat og hund (tænker,at når de går sammen til dagligt,tør jeg ikke have bayvantic i huset)

  En til hund som ikke skader kattene?

  1. Det er jeg glad for at høre.

   Vælg et produkt, der er markedsført til begge arter. Advantage, Effipro, Frontline, Advocate og Stronghold er nogle af dem jeg bruger til både hunde og katte. Der findes også andre og skal du have en specifik anbefaling af et produkt til dit dyr, skal du tale med din egen dyrlæge.

   Undgå desuden Activyl Plus og Certifect der begge også er giftige for katte.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld