oktober 27

2 comments

Hvordan man tvangsfodrer en kat

Som behandling af nogle sygdomme kan det være nødvendigt at tvangsfodre katte. Jeg viser her hvordan du kan gøre det.

(Udgivet maj 2011, seneste opdateret januar 2019)


Hvis din kat ikke vil spise

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at en kat ikke vil spise. Det strækker sig fra fredelige ting som stædighed eller kræsenhed til aggressive sygdomme som eksempelvis organsvigt og kræft.

Inden du starter på at tvangsfodrer din kat, er det vigtigt at få fastlagt den præcise årsag til hvorfor katten ingenting vil spise. Det er afgørende at få katten behandlet for en eventuelt underliggende sygdom.

Når en kat ikke spiser, er tvangsfodring ikke altid svaret. Hvis den eksempelvis har en infektion og feber, skal det behandles og så vil katte spise igen af sig selv. Du kan lære meget mere om katte, der ikke vil spise her…

julekalender for hund og katte, her med et billede af en kat, der sover ved juletræet

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyld

Intensiv behandling

Ved intensiv behandling af nogle sygdomme, kan det være nødvendigt at tavngsfodre katte. Hvis en kat faster sig selv over længere tid, kan det forværre dens tilstand. En del af behandling vil naturligt nok være, at sørge for at katten får næring. Også selvom den ikke selv har lyst til at spise.


Specialiseret kattefoder

Du kan købe forskellige slags specialiseret kattemad, der er fremstillet til bl.a. at tvangsfodre med. Det kan f.eks. være Royal Canin Rcecovery eller Hills Prescription Diet A/D.Tags

Medicinvejledning


You may also like

Hvofor vil min hund ikke spise?

Hvofor vil min hund ikke spise?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hvor lang tid skal man lade katten hvile når er er afkræftet og tvangsfodres? Min kat har lige bekæmpet en blokade i ryggen og kræft, så han er fuldkommen lad og vil bare sove. Jeg fodrer ham både A/D og recovery og giver ham medicin samt øjendråber for en øjenbetændelse. Jeg har gjort det i halvandet døgn nu og vil bare vide hvor længe jeg skal give ham før jeg gør mere?

    1. Hej.
      Det synes jeg du skal reagere på med det samme og kontakte din dyrlæge. Det kan være at noget skal ændres. Hvis katten kan holde maden i sig og har energi til det, vil jeg forsøge at give mad ca. hver 2.-4. time. Jeg vil hellere give ofte, men af mindre mængde.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page