juni 17

71 comments

Blærebetændelse og urinvejsinfektion hos katte kaldes FLUTD

Blærebetændelse med bakterier er i modsætning til hos os mennsker uhyre sjælendt. Til gengæld får katte en for for steril blærebetændelse/blæreirritation som kaldes FLUTD.

More...

– om urinvejsinfektion og krystaller i urinen

Blærebetændelse og urinvejsinfektion hos katte kaldes samlet for FLUTD. FLUTD kan have mange forskellige årsager, men det mest almindelige er blærebetændelse som følge af krystaller.

Katte kan også få urinvejsinfektion. Klassisk set skyldes det infektion med f.eks. bakterier eller svamp. Hos katte kommer det dog oftest som følge af noget andet.

Blærebetændelse hos katte kan have forskellige symptomer. Ofte kan katten ikke tisse selv eller har meget svært ved det, og der kan være blod i urinen.

 

Symptomer på blærebetændelse og FLUTD

Symptomerne er ofte de samme for de forskellige typer urinvejsproblemer. Man kan derfor sjældent kende forskel alene ud fra kattens symptomer. Katten kan f.eks. have ét eller flere af følgende symptomer:

 • Besøger kattebakken oftere end normalt – i nogle tilfælde helt op til 10 eller 20 gange om dagen.
 • Har besværet vandladning. Katten kan kun klemme ganske lidt urin ud eller kan måske slet ikke tisse.
 • Forsøger at tisse andre steder. Det kan f.eks. være lige ved siden af kattebakken, i sengen, i vasketøjet eller lige midt på gulvet.
 • Der kan være synlige spor af blod i urinen. Urinen skifter farve til brun, orange eller rød.
 • Klager sig eller har smerter, både når katten forsøger at tisse eller mellem vandladningerne.

 

Årsager til blærebetændelse og FLUTD

Samlet kalder man kattens urinvejsproblemer: Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD). Der er flere forskellige grunde til urinvejsproblemer hos katte. Klassisk blæreinfektion er blot én af flere muligheder:

 • Krystaller i urinen – også kaldet blærekrystaller eller blæregrus. De mest almindelige hos katte i Danmark er de såkaldte struvit og oxalat.
 • Idiopatisk blærebetændelse (idiopatisk cystitis). Dette er en irritationstilstand i blæren og urinrøret uden kendt og forklarlig årsag. Denne form for blærebetændelse er forholdsvis hyppig hos katte.
 • Urinvejsinfektion / infektiøs blærebetændelse. Med den betegnelse mener man ofte en urinvejsinfektion med bakterier. Det er forholdsvis sjældent hos katte. Kun ca. 2 % af de katte, der har symptomer på blærebetændelse, har bakterier i blæren.
 • Stressbetinget blærebetændelse. Nogle katte er meget følsomme overfor selv ganske små ændringer i deres hverdag.
 • Urinafmærkning. Katte bruger normalt deres urin til at afmærke dele af deres territorium, og de kan finde på at gøre det indendørs. Det er et mere adfærdsmæssigt problem end regulær urinvejsinfektion.
 • Andre mere sjældne årsager som f.eks. svampeinfektioner, cancer og andet.

 

Undersøgelse for blærebetændelse og urinvejsinfektion (FLUTD)

Der er flere muligheder for at indkredse årsagen til urinvejsinfektion og blærebetændelse. En eller flere af disse undersøgelser vil typisk være nødvendig for at stille en præcis diagnose:

 • Klinisk undersøgelse, hvor katten mærkes igennem og får taget temperatur.
 • Undersøgelse af en urinprøve: Kemisk analyse, bestemmelse af vægtfylde og mikroskopisk undersøgelse af bundfaldet.
 • Blodprøve f.eks. for at vurdere nyrernes funktion.
 • Dyrkning af eventuelle bakterier elle svampe, hvis de er mistænkt for at være tilstede i blæren.
 • Røntgenbilleder for at kontrollere, om der skulle ligge større sten i blæren.
 • Ultralydsskanning for at vurdere blærens indhold og slimhindens tykkelse.

 

Behandling af urinvejsproblemer hos katte

Behandlingen afhænger naturligvis af, hvilken årsag sygdommen har. Ofte vil man vælge en kombination af disse muligheder:

 • Ændret kost, der kan opløse eventuelle krystaller i blæren.
 • Øget vandindtag. Det kan skylle blæren igennem, hvis katten tisser mere.
 • Smertestillende medicin og antibiotika i det omfang, det er nødvendigt.
 • Ændringer i kattens miljø, hvis den virker stresset.
 • Vægttab, hvis det er relevant.

 

Oliver har krystaller i urinen

Oliver i videoen har krystaller i urinen, og han har den mest almindelige slags for katte: Struvitkrystaller eller struvitter.

Hans urin er stærkt koncentreret – den har en vægtfylde på 1,052 (rent vand er ca. 1,000). Det fortæller, at nyrerne fungerer, men også at han har holdt sig for længe.

Hvis Oliver enten har holdt sig længe, eller han ikke kan tisse selv, vil urinen stå unormalt længe i blæren. Det er også med til at få krystallerne til at samle sig. Det er derfor vigtigt at få ham til at drikke mere og dermed tisse oftere.

 

Katten Oliver tisser ikke selv

Olivers ejere er kommet ind med ham, fordi han sidder meget og længe i kattebakken, uden at han kan tisse. Han presser, men der kommer ikke noget.

Nogle af de krystaller, Oliver har i blæren, har sat sig fast i urinrøret. De blokerer så meget, at han ikke kan tisse selv. Han skal derfor hjælpes, og han får lagt et kateter i blæren.

 

Behandling af urinvejsinfektion hos katte

En behandling af urinvejsproblemer hos katte indeholder ændringer i koste, nedsætning af stressniveauet og eventuelt medicinsk behandling i mod infektion og/eller smerter.

Det kræver naturligvis en præcis diagnose, for at finde den bedste behandling og undgå at give mere medicin, end der er behov for.


Medicin til katte med blærebetændelse

Mange katte med irritation i blæren kan have glæde af såkaldt anti-inflammatorisk medicin.


Kattemad mod urinvejssten

Der findes kattemad, der er taget bestemte dele af proteinet ud, som hjælper imod blærebetændelse.


Kattegrus ved urinvejsinfektion

Det er selvsagt nødvendigt at finde både kattegrus og en kattebakke katten kan lide. Hvis den ikke kan lide sit toilet, vil den naturligt nok opsøge et mere behageligt sted. Din seng og sofaen er oplagte steder at prøve.

Man har tidligere kunne få kattegrus, der skulle kunne afsløre urinvejsinfektion. Gruset skulle indeholde indikatorer, der skifter farve hvis der er blod i urinen eller det får en forker pH (surhedsgrad).

Jeg har dog ikke kunne finde nogen troværdige kilder på, at det er pålideligt, og om stofferne i gruset er undersøgt som sikre for katten. Jeg kan desuden være bekymret for, om man ledes til at stole mere på gruset end sin mavefornemmelse og dermed glemmer at vurdere katten - men det er bare min tanke.


Ofte stillede spørgsmål

Kan en kat have blærebetændelse?

Katte kan få blærebetændelse med bakterier, selvom det er yderst sjældent. Kun 2-5 % af katte med symptomer har bakterier i blæren. De resterende har en steril form, som kan være med eller uden krystaller. Symptomerne er det samme som ved blærebetændelse, men reelt faktisk en blæreirritation.

Den vigtige forskel er, at antibiotika faktisk ikke virker på særligt mange katte med tegn på blærebetændelse. Katte uden bakterieinfektion bør ikke få antibiotika. Dog kan såkaldt anti-inflammatorisk medicin nogle gange være på sin plads sammen med andre tiltag.


Hvordan tager man en urinprøve på en kat?

Man kan tage en urinprøve på en kat på tre måder. Katten kan tisse selv i en ren bakke med ikke-sugende og sterilt plastikperler. Dyrlægen kan også tage prøve enten ved at lægge et urinkateter eller ved tage urinprøve med en tynd nål gennem maveskindet (en såkaldt cystocentese).

Hvilken metode man bruger kommer an på, hvad prøven skal bruges til. Skal man måle efter protein, blod og vægtfylde er det stort set lige meget. Alle tre metoder kan anvendes. Til eksempelvis urindyrkninger for bakterier skal prøve være så rens om muligt, og metoden med nålen gennem huden vil være at foretrække.

Selvom det måske lyder lidt skræmmende er det faktisk ofte både nemmere og hurtigere at gøre det sådan, og de fleste katte tager den prøve roligere end en almindelig blodprøve.


Kan en kats blærebetændelse gå over af sig selv?

De fleste milde blærebetændelser går over af sig selv ved at katten tisser dem ud. Det er dog typisk de forløb man slet ikke opdager symptomerne på. Viser katten symptomer ved at tisse uden for bakken og oftere end ellers, er forløbet mere kompliceret og skal behandles.


Hvorfor er min kat blevet urenlig?

En bliver urenlig som et symptom på enten blæreproblemer eller som tegn på stress. Føler katten sig presset over naboens kat, eller lugten af nye møbler, kan urenlighed være eneste symptom. Blærebetændelse og anden blæreirritation kan også få katten til at tisse uden for bakken.


Hvorfor lugter min kats tis?

En kats tis lugter af de affaldsstoffer, der er i. Har katten holdt sig længe, eller drukket for lidt vand, vil urinen være mere koncentreret og lugte mere. Har katten blærebetændelse, vil der også være flere affaldsstoffer, der får urinen til at lugte.


Hvorfor begynder katten at tisse i møblerne?

Når en kat begynder at tisse i møblerne skyldes det enten en blæresygdom, noget adfærdsmæssigt eller en kombination. Det forekommer eks. ved ændringer i kattens dagligdag. Ny kat i haven, nye møbler, nyt kattegrus osv. Sygdom bør altid udelukkes, før problemet vurderes som adfærdsbetinget.


Hvorfor er min kat begyndt at tisse i min seng?

Et kan begynde at tisse i sengen, i vasketøjet eller i sportsskoene fordi, det lugter indbydende. Særligt er det mandens side (hvis der sådan én), det går ud over. Der er noget i sveden hos nogle mennesker som nogle katte er særligt glade for.

Det kan også være de første forsigtige tegn på sygdom, så ofte er det grund nok til at få katten og urinen undersøgt.


Hvorfor tisser min kat ved siden af bakken?

Når en kat tisser ved siden af bakken skyldes det enten at bakken i kattens øjne er utilfredsstillende, eller at katten har en blæresygdom. Er gruset uændret, bakken tom og har ikke givet statisk stød, bør katten og urinen undersøges for tegn på blærebetændelse eller andre urinvejsproblemer.


Hvorfor får katte krystaller i urinen?

Katte får krystaller i urinen hvis de har en uheldig kombination af gener, miljø og foder. Typisk ses dette sammen med billigere typer foder i kombination med uheldige gener hos katten. Overvægt og manglende drikkelyst øger også risikoen for at udvikle krystaller i blæren


Hvad er struvitsten?

Struvitsten eller struvit-krystaller er den mest almindelige form for blæresten hos katte. Struvitter er et forfor-mineral der samler sig til mikroskopiske krystaller i blæren, hvis katten holder sig for længe eller har et højt indtag af fosforholdige aminosyrer. Har katten mange små krystaller kan de samler sig til regulære sten der kan ses med det blotte øje.

Stuvitsten samler sig særligt i et basisk miljø, og med den rette fodring, kan langt de fleste struvitter opløses.

Hvis katten "stopper til" og ikke kan tisse, kan det være nødvendigt at operere de største sten væk.Tags

Urinveje og kønorganer (urogenital/reproduktion)


You may also like

Leave a Reply
 1. Strovit
  😀 Tak for fin video. Kan du anbefale navn på et foder med lavt magnesium og med lav surhedsgrad. Min lille killing fik killingefoder og havde det fint, gik over på dyrlægens Vet Pro og dannede først krystaller i høj surhedsgrad, skiftede så til foder til katte med urinvejsproblemer, men danner nu struvit. Så egentlig tror jeg måske blot, at vi skal finde en ganske almindelig? At urinen blev “smadret” af Vet Pro???

  Med venlig hilsen
  Nielsens

  1. Hej
   Jeg har ikke indtryk af at Vet Pro er ringere end så meget andet foder. Der er også nogle biologiske faktore i spil: Genetik og den slags. Måske er kombinationen af det foder og jeres kat bare ikke god.
   Jeg anbefaler normalt Royal Canin Urinary, Hills S/D eller Hills C/D til katte med struvitter.
   Hvis du vil over på et mere almindelig foder, er der et hav af muligheder. Der kan jeg ikke anbefale noget bestemt ud over at gå efter noget af god kvalitet. Ofte følger prisen meget godt kviliteten, så det kan du bruge som rette snor.
   Det kræver ekstra af justere foderet ind efter urinvejsproblem, så de fleste producenter vil reklamere med et på posen, hvis de har taget højde for det.
   Mvh Søren

 2. re: Struvitkrystaller
  Hej Søren

  Tak for dit svar. Vi har nu været på foder, der fjerner struvitter. Urinprøve i fredags viser, at vores kat nu er helt fri af krystaller. Vi har købt Science Plan Sterilised Cat Ypung adult 6 mdr. til 6 år ( han er 9 mdr.)Vi har tænkt os, at han skal være på det en måned, så ny urinprøve for at se, om han ganske enkelt er normal og kan spise normalt foder fremover. Dyrlægen vil have ham på VetPro Adult, men vi har ikke længre tillid til VetPro. Hvad siger du?

  På forhånd tak
  Nielsens
  [quote name=”Soren”]Hej

  Jeg har ikke indtryk af at Vet Pro er ringere end så meget andet foder. Der er også nogle biologiske faktore i spil: Genetik og den slags. Måske er kombinationen af det foder og jeres kat bare ikke god.

  Jeg anbefaler normalt Royal Canin Urinary, Hills S/D eller Hills C/D til katte med struvitter.

  Hvis du vil over på et mere almindelig foder, er der et hav af muligheder. Der kan jeg ikke anbefale noget bestemt ud over at gå efter noget af god kvalitet. Ofte følger prisen meget godt kviliteten, så det kan du bruge som rette snor.

  Det kræver ekstra af justere foderet ind efter urinvejsproblem, så de fleste producenter vil reklamere med et på posen, hvis de har taget højde for det.

  Mvh Søren[/quote]

  1. Hej
   Rigtig godt at høre at krystallerne er væk, og mange tak for at du skriver tilbage. Det er jeg glad for.
   Jeg kender ikke VetPro-foder, da jeg ikke selv sælger det til daglig, så jeg kan ikke rigtig sige for eller imod.
   Hvis du ikke er tryg ved det, skal du bare undgå det. Der findes så mange andre gode alternativer og Science Plan ligger bestemt i den bedre ende.
   Jeg synes det lyder som en rigtig god ide med en opfølgende urinprøve efter han har fået det nye foder en måneds tid!
   Mvh Søren P

 3. FLUTD og slim?
  Kære Søren

  Jeg har en ca. 3 år gammel steriliseret og vaccineret kat, Ynke. De sidste ca. 14 dage har hun haft noget slim og blod, der kommer ud af endertarmen på hende når hun har været på bakken for at lave stort og efter besøget. Hun sidder og presser det ud efter afføringen og tørrer numsen af på gulvet. En gang imellem efterlader det klatter på gulvet efter hun har siddet der. Ynke laver stort hver dag, har ikke forstoppelse eler diarré og får kattemalt hver dag. Hun får RC Veterinary Young Female blandet op med RC Sterelised. Hun fik ormekur i juni og juli sammen med vores nye kattekilling (han er 5 måneder gammel og er ikke vaccineret endnu).

  Vi har været hos dyrlægen i onsdags. Dyrlægen har undersøgt kattens endetarm under fuld bedøvelse og tog røntgen billeder. Hun sagde, at der ikke er noget der bløder i endetarmen så vidt hun kunne se, at katten har meget afføring i sig (vi var der inden Ynke var på bakken), samt at Ynke har FLUTD, da hun kunne se at der var blod i urinen og at blæren var irriteret. Man kan ikke se blod i urinen med bare øjne og Ynke tisser én gang om dagen hver dag (meget) uden at hun ser ud til at presse/være generet af det.

  Dyrlægen kunne ikke forklare blod og slim fra endetarmen, men kom med et forslag om, at det kan være, at Ynkes krop ‘kompenserer’ for irriteret blære på den måde?! Ynke blev anbefalet at skifte til Hills r/d eller RC Obesity (hun vejer 6 kg) blødt op i en masse hjemmekogt kyllingeboullion og loppefrø eller havre-/hvedeklit. Det har vi gjort. Hun sagde, at vi også helt kan skifte til vådfoder – skal jeg gøre det?

  Angående slim og blod, så sagde hun, at hvis ikke det forsvinder i løbet af de næste 7-14 dage, så skal vi til at lave kolonoskopi under fuld bedøvelse. Hun var ikke interesseret i at lave en afføringsprøve.

  Nu har vi været på det nye diæt i snart en uge og der er næsten ikke noget blod, men stadigvæk slim.

  Ved du, hvad det kan være? Jeg synes ikke det er særligt rart for katten at være i fuld bedøvelse så ofte og hun ser absolut ikke påvirket af situationen, kun når hun presser slimet ud og når jeg renser hende efterfølgende.

  Her (nedest på siden) kan du se hvordan det ser ud: [url]http://www.kattegale.dk/forum/showthread.php?33709-HJ%C6LP!!![/url]

  Hvad skal vi gøre? Jeg vil så gerne hjælpe hende!

  På forhånd tak for hjælp.

  1. Hej Katja
   Nogle gange kommer det blod og slim, vi finder i bakken slet ikke fra tarmen. Det kommer i stedet fra skeden eller blæren. Jeg synes det giver rigtig god mening at kigge i både en afføringsprøve og en urinprøve for at finde det syge organ før man bedøver katten igen. Det er desuden vigtigt at kigge efter parasitter i tarmen inklusiv noget, der hedder Giadia.
   Søren

 4. Urinvejsinfektion?
  Hej Søren.
  Det er en rigtig god video du har lavet dér.

  Jeg har søgt ind på hjemmesiden for at spore mig ind på, om min kat har urinvejsinfektion. Hun har ikke umiddelbart blod i urinen eller besvær med at tisse, men hun jamrer sig – specielt om natten/morgenen – og kradser på døren for at komme ud. Og så er hun begyndt at tisse i kælderen på gulvet i stedet for i kassen.

  Til at starte med har vi tænkt, at hun bare ville ud og lege, men har fundet ud af, at det måske er fordi hun skal tisse og ikke vil tisse i bakken. Vi har godt nok skiftet mærke i sand her i sommer, men har ikke før for nyligt lagt mærke til, at hun ikke vil bruge kassen.

  Jeg har flere steder læst, at jamren og det med at hun tisser ved siden af bakken, kan være symptomer på urinvejsinfektion. Vil du også sige det er “nok” til at det kan være det?

  Lige lidt facts: hun er 2 1/2 år, udekat, har sin mor og søster hos sig, er aktiv og kælen, spiser normalt, er normal i vægt og har altid været meget snakkende. Hendes jamren er dog nu mere insisterende end tidligere.

  Håber du kan hjælpe – ellers må jeg jo se at komme en tur til dyrlægen med hende.

  På forhånd tak.
  Mette

  1. Hej Mette

   Der behøver ikke være blod i, og nogle gange er der kun så lidt, at man ikke kan se det. Man kan heller ikke se krystaller direkte. Det kræver mikroskop. Så ja, det vil nok være en god ide at få urinen undersøgt.

   Kan hun evt. være kommet i løbetid? Eller vil hun måske bare gerne ud og tisse i stedet for at bruge bakken?

   Tak for de pæne ord i øvrigt.

   mvh Søren

 5. Foder
  tak for en god video. Jeg har læst en test fra Tænk og noget af det bedste foder var billigst. Bl.a. Coshida fra Lidl, så hvorfor ikke købe det? Der står ikke noget om magnesium på pakken. mvh

  1. Undersøgelsen i Tænk handler udelukkende om foder til dyr uden specielle behov. Katte med urinvejsproblemer har et specielt behov.
   Magnesium er kun én ting, der kan gøre problemet værre. Der er mange andre forhold i spil. Og uanset hvor du køber foderet, skal det være specielt rettet imod urinvejsproblemer.
   mvh Søren

 6. Struvitsten
  Tak for en god video med fin forklaring.
  Jeg har en kastreret hankat, perser på 9 år, som har været i behandling for struvit krystaller og blod i urinen i 6 uger. Desværre er behandlingsforløbet ikke som normalt og måske du kan hjælpe mig, da min dyrlæge begynder og give op.
  Mit kat har fået penicillin behandling for urinvejsinfektion som er væk nu. Men desværre tåler han ikke penicillin så behandlingen blev stoppet efter 7 dage (dog med fint resultat).
  Samtidig blev min kat sat på Urinary S/O high dilution, som han ikke tåler (giver blod og slim i afførringen og dårlig mave). Så det blev taget fra ham igen efter en uges fodring.
  Nu får han hans almindelige foder Petcurean Now som er kornfri, (magnesium indhold maks 0,09 %, aske maks 6,5 %) hvilket hans mave tåler og er blevet bedre på igen. Samtidig får han tranebærs tabletter, men de har ikke gjort en forskel.
  Han er ultralydscannet for blæresten og der var ingenting at se. Dog var der noget at se på hans ene nyrer som også viste sig i urin testen (for høj protein værdi 2+). Dertil har han fået Fortekor vet 5 mg (1/2 tablet pr dag), men hans værdi ligger stadig på 2+ (er en lille bedring fra første urintest for 6 uger siden).
  Antallet er struvit krystaller er blevet lidt højere på de 6 uger, og dyrlægen udtalte, at der var rigtig mange krystaller i urinen og blodspor.
  Mit kat drikker ekstra lige pt. pga. tranebærtabletter, og når han går på bakken, så sidder han lidt før han tisser, men tisser så normalt og ikke bare lidt.
  Men hvad kan jeg gøre nu for at hjælpe min kat?
  Jeg skal besøge en ny dyrlæge om en uge for at fortsætte forløbet og forsøge at finde en anden måde og behandle på. Men måske du har nogle ideer til at hjælpe os. Jeg modtager hele journalen og kan faxe den til dig ved interesse.
  Mvh. Camilla

  1. Hej Camilla
   Tak for de pæne ord.
   Magnesiumindholdet i foderet er kun en del af forklaringen. Der er mange andre faktorer i spil. Du kan altså ikke nøjes med at se på det. Jeg kender ikke det produkt, du nævner, men uanset mærket bør det være noget speciel rettet imod blæresten. Og allerhelst med dokumenteret effekt.
   Nogle sten er ikke synlige på ultralydsskanning. De kan som oftest ses på røntgenbilleder, his man laver en såkaldt dobbeltkontrast. Man puster først luft op i blæren og så derefter kontrastvæske. Det afslører rigtig mange større urinsten.
   mvh Søren

 7. hvad sker der efter behandlingen?
  Hej Søren

  Tak for din video det var meget oplysende,
  Jeg har en kastreret han kat på fire år der lige har fået konstateret blæeresten og blærebetændelse.

  Han er aktuelt indlagt på dyerklinikken.

  Mit spørgsmål til dig er hvorlang tid går der normalt før katten tisser af sig selv efter at kateteret er fjernet ?? og hvorlang tid lader du kateteret ligge. Min kat har haft kateter i et døgn og har fået iv-væske, smertestillende, antibiotika og anriinflarmatioriske lægemidler. Han har dog aktuelt ikke kunne tisse selv og er derfor forsat indlagt.

  Dyrlægen siger at hans urinrør godt kan hæve efter katteter anlæggelsen og dette muligvis er årsagen til at han ikke selv har tisset endnu. Hvilket også er grunden til at hun har givet ham antiinflamatorisk.

  Mvh Naja

  1. Hej Naja
   Jeg lader normalt kateteret sidde indtil urinen fra det er klar og uden synligt blod. Hvis katten alligevel ikke tisser selv samme dag, lægger jeg normalt kateter igen og venter yderligere et par dage.
   mvh Søren

 8. URINKATETER INDFØRELSE PÅ EGET HÅND
  Hej Søren.

  Mange tak for din video.
  Min kat er 7 år gamle, ikke overvægtig, men har tit haft problemer med krystaller.
  Han var fri for det siden 2009 men fik dem igen i øbet af december, nok fordi jeg gav ham fersk mad i individuelt poser for han var vild med det. Også muligtvis fordi ham belv meget streset af håndværker og et skænderi jegh havde med en ven og fyrværkerier.
  han har før haft struviter fordi der var fyrværkeri og blod i urin.
  Her han fik ike blod i urin men kunne ikke tisse.
  Jeg var jhos min dyrlæge fredag den 30 december, og dyrlægen sat en kateter på ham under fuld bedøvelse. Dyrlægen tømt blæren hurtigt ud og sprøjtede sterilt vand ind 2 gange og tømt blæren og der var lidt blod.
  Vi kunne ille se noget krystaler i urinen med det blotte øje.
  Dyrlægen gav ham antibiotica i injection og som piler som jeg skule give ham og romnofen til hver day.
  Desvære når jeg kom hjem samme aften når katten vækkede han kunne ikke tisse.
  Det kunne han ellers ikke dagen efter.
  Mandagen jeg kom hos dyrlægen igen som lagt kateter på ham og havde igen besvær at få kateter igennem, igen ufnder fuld bedøvelse af katten, og tog en røntgen billede af katten som vist krystaller i blæren af katten.
  Det sagt min dyrlæge til mig, mnens han vist mig røntgen billede.
  Jeg tog katten med hjem igen, bedøvet, med kateter på, og dyrlægen sagt at jeg kunne lad den ligger på men han vile gerne fjerne den med det samme fordi han sagt at katten risikerede at bide den af. Så hvis han prøvede det skulle jeg fjerne kateter. jeg fjernede kateter nogle timer efter katten var vågnet op fordi han slikede sig og prøvede at bide kateter af.
  Men katten kune stadigvæk ikke tisse.
  Så jeg tog hos dyrlægen igen dagen efter, tirsdag 3 januar 2012, og her kunne dyrlægen ikke få kateter ind i kattens blære, men kun i starten af urin rørert, så han valgt at bruge en seringue og lave hulk ind i kattens blære, udefra, efter at have barberet hans mave.
  Katten var under fuldbedøvelse hver gang.
  De 2 gange før, dyrlægen havde kke rigtig renset kattens blære med rent vand, og gjordt det hurtigt.
  Onsdag jeg kunne ikke bringe katten hos dyrlægen fordi han var ikke tioldstedet, og mandagen han havde sagt til mig at jeg skule bare bringe katten hver dag hos ham så at han kunne tømme han blære med kateter, indtil den speical antistruvit fodder virkede og struviter var opløst.
  Men tirsdagen skiftede han med at sige at man skulle amputer kattens penis så at han kunne tisse igen og for at forhindre at problemet opstod igen. 🙁 :0
  Han kunne ikke lave penis amputation selv så han ringede til københavn dyrehospital for at høre men kunne ikke få fat på en dyrlæge der.
  Onsdag han var ke der og jeg kom med katten torsdag formiddag (igår) før åbningstiden og ventede uner regn for kattens blære var fuld. Men katten havde tisset lidt selv så måske kune han få kateter ind.
  Jeg regnede med at aftale med dyrlægen om at sye kateter fast indtil katten var bedre og krystalerne var væk.
  Men jeg skulle vente og vente.
  De fortalt mig at de kunne ikke behandle min kat fordi de var løbet tørt for kateter (!!) :0 ) men det havde dyrlægen allerede sagt til mig mandag, så det undrede mig at de ikke kune bare bestille dem eller få dem fra dyrhospitalet eler landbrugshøjskolen som er ikke lnagt fra stedet med bilen.
  Get hvad de sagt?
  De sagt at jeg skulle hjemme hos mig og hente den kateter katten havde på sig tirsdag og komme med den igen så at de kunne bruge den på katten!!
  :ooo:
  Så jeg tog afsted, og gik først til apoteken for at købne nogel kateter men de havde ikke noget til katte og jeg sprugt efgter exploration kreme som dyrlæge bruger og købt en exploration kreme for professionel. Jeg derefter gik hjem under regn og storm og tog katteteren og kom tilbage og afleverede den, men de var stadigvæk meget uhøflig overfor mig og sur :angry-red: og lavede miner og jeg var totalt uforstående overfor deres attitude. 🙁
  Det var den anden dyrlægen en kvinde og de 2 kvindelige receptionister som behandlede mig rigtig dårlig.

  De fortalt mig kl 12 at de kunne ikke starte på min kat indtil efter kl. 13 fordi de havde så travlt, og jeg kunne ikke bare vente der. Så jeg gik, men efterladt katten på kliniken, og kom tilbage kl. 13:30.
  På dette tidspunkt var min kat under fuld narkose ind i sit bur, og dyrlægen hold møde med personalen ved siden af, og de var i fuld gang med det.
  Siden dyrlægen var startet kl 13 at tage min kat, og siden det tager over 10 minuter før narkosen er virkende, og siden han skulle også trække urin via maven, hvor langt tid brugt han i at prøve at sætte kateteren på??
  Det undrede mig og jeg spurgt også om det fordi jeg fik at vide at dyrlægen havde prøvet at sætte kateteren på men kunne ikke, at han kunne kun komme en lille stykke ind og urin kom ud men langsomt, ikke som et strøm, så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 9. part 2
  Det kunne han ellers ikke dagen efter.
  Mandagen jeg kom hos dyrlægen igen som lagt kateter på ham og havde igen besvær at få kateter igennem, igen ufnder fuld bedøvelse af katten, og tog en røntgen billede af katten som vist krystaller i blæren af katten.
  Det sagt min dyrlæge til mig, mnens han vist mig røntgen billede.
  Jeg tog katten med hjem igen, bedøvet, med kateter på, og dyrlægen sagt at jeg kunne lad den ligger på men han vile gerne fjerne den med det samme fordi han sagt at katten risikerede at bide den af. Så hvis han prøvede det skulle jeg fjerne kateter. jeg fjernede kateter nogle timer efter katten var vågnet op fordi han slikede sig og prøvede at bide kateter af.
  Men katten kune stadigvæk ikke tisse.
  Så jeg tog hos dyrlægen igen dagen efter, tirsdag 3 januar 2012, og her kunne dyrlægen ikke få kateter ind i kattens blære, men kun i starten af urin rørert, så han valgt at bruge en seringue og lave hulk ind i kattens blære, udefra, efter at have barberet hans mave.
  Katten var under fuldbedøvelse hver gang.
  De 2 gange før, dyrlægen havde kke rigtig renset kattens blære med rent vand, og gjordt det hurtigt.
  Onsdag jeg kunne ikke bringe katten hos dyrlægen fordi han var ikke tioldstedet, og mandagen han havde sagt til mig at jeg skule bare bringe katten hver dag hos ham så at han kunne tømme han blære med kateter, indtil den speical antistruvit fodder virkede og struviter var opløst.
  Men tirsdagen skiftede han med at sige at man skulle amputer kattens penis så at han kunne tisse igen og for at forhindre at problemet opstod igen. 🙁 :0
  Han kunne ikke lave penis amputation selv så han ringede til københavn dyrehospital for at høre men kunne ikke få fat på en dyrlæge der.
  Onsdag han var ke der og jeg kom med katten torsdag formiddag (igår) før åbningstiden og ventede uner regn for kattens blære var fuld. Men katten havde tisset lidt selv så måske kune han få kateter ind.
  Jeg regnede med at aftale med dyrlægen om at sye kateter fast indtil katten var bedre og krystalerne var væk.
  Men jeg skulle vente og vente.
  De fortalt mig at de kunne ikke behandle min kat fordi de var løbet tørt for kateter (!!) :0 ) men det havde dyrlægen allerede sagt til mig mandag, så det undrede mig at de ikke kune bare bestille dem eller få dem fra dyrhospitalet eler landbrugshøjskolen som er ikke lnagt fra stedet med bilen.
  Get hvad de sagt?
  De sagt at jeg skulle hjemme hos mig og hente den kateter katten havde på sig tirsdag og komme med den igen så at de kunne bruge den på katten!!
  :ooo:
  Så jeg tog afsted, og gik først til apoteken for at købne nogel kateter men de havde ikke noget til katte og jeg sprugt efgter exploration kreme som dyrlæge bruger og købt en exploration kreme for professionel. Jeg derefter gik hjem under regn og storm og tog katteteren og kom tilbage og afleverede den, men de var stadigvæk meget uhøflig overfor mig og sur :angry-red: og lavede miner og jeg var totalt uforstående overfor deres attitude. 🙁
  Det var den anden dyrlægen en kvinde og de 2 kvindelige receptionister som behandlede mig rigtig dårlig.

  De fortalt mig kl 12 at de kunne ikke starte på min kat indtil efter kl. 13 fordi de havde så travlt, og jeg kunne ikke bare vente der. Så jeg gik, men efterladt katten på kliniken, og kom tilbage kl. 13:30.
  På dette tidspunkt var min kat under fuld narkose ind i sit bur, og dyrlægen hold møde med personalen ved siden af, og de var i fuld gang med det.
  Siden dyrlægen var startet kl 13 at tage min kat, og siden det tager over 10 minuter før narkosen er virkende, og siden han skulle også trække urin via maven, hvor langt tid brugt han i at prøve at sætte kateteren på??
  Det undrede mig og jeg spurgt også om det fordi jeg fik at vide at dyrlægen havde prøvet at sætte kateteren på men kunne ikke, at han kunne kun komme en lille stykke ind og urin kom ud men langsomt, ikke som et strøm, så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 10. part 3
  Katten var under fuldbedøvelse hver gang.
  De 2 gange før, dyrlægen havde kke rigtig renset kattens blære med rent vand, og gjordt det hurtigt.
  Onsdag jeg kunne ikke bringe katten hos dyrlægen fordi han var ikke tioldstedet, og mandagen han havde sagt til mig at jeg skule bare bringe katten hver dag hos ham så at han kunne tømme han blære med kateter, indtil den speical antistruvit fodder virkede og struviter var opløst.
  Men tirsdagen skiftede han med at sige at man skulle amputer kattens penis så at han kunne tisse igen og for at forhindre at problemet opstod igen. 🙁 :0
  Han kunne ikke lave penis amputation selv så han ringede til københavn dyrehospital for at høre men kunne ikke få fat på en dyrlæge der.
  Onsdag han var ke der og jeg kom med katten torsdag formiddag (igår) før åbningstiden og ventede uner regn for kattens blære var fuld. Men katten havde tisset lidt selv så måske kune han få kateter ind.
  Jeg regnede med at aftale med dyrlægen om at sye kateter fast indtil katten var bedre og krystalerne var væk.
  Men jeg skulle vente og vente.
  De fortalt mig at de kunne ikke behandle min kat fordi de var løbet tørt for kateter (!!) :0 ) men det havde dyrlægen allerede sagt til mig mandag, så det undrede mig at de ikke kune bare bestille dem eller få dem fra dyrhospitalet eler landbrugshøjskolen som er ikke lnagt fra stedet med bilen.
  Get hvad de sagt?
  De sagt at jeg skulle hjemme hos mig og hente den kateter katten havde på sig tirsdag og komme med den igen så at de kunne bruge den på katten!!
  :ooo:
  Så jeg tog afsted, og gik først til apoteken for at købne nogel kateter men de havde ikke noget til katte og jeg sprugt efgter exploration kreme som dyrlæge bruger og købt en exploration kreme for professionel. Jeg derefter gik hjem under regn og storm og tog katteteren og kom tilbage og afleverede den, men de var stadigvæk meget uhøflig overfor mig og sur :angry-red: og lavede miner og jeg var totalt uforstående overfor deres attitude. 🙁
  Det var den anden dyrlægen en kvinde og de 2 kvindelige receptionister som behandlede mig rigtig dårlig.

  De fortalt mig kl 12 at de kunne ikke starte på min kat indtil efter kl. 13 fordi de havde så travlt, og jeg kunne ikke bare vente der. Så jeg gik, men efterladt katten på kliniken, og kom tilbage kl. 13:30.
  På dette tidspunkt var min kat under fuld narkose ind i sit bur, og dyrlægen hold møde med personalen ved siden af, og de var i fuld gang med det.
  Siden dyrlægen var startet kl 13 at tage min kat, og siden det tager over 10 minuter før narkosen er virkende, og siden han skulle også trække urin via maven, hvor langt tid brugt han i at prøve at sætte kateteren på??
  Det undrede mig og jeg spurgt også om det fordi jeg fik at vide at dyrlægen havde prøvet at sætte kateteren på men kunne ikke, at han kunne kun komme en lille stykke ind og urin kom ud men langsomt, ikke som et strøm, så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 11. part 4
  Jeg regnede med at aftale med dyrlægen om at sye kateter fast indtil katten var bedre og krystalerne var væk.
  Men jeg skulle vente og vente.
  De fortalt mig at de kunne ikke behandle min kat fordi de var løbet tørt for kateter (!!) :0 ) men det havde dyrlægen allerede sagt til mig mandag, så det undrede mig at de ikke kune bare bestille dem eller få dem fra dyrhospitalet eler landbrugshøjskolen som er ikke lnagt fra stedet med bilen.
  Get hvad de sagt?
  De sagt at jeg skulle hjemme hos mig og hente den kateter katten havde på sig tirsdag og komme med den igen så at de kunne bruge den på katten!!
  :ooo:
  Så jeg tog afsted, og gik først til apoteken for at købne nogel kateter men de havde ikke noget til katte og jeg sprugt efgter exploration kreme som dyrlæge bruger og købt en exploration kreme for professionel. Jeg derefter gik hjem under regn og storm og tog katteteren og kom tilbage og afleverede den, men de var stadigvæk meget uhøflig overfor mig og sur :angry-red: og lavede miner og jeg var totalt uforstående overfor deres attitude. 🙁
  Det var den anden dyrlægen en kvinde og de 2 kvindelige receptionister som behandlede mig rigtig dårlig.

  De fortalt mig kl 12 at de kunne ikke starte på min kat indtil efter kl. 13 fordi de havde så travlt, og jeg kunne ikke bare vente der. Så jeg gik, men efterladt katten på kliniken, og kom tilbage kl. 13:30.
  På dette tidspunkt var min kat under fuld narkose ind i sit bur, og dyrlægen hold møde med personalen ved siden af, og de var i fuld gang med det.
  Siden dyrlægen var startet kl 13 at tage min kat, og siden det tager over 10 minuter før narkosen er virkende, og siden han skulle også trække urin via maven, hvor langt tid brugt han i at prøve at sætte kateteren på??
  Det undrede mig og jeg spurgt også om det fordi jeg fik at vide at dyrlægen havde prøvet at sætte kateteren på men kunne ikke, at han kunne kun komme en lille stykke ind og urin kom ud men langsomt, ikke som et strøm, så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 12. part 5
  og lavede miner og jeg var totalt uforstående overfor deres attitude. 🙁
  Det var den anden dyrlægen en kvinde og de 2 kvindelige receptionister som behandlede mig rigtig dårlig.

  De fortalt mig kl 12 at de kunne ikke starte på min kat indtil efter kl. 13 fordi de havde så travlt, og jeg kunne ikke bare vente der. Så jeg gik, men efterladt katten på kliniken, og kom tilbage kl. 13:30.
  På dette tidspunkt var min kat under fuld narkose ind i sit bur, og dyrlægen hold møde med personalen ved siden af, og de var i fuld gang med det.
  Siden dyrlægen var startet kl 13 at tage min kat, og siden det tager over 10 minuter før narkosen er virkende, og siden han skulle også trække urin via maven, hvor langt tid brugt han i at prøve at sætte kateteren på??
  Det undrede mig og jeg spurgt også om det fordi jeg fik at vide at dyrlægen havde prøvet at sætte kateteren på men kunne ikke, at han kunne kun komme en lille stykke ind og urin kom ud men langsomt, ikke som et strøm, så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 13. så han valgt igen at trække urin via kattens maven!! :0 🙁
  Jeg kunne ikke få lov til at tale med dyrlægen og igen skulle vente til deres møde var overstået til trods for at de kunne have ventet med den til det med min kat var overstået. Personalet var også meget grov overfor mig, enerådig og arrogant, og talt meget ned til mig 🙁
  Jeg havde det virkelig dårlig at være der.
  Min tanke var at prøve at sætte kateter i sammen med dyrlægen og sætte en pose på den med en slange, men da jeg havde talt med dyrlægen om det han sagt at det fandtes ikke og at han gjordt det ikke. 😉 :no-comments:
  Når jeg kunne tale endelig med dyrlægen ved 2 tiden, kattens mave var alerede ved at være fulkdt med urin man kunne mærke at blæren var stort og dyrlægen sagt det var mærkeligt frodi han gav ikke katten noget væske..
  Han sagt at jeg skulle overveje en penis amputation eller at aflive katten.
  🙁
  Jeg har ikke råd til at få lavet en penis amputation da den koster 9.000 kroner og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 14. Del 7
  og dem har jeg ikke, og efter alt det penge som de mange besøger hos dyrlægen har kostet mig i de sidste par dage, jeg havde slet ikke råd til den slags og skulle vente.
  Jeg så spurgt dyrlægen om jeg kunne gøre det selv, at sætte kateteren på, og han sagt at katten skulle være under fuld narkose for at gøre det. Men som jeg kan se i din video det passer ikke.
  jeg sagt til ham, at jeg havde allerede prøvet at sætte kateteren på min kat selv, den morgen, og det kunne jeg men ikke meget fordi så begyndt han at klage, og da jeg havde ingen exploration gel jeg dropede det.
  Men nu havde jeg gelen fra apoteket og han sagt at jeg kunne bruge det, og bruge Xylocain kreme til at bedøve hans penis med, og bare ½ romefen til at lindre smerten og mod inflamation.
  På dette tisdpunkt da jeg var kommet tilbage ved kl 1:30 kliniken havde modtaget varer med dyrfodder og produkter til kliniken, men de havde ikke modtaget noget kateter!!
  Jeg finder det bare så utrolig!

  Så han efterlod mig med katten i armen og nu han gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 15. Del 8
  Så han efterlod mig med katten i armen som nu gemmer sig under sengen siden igår. Det er som om han ved at nogen vil aflive ham og også sikkert fordi han gider ikke tage tilbage til det onde sted.
  Som du kan forestile dig det er jeg meget chokeret og skuffet af den behandling som jeg og min kat fik.
  Jeg forstår slet ikke hvorfor han gjordt det han gjordt og også siden tirsdag så skiftede han fra at det var struviter til at det var sten, og så begge deler uden at han har kigget på det i mokroskopet eller gjordt noget som helst analyser.

  Han sagt også at han brugt hvad som helst som exploration gel også scanning gel.
  Hvilket er den gel han brugt den dag han kunne ikke få kateteren ind, og valgt at bruge seringuen ind i min kat for at fjerne urin via maven.
  Også det lugtede meget slemt af et kemiklaier både tirsdag og torsdag da jeg kom hjem med katten ligesom det produkt man bruger til at vaske døde kropper med.

  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 16. Del 9
  Den lugt havde katten ikke efter narkosen fredag og mandag, så jeg undrer mig over hvad dyrlægen har dog brugt dengang som afgiver den lugt.

  Nu katten gemmer sig godt og grundigt.
  Jeg må sige at havde fået en rigtig dårlig oplevelse, men hvis du har noget vejledning du kan give mig om fremgangsmåden vil jeg være meget glad for at høre om det.
  En andet ting som er godt imod nyresten og krystaler er enebær. Plante ekstrakt af enebær eller essential oil af enebær kan enten masseres på læren eler best gives med honning til katten. En dråbe med honning. Han skal helst ikke lugte den eller smagt på det så den skal gives ind bag tungen ligesom metacan sprøjte.
  Jeg har ikke brugt den på katten endnu.
  Angående C vitmain jeg hørt at man skal bruge sodium ascorbat eller ester C. Mne skal det være som pille form eller brusende tablet som man først opløse og derefter give til katten?

 17. MIN DYRLÆGE ER ERIK STEEN LARSEN
  Oh, Min dyrlæge er Erik Steen Larsen fra Blågård Dyreklinik, på Blågårdsgade i København.
  jeg vil også gerne høre om man må genbruge et kateter på et andet dyr (kat) eller genbruge den overhovede, da dyrlægen havde andre katte han skulle se og operer på.

  På forhånd tak.

  😀

  1. Hej Sophie
   Du har skrevet noget over 8000 ord, så jeg er ikke sikker på at jeg har fået alle detaljer med, beklager. Man ville normalt ikke genbruge et kateter til flere katte, men er du sikker på, at det er dét, der er sket?
   Søren

 18. Tak for den meget informative video, jeg synes jeg har fået forklaret rigtig meget.
  jeg har ikke haft kat før men har arvet en origaner, som nu er 15 år. Forleden 0pførte han sig underligt , der var en hektisk aktivitet i kattebakken og han begyndte at tisse bitte små sjatter forskellige steder på mit nye gulvtæppe. Jeg kunne se der var blod i urinen, så jeg kørte ham til dyrlægen. Katten nåede dog at få tømt sin blærer,der var pludselig bedre hul igennem.
  Dyrlægen kunne se bakterier og blod i urinen, så nu får han smertestillende, antibiotika og specielfoder Hills s/d. Så dyrlægen har gjort det fint, men jeg manglede det store billede og det synes jeg, jeg har fået med videoen.
  vh nelly

 19. Min kat tisser rødt!
  hej, jeg har et spørgsmål.
  vi er lige flyttet, og min han-kat Teddy, er ca. 8 år gammel og er en meget stor (tyk) huskat, men har lige opdaget at han faktisk tisser blod, og det er meget rødt, men han klager ikke eller noget. hvad kan det skyldes at det er så rødt som det er?
  P.S. jeg er 16 og gerne selv vil være dyrelæge eller veterinærsygeplejerske 🙂
  VenligHilsen Charlotte.

 20. SKYND DIG TIL DYRLÆGEN!
  kør din kat hos dyrlægen STRAKS!!
  han har struviter i urinrør og derfor bløder han.
  han blev stresset af at i er flyttet.
  har duike hørt videoen?
  både hans alder og at ahn er overvægtig gør ham meget udsat til at få blære infektioner og crystaler så skynd dig at få hans blære og urinrør rincet hos dyrlægen og giv ham diet mad.
  bagefter kan man give katten 250 mg (dag af tranebær piller, men uden magnesium da magnesium fremskunde dannelsen af struviter, og anvende infrarød lys behandlingen imod cuystiste (blære betændelse) og krystaler.
  men lige nu din kat skal til dyrlægen hurtigste muligt og indlæges i 24 timer med vand i IV og catheter på og blive renset til der er ikke flere krystaler i hans urin og ikke mere blod.

  1. Hej.
   Jeg er enig i at det er godt at komme til dyrlægen, men vi kan ikke på forhånd vide, hvilken slags krystaller han har. Struvitter er klart de mest almindeligt, men der kan være andre. Det skal en urinprøve afgøre. Indlæggelse kan blive nødvendigt, men er det heldigvis ikke altid.

 21. Hej Søren

  Rigtig god video, du har lavet!

  Min kastrerede hankat (7 kg og på slankekur) på næsten 3 år har altid været urenlig. Han går nogle gange i bakken, men næsten dagligt besørger han stort og småt rundt omkring i hjemmet. Han mjaver forinden, så jeg nogle gange kan nå at hjælpe ham i bakken. Jeg synes, hans urin lugter meget og det ser mørkt ud. Er det måske blærebetændelse?

  Mvh Vibeke og katten Magnus

  1. Hej Vibeke og Magnus
   Ja, det kan det i princippet godt være, men behøver ikke være det. Hvis han holder sig, kan urinen godt blive mørkere end normalt og det kan være en god ide at motivere ham til at drikke mere.
   Er du bekymret for blærebetændelse, bør katten undersøges som jeg beskriver i videoen.
   mvh Søren

 22. Problemer med at tisse
  Hej

  Vores kat (hunkat knap 2 år) er begyndt i dag og går aftes med at gå meget på bakken uden at der kommer det helt store. Hun har haft dårlig mave i nogle dage (har altid haft tendens til dårlig mave siden infektion i 3-ugers alderen), men der kommer en smule tis, når hun sætter sig, men slet ikke de mængder, der plejer at komme. Hun klager sig ikke, har dog forsøgt at sætte sig på måtten og i en kurv, uden at der kom noget.

  Hvor hurtigt skal hun til dyrlægen – kan vi vente til mandag, hvis det ikke bliver værre, eller skal hun hurtigt af sted?

  M.v.h.
  Elisabeth

  1. Hvis der er stop i blæren og hun ikke kan tisse selv, skal du afstem med det samme.
   Hvis hun “bare” sidder i bakken fordi hun er irriteret, kræver det ikke akut behandling. Så skal du overveje hvor irriteret hun virker til at være om det er ok for hende at være det indtil du kan komme til dyrlægen.
   mvh Søren

 23. Forbandet svineri
  Sikke noget forbandet svineri at lægge et kateter uden bedøvelse!!

  En dyrlæge der gør dette er UDEN empati og han kan således ikke selv forestille sig, hvor ondt det gør!

  1. Hej Rico

   Tak for din holdning. Det er korrekt at katten ikke synes det er sjovt, men det er desværre nogen gange nødvendigt, for at blive rask.
   Jeg viser det ikke i videoen, men jeg bruger faktisk lokalbedøvelse.
   En kat som Oliver i videoen, der har haft overtryk i blæren i længere tid, har ofte rigtig dårlig nyrefunktion i dagende efter. Det er derfor en rigtig skidt ide at lægge såden én som ham i bedøvelse, hvis man kan blive fri. Jeg kan risikerer at gøre det værre og i yderste konsekvens, kan det koste ham hans liv.
   Det er altid en afvejning man må gøre sig og man kan diskutere for og imod i hvert tilfælde.
   mvh Søren

 24. Blærebetændelse
  Hej Søren..

  Super god video du har lavet.. Det gav mig en god forståelse for urinvejsproblemerne… Og følte mig “velforberedt” da jeg skulle have min kat til dyrlægen.. Jeg kan godt lide at have lidt forhåndsviden, så jeg kan have en bedre dialog med min dyrlæge..

  Min hankat har fået konstateret blærebetændelse og har netop afsluttet sin medicinske behandling.. Jeg opdagede det ved at jeg fandt blod i hans urin, men han havde ikke andre symptomer.. Ingen problemer med at tisse eller klagen i den forbindelse..
  Dyrlægen tog en prøve direkte fra hans blære med en kanyle og kunne så konstatere Blærebetændelsen.. Der var ingen krystaller at se i hans urin og surheden var fin…
  Men jeg er alligevel lidt nervøs for ham.. Han har tabt sig 400 gram, hvilket er 9% af hans samlede vægt…
  Han er 1,5 år og kastrat. har hørt at katte godt kan tabe sig lidt, når de bliver voksne, men bliver alligevel lidt nervøs når det falder sammen med et sygdomsforløb, og synes 400 gram er meget…
  Er det noget jeg skal være urolig for??

  Hilsen Christina

  1. Hej
   Tak for de pæne ord og ja, et vægttab på 9 % er bestemt betydningsfuldt. Det vil svare til at en voksen skulle tabe 8-10 kg. Jeg kan ikke umiddelbart se at det skulle hænge sammen med blæreproblemer, men er nyrerne blevet påvirket i forløbet, kan det blive alvorligt.
   Hos mig bliver katte, der har tabt sig 8-10 % altid tilbudt en blodprøve.
   Søren

 25. Hej igen
  Min kat er nu kommet på Royal canin urinary High delution, men nægter at spise det… Hvad gør man så? Er der alternative behandlingsforme for en blærebetændelse?

 26. Tak for svaret
  Mange tak for dit svar… Vores dyrlæge er også kommet frem til at det er stress betonet… Så jeg overvejer det zyklene som du nævner..

  Men han har tabt sig yderligere 200 gram på 14 dage og er nu nede på 3,9 kg..
  Kan der være tale om nogle nyreproblemer som skal tjekkes, eller skal jeg ikke være så nervøs for vægten endnu..
  Vi fik lavet ultralydsscanning af blæren sidst og alt så fint ud.. Så det er da dejligt..

  1. Hej Christina
   Tak for de pæne ord. Jeg er glad for at kunne hjælpe!
   Der findes andre mærker end Royal Canin, der gør det samme. De kan måske smage anderledes. Der udover handler det også om at få katten til at drikke mere, så den ikke holder sig i længere tid af gangen. Det kan du bl.a. gøre ved at stille flere skåle frem eller putte en isterning i skålen.
   Hvis der ikke er bakterier eller krystaller i urinen, kan det muligvis skyldes stress. Nogle stressede katte kan have gavn af Zylkene, der er i håndkøb hos dyrlægen.
   9 % er betragteligt vægttab og hvis det kommer uventet bør det nok undersøges nærmere f.eks. med blodprøve. Dog er der nogle katte der taber sig helt naturligt fordi de er mere aktive ude, når dagene bliver længere.
   mvh Søren

 27. Det skal også lige nævnes, at han er indekat.. 🙂 så det kan ikke engang skyldes, at han er mere aktiv udenfor, på grund af at dagene blivere længere.

  Beklager alle beskederne.. 🙂 Jeg mistede hans bror for 4 måneder siden, så er lidt overbeskyttende, for kan altså ikke miste ham her også…

 28. Krystaller, stadig ikke helt frisk.
  Hej.
  Vil lige starte med at rose den fine video. ET er jo hvad man læser med skrift, noget HELT andet er en video 😀

  Jeg har en 4-årig hankat der har døjet lidt med urinvejssten. Efter at være skiftet over til foderet “Specific struvite”, var der intet, lige indtil dyrlægen anbefalede en slankekur. Så kom krystallerne igen og stoppede urinrøret fuldstændig. Den stakkels kat fik katater i flere gange, men pillede det ud igen, selv med halskrave og selvom det var syet fast. Han kunne dog tisse lidt. Tror han var meget øm efter kateteret, som desuden var svært at få i, så det var højest sandsynligt grunden til at han ikke tissede helt rigtigt (smerter).
  Her de seneste par dage, har jeg ikke helt kunne finde ud af hvordan han har det. Det ene sekund er han glad, rigtig kælen og tisser fint, og det andet ligger han og ser ud somom han ikke er helt frisk og går på bakken mange gange uden det store resultet. Jeg tror som sådan ikke det er ksyrtaller der er problemet denne gang, men mistænker at han har fået blærebetændelse, måske som følger af bakterier da kateteret blev sat i flere gange….er det noget der lyder sandsynligt?

  Katten vejede ca. 6,5kg inden sygdomsforløbet, men er nu nede på godt 5kg….dette i løbet af 14 dage. Virker ikke til at have lige så stor appetit som han normalt har.

  Håber du kan hjælpe 🙂
  MVH
  Lise

  1. Hej Lise
   De kan godt have symptomer af blærebetændelse efter sådan et forløb. Bakterieinfektion er bestemt en mulighed når slimhinden er irriteret.
   Foderet er helt afgørende for denne slags problem, men overvægttige er mere udsat. Det vil helt sikker hjælpe ham at tabe sig, hvis han er overvægtig.
   Hvis han sidder ofte i bakken og ikke er frisk ellers bør han måske forbi dyrlægen igen. Nogle gange skal de have yderligere hjælp til at udskille de sidste krystaller. De kan også have store sten i blæren, der skal opereres ud.
   Snak evt. med din dyrlæge om en blodprøve for nyrefunktion er fornuftigt. Nyrerne kan blive belastet ganske alvorligt efter sådan en tur.
   mvh Søren

 29. Hej Søren.
  Har lige set din video som er rigtig god..jeg sidder bare tilbage med et spørglsmål, der drejer sig om min han kat Sofus som er en kastereret kat på 3år. Den tissede også blod og gik og tissede over det hele. så tog vi til dyrelægen hvor han kiggede på dens urin..han så at der var rigtig meget grus og krystaller i blæren, så derfor skulle den spise noget nyt foder, som den nu er på det er 2 dage siden. men nu er den slet ikke sig selv mere, den er meget træt, vil ikke spise og den virker som om den er ved at vågne op fra en narkose……er det normalt???? hilsen Hanne

  1. Hej Hanne

   Tak for de pæne ord.
   Nej, det er ikke normalt så lang tid efter narkosen. De unge dyr skal helst være sig selv igen efter højst et døgn.
   Hvis han nyrere eller andre organer har været for hårdt presset i forløbet, kan det hæmme hans evne til at skille sig af med narkosen. I så fald skal han have hjælp og indlægges.
   Han kan også have fået en infektion, så han er træt af noget andet.
   mvh Søren

 30. opkast
  hej søren

  min kat garfield har lige været igemmen den samme tur som oliver i videoen, har får efterfølgene metacam og noroclav 50 mg, han drikker fint og tisser også meget men han spiser næsten ikke og han kaster slim op ca 1 gang om dagen, kan det skylles medicinen at han ikke har den store æde lyst og at han kaster op. ps han blev behandlet i tirsdags 28/8 og virker friskere dag for dag 😀
  mvh robin

  1. Opkast ifm Metacam
   Ja, det kan sagtens have med medicinen at gøre, men du børe snakke med din dyrlæge om det, da der også kan være ændre ting i spil.
   /søren

 31. (fortsat)
  med bl.a. at bruge et optimalt tørfoder + kattene dagligt får enten råt kød, daggamle kyllinger, fisk osv. Vand står flere steder i huset.

  Det er endelig lykkedes mig at finde et C-vitaminprodukt, som ikke er syreneutraliseret og som jeg vil give hende, om ikke andet så for at gøre hendes urin mere sur, hvis den skulle være for basisk pga. evt. betændelse.

  Det skal oplyses, at Adonia efter en god uges behandling går normalt på bakken og i det hele taget stortrives.

  Og så endelig til mine spørgsmål:

  Hvad hedder det stof i specialfoderet, som evt. opløser sten og kan det købes separat og gives som tilskud?

  Kan Adonia “leve” med sin blæresten eller skal den opereres ud.

  Kan problemet skyldes hendes ene lille nyre?
  Er det tilfældet, er operation jo omsonst.

  Venlig hilsen

 32. Tak for en interessant video + udførlig forklaring.

  Jeg var 21. august hos dyrlægen med Adonia – 7 år, 7½ kg og Maine Coon hunkastrat – da jeg havde lagt mærke til, at hun alt for mange gange gik på bakken, sad længe og kun afgav en smule urin.

  Dyrlægen konstaterede, at blæren ikke var hverken øm eller spændt og desværre kom den smule urin, der var i, ud på bordet ved undersøgelsen.
  Derfor ingen urinundersøgelse.

  Men et røntgenbillede viste tydeligt én stor oval blæresten samt at den ene nyre var 1 cm mindre end den anden i diameter.

  Adonia er blevet ordineret daglig Metacam samt 2 x 2 Clavubactin á 50 mg. i 3 uger, hvorefter nyt røngtenbillede skal tages for at se, om stenen er blevet mindre/evt. blevet tisset ud.

  Dyrlægen anbefalede selvfølgelig foderskift, men dette kan desværre ikke lade sig gøre.
  Jeg har 8 katte og alle fodres ad libitum.
  Huset er heller ikke indrettet, så kan jeg isolere hende.

  Som mangeårig opdrætter har jeg altid været nøjeregnende med at give et optimalt tørfoder + at kattene også får en del forskelligt vådmad, f.eks. råt kød, daggamle kyllinger, fisk osv.

  Det er endelig lykkedes mig at finde et C-vitaminprodukt, som ikke er syreneutraliseret, og det vil jeg prøve at give hende, om ikke andet så for at gøre urinen mere sur, hvis den er for basisk pga. evt. betændelse.

  Det skal lige nævnes, at Adonia efter godt en uge med behandling går normalt på bakken og tilsyneladende stor-trives.

  Og så til mine spørgsmål:

  Hvilket stof i specialfoderet er det, som evt. kan opløse blæresten, og kan det skaffes separat og gives som tilskud?

  Kan Adonia “leve” med sin blæresten, eller skal den evt. opereres ud?

  Kan hendes lille nyre være årsag til problemet?
  Er det tilfældet, er operation vel omsonst.

  Venlig hilsen
  Hanne

  1. Der er mig bekendt ikke noget bestemt tilsat foderet. Det er måden det er sammensat på, men det kan jeg ikke gøre rede for. Det er en foretningshemmelighed firmaerne (naturligvis) holder for sig selv.
   C-vitamin giver mig bekendt ikke mere sur urin. Det bliver omsat i kroppen ligesom sukker f.eks. gør. Det gør heller ikke urin mere sød.
   I langt de fleste tilfælde kan urinkrystaller hos katte opløses med korrekt foder og operation er derfor ikke nødvendig.
   I princippet kan alle sten opereres ud, men det er en omfattende operation og ikke uden risiko for katten.
   Nå katten én gang har vist at have tendens til at få sten kan hun får det igen og igen uanset om hun bliver opereret nu. Derfor er korrekt specialdiet helt afgørende.
   /Søren

 33. Hankastrat
  Hej Søren. Super video.

  Jeg skal lige høre. Struvit….kan det gå over af sig selv??

  Har en hankat der lige pludselig, de sidste par dage, har gået og trykket som om han skal af med noget. I dag er han så begyndt at strinte og det er også lidt rødt. Jeg aner ikke hvor det kommer fra, for når jeg vender ham er hans anus helt lyserød og han gør den ren hele tiden. Men ser jeg din film kommer jeg helt i tvivl. Han har aldrig strintet før og gør det allerhelst inde på hundens madras. Forleden var han helt oppustet når jeg rørte ham ved maven men nu vil han gerne aes på maven. Jeg leger fint og løber rundt som han plejer. Hvad tror du?

  1. Hej. Tak for de pæne ord.
   Struvitkrystaller forsvinder med den rette kost, så de kan godt “forsvinde af sig selv”, hvis han får noget andet kost.
   Det er dog langt fra sikkert at hans symptomer skyldes krystaller. Det lyder mere som om det kunne være stressbetinget. Det kan også komme og gå med ændrede stressforhold.
   Søren

 34. Synes det var en rigtig god gennemgang af symptomafdækning og udredning og igen med fokus på behandlingen. Blev en del klogere, på hvad man skal være obs på.

 35. Stor sten lukkede for urinvejene.store smerter.var hos dyrlæge og var indlagt i 4 dage. Blev behandlet med laser men een sten sad fast. Fik derfor AMP. Penis og stenen fjernet. Er det almindeligt at amp. Penis ? Det er en hellig Birma og han er kastreret. Hann er 4 år gammel. Dyrlægen siger at de r sidder 4 sten endnu men vi håber at kunne e e hjælp e ham ved kostændringer. Hvad mener du?

  1. Hej
   Det er svært at mene noget, når jeg ikke kender til størrelse og type af sten. Jeg kender heller ikke til din kat og evt. blodprøver, så jeg skal nok være forsigt med at udtale mig. Det er ikke ualmindeligt at amputere penis på katte, der ikke kan behandles på andre måder. Ofte giver det et større hul, så mindre sten, der skulle bære tilbage, kan passere. Mere specifikke spørgsmål, må din dyrlæge kunne svare på. Søren

 36. Super fin video. Har overtaget en hunkat i maj måned. Den tisser på min bademåtte, badeværelsesgulvet og op af min kommode. Har sat ekstra katrebakke op og forsøgt med vask i Rodalon for at fjerne lugten. Men hun bliver ved

  1. Øv, det var da træls. Det lyder næsten som om hun prøver at gøre dit hjem til sit eget. Jeg vil klar anbefale dig, at få hende undersøgt hos dyrlægen, men det kunne godt lyde mere som et adfærdsproblem, end i urinvejsproblem.
   Tak for di pæne ord i øvrigt.
   Søren

 37. Hej spørgdyrelægen.dk
  Jeg har den her hankat på 8 mrd han er kastreret og har altid fået fodder mod urinvejSten, men i næsten en uge har han ikke fået den fodder mod urinvejSten.
  Men mit spørgsmål er om han nu kan have fået urinvejSten af det? Jeg ser ham ikke gå op toilet mere end ha plejer og når han tisser ser han afslappet ud men alligevel lidt spændt. (svært at forklare)
  Men kan det betyde urinvejSten eller er det bare mig som der bliver alt for bekymret?
  mvh Nora 🙂

  1. Hej Nora
   Det er ikke så almindeligt at se urinkrystaller hos så unge katte. Hvis ikke han viser symptomer, ville jeg ikke være bekymret og heller ikke ændre på noget, så længe han ellers er glad og frisk.
   Søren

 38. Hej. Hvad hvis katte har samme symptomer som du fortæller i din video, men ikke har hverken krystaller eller betændelse – men kun en masse blod? Er det så nok at katten i 14 dage får Loxicom en gang daglig i 14 dage – på grund af irriteret slimhinder? Meget blod i urinen kan det ikke været alvorligt, måske nyreproblemer eller andet?
  Venlig hilsen
  Jannie Poulsen

  1. Hej
   Ja, der kan helt sikkert også være andre årsager til blod i urinen. Blodet kan både komme fra nyrerne, blæren eller fra urinrøret på vej ud. Nogle katte får med tiden en stresset, meget spændt blære, der næsten ikke skal provokeres for at udskille blod. I min verden skal der ikke meget blod i urinen før jeg tilbyder en blodprøve.
   Søren

 39. Hej, tak for en fin video.
  Hvor længe skal Oliver være på speciel kost? Er det blot en periode eller bør kosten ændres generelt? Det foder du nævner med lavt indhold af magnesium, er det generelt alt det, som er beregnet til steriliserede katte?
  Mvh fra Rikke

  1. Hej
   Jeg anbefaler normalt en måneds tid på specieldiet. Derfra kan man prøve at skifte til noget andet, men jeg vil altid anbefale at det nye foder tager særligt højde for at han har problemer én gang. Vender det tilbage kan det blive nødvendigt at holde ham på det særlige foder resten af livet.
   Søren

 40. Super video med grundig og nemt forståelig information.
  Vores hankat på 6 md mijaver pludselig højt, når han tisser. Mængde normal. Han er ikke overvægtig. Har fået Virbac babyfoder indtil nu, selvom han er kastreret for tre md siden. Vil tjekke magnesium i foderet.
  Vi er ved at ændre foder til Virbac Young Neutered.

 41. Blærebetændelse
  Hej min hunkat har været til dyrelægen og vi er ved at få svar på urin prøve som der var blod i, han mener det er en blærebetændelse så jeg har fået smerte stillende og penicillin med hjem som hun får, men jeg læser overalt at de skal have antibiotika, men jeg ved ikke nok til at kunne sige til og fra og jeg stoler på min dyrelæge men jeg vil ikke fornærme ham ved at spørge om han er sikker på at penicillin kan tage det. Jeg ville faktisk bare høre om penicillin er godt nok til en blærebetændelse? Mange tak for tid og råd

  1. Hej
   Hvis I have lavet en dyrkning på bakterierne i urinen, vil man vide præcist hvilken type antibiotika, der er bedst. Har man ikke det, må man gætte sig frem, og der vil Penicillin typisk være en type antibiotika, der dækker godt.
   Jeg er ked af, at du har det sådan med din dyrlæge, men de fleste vil nu være glade for at kunne foreklare sig, hvis de har været uklare. Hellere et spørgsmål for meget, end ét for lidt.
   /Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page