Kan man give Vermox ormekur til katte?

Kan man bruge Vemox som ormekur til katte? Det er billigere, men er det det samme som dyrlæger udskriver …

 

Min veninde giver sin kat Vemox mod orm…som vel er til mennesker…men hun får dem betydeligt billigere ved, at bestille dem hos sin læge 🙂
Er pillerne de samme som I dyrlæger udskriver og virker de som ormekur til katte også ??? 🙂

Skrevet af: Anonym

Oplyst: Kat

 

 

Vermox imod orm hos katte

Indholdsstoffet i Vermox er ikke markedsført til katte i Danmark. Vi dyrlæger må derfor kun bruge det til dyr under særlige omstændigheder. De omstændigheder har jeg ikke været sat i, så jeg har ingen personlige erfaringer med produktets effekt på katte.

Hos mennesker tager medicinen kun de runde orm, og da katte også ofte har bændelorm, kan jeg ikke se meget fornuft i at bruge produktet.

 

Så lidt medicin som muligt

Jeg er også af den holdning, at dyr skal have så lidt medicin som muligt. Jeg er heller ikke fan af bare at give en kat ormekur “fordi de får jo orm hele tiden”, som nogen siger. Man bør vide hvilken orm, man behandler.

Det kan for så vidt være så simpelt, at man blot vurdere den orm, der kommer ud af katten. Ellers er en afføringsprøve vejen at gå.

 

Udlevering af medicin hos dyrlægen

Jeg er helt med på, at det kan være frustrerende at skulle betale for udleveringsgebyr og evt. konsultation hos dyrlægen for at få en ormekur til katte udleveret. Især når vi vant til ikke at skulle have penge op af lommen i andre sammenhænge. Og det virker da også skørt, når nu du har anden medicin inden for rækkevide.

Dog er der en god grund til den procedure. Dyrene fortæller os ikke altid præcist hvordan de har det og det giver mening at lade en dygtig fagperson, som du har tillid til, undersøge katten og sikre sig, at der ikke er noget andet galt.

 

Ikke effektivt imod bændelorm

Bændelorm er en hyppig parasit hos katte og er mindst ligeså vigtigt at behandle som andre orm og Vermox tager ikke disse orm. For eksempel vil folk nogle gerne have en ormekur til deres kat fordi katten taber sig og så viser det sig at den har en helt anden sygdom.

Hvis katten får medicin, den slet ikke har brug for og derfor går for længe med en sygdom, der skal behandles på en helt anden måde, kan det have alvorlige koncekvenser for katten.

Når alt det er sagt, hører det med til historien, at medicinen bliver brugt i England og USA til både hunde og katte, når de skal behandles for spolorm. Det er dog stadig en god ide at snakke med din dyrlæge om det inden – også selvom det kun bliver over telefonen.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld