Dansk/Svensk Gårdhund – Dyrlægens ærlige racebeskrivelse

En Dansk/Svensk Gårdhund er en fantastisk dejlig hund, men den er ofte også nervøst og reserveret anlagt.

 

Hvad skal jeg vide om Dansk/Svensk Gårdhund?

En Dansk/Svensk Gårdhund vil typisk knytte sig tæt og stærkt til nogle få mennesker, som den foretrækker. Det betyder også, at den kommer til at virke reserveret over for andre i familien og overfor fremmede.

Jeg oplever ofte Dansk/Svensk Gårdhund som en meget nervøs hund. Der er ikke noget mystisk i, at en hund er nervøs når den besøger mig som dyrlæge, men der er ofte en klar forskel. Dansk/Svensk Gårdhund er gennemsnitlig meget mere nervøst anlagt end andre hunde.

Ikke sjældent beskriver ejere for mig, at de er bange for hunden er blevet slået tidligere eller nogen har mishandlet den. De har nemlig aldrig selv været slem overfor hunden, men alligevel er den bange for alt og alle – eller sådan kan det opleves.

Det behøver ikke være et problem, men vis du gerne vil have en imødekommende og selskabelig hund, er det her nok ikke racen.

Til gengæld er racen utrolig arbejdsvillig og hårdfør. Det er lavet til at fange rotter og mus. Og det gør de i stor stil, hvis de får lov. Det betyder også at du kan komme langt med den arbejdsmæssigt og til eksempelvis agility. Hunden kan springe i fuld fart og så alligevel vende på en tallerken.

 

Dansk/Svensk Gårdhund sygdomme

Dansk/Svensk Gårdhund er en robust hund uden mange sygdomme.

  • Overvægt er ofte udtalt. Hunden er tryghedssøgende og knytter sig ofte stærkt til få personer. Er den person manden i familien, falder der igennemsnit flere godbidder af. Jeg peger ikke fingrer af nogen, men sådan er det.
  • Hofte- og knæproblemer ses fra tid til anden
  • Paradentose. Dansk/Svensk Gårdhund er typisk udsat for samme tandproblemer som andre små hunderacer, men paradentose kan angribe racen temmelig hårdt.
  • Nekrotiske ørespidser. En særlig hudlidelse, der giver sår, der ikke vil hele på begge ørespidser. Det ses sjældent og rammer flere racer, heriblandt Dansk/Svensk Gårdhund.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld