Min kat har mistet stemmen… Igen…

Hej

Jeg har en 12 år gammel kastreret hankat (indekat) som for en 3 uger siden mistede stemmen. Jeg tog ham selvfølgelig til dyrlægen, hvor jeg fik noget antibiotika. Allerede dagen efter var stemmen så småt begyndt at komme igen.
Nu har han så mistet stemmen igen. Altså han miaver uden der kommer lyd. Han spinder, spiser og er ellers glad og tilfreds.
Ved du hvad dette kan skyldes og hvad jeg evt. selv kan gøre?
Han er jo efterhånden en gammel kat og jeg har ikke lyst til den skal igennem en masse undersøgelser og prøver, da jeg syns det vil være synd for ham.
Det skal lige siges at mens han var på antibiotika fik han stort set kun vådfoder, fordi det var nemmere for mig at give pillerne deri, nu er han så gået over på kun at få tørkost igen.

Håber du kan hjælpe mig

På forhånd Tak

Ghita Andersen

 

 

Hej Sio

Hunnen kan godt finde på at dræbe sine egne killinger og der kan være mange grunde. Nogle hunner kan ikke finde den gode moderrolle frem og bliver forvirret og stresset over alt det nye liv. Andre gange vurderer hunnerne at små eller misdannede killinger, ikke kan overleve og hun afliver dem derfor tidligt.

Sår i hovedet med hul ned til knoglen er potentielt meget alvorligt. Infektioner kan have fatale følger og kræver for det meste behandling med antibiotika. Du kan rense sår med almindelig klorhexidin, men hvis der virkelig er hul, vil det ofte ikke være nok.

Der er ingen tvivl om at modermælk og nærværd er enormt vigtig den første tid. Det er klart det bedste hvis de kan være sammen den første tid. Hvis hunnen ikke kan finde ud af at passe på killingerne og det dog ikke en mulighed og så er det næstbedste at tage killingerne fra hende og flaske dem op selv. Det kræver meget arbejde og de skal have mælk hver 2.-3. HELE døgnet igennem de første 3-4 uger. Det skal også have meget varme og nærhed og det kræver enten at du er hjemme eller kan tage dem med på arbejde og sidde med dem i løbet af dagen. De kan ikke klare sig i en kasse på gulvet.

Hvis de andre katte accepterer killingerne kan de godt være sammen. Det kan faktisk være en rigtig god ide, da det også giver noget nærhed.

Håber det svarede på det meste. Ellers må du skrive igen.

Mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
 1. Tak for svaret…
  Sidst den var ved dyrlægen med samme problem, tog de røngtenbilleder, samt kiggede den i halsen for at se om der var noget der ik sku være der, men de fandt ingenting. De gav mig så antibiotika i tilfælde af det sku være en infektion. Men sku det være en infektion ville han så ik have feber?

  Stemmen er så småt begyndt at komme igen nu efter jeg er gået over til vådfoder igen, som jeg blander med tørfoder. Han er ellers frisk og glad og virker ik til at være generet af det. Men hvis det fortsætter tror jeg at jeg forlanger at min dyrlæge tager nogle prøver i halsen som du foreslår.

  Mvh Ghita

  1. Tja, det lyder som om din dyrlæge har grebet det an på samme måde som jeg ville. Hvis din dyrlæge har kigget ned i halsen og synes det ser normalt ud, er det svært at vide, hvorfra man skulle tage prøver.
   Måske har din dyrlæge kan måske have et bedre forslag, de har jo set katten. En mistet stemme er ikke noget hverdagsproblem, så jeg har ikke noget godt forslag til en diagnose.
   Ikke alle infektioner giver feber.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld