januar 22

6 comments

Må hunde må få hele rå æg?

Må jeg give min hund rå æg som et supplement til BARF …

Hej spørgdyrlægen.dk

Bliver nødt til at hører om hunde må få hele rå æg?

Min hvalp er på barf i forvejen 🙂

Indsendt af: Anonym

Det er et meget almindeligt spørgsmål, du stiller, så mange andre hundeejere som dig, overvejer om de må give deres hun rå æg.

Hunde må godt få både rå og kogte æg. Risikoen for bakterier på rå æg er nærmest ikke eksisterende i Danmark. Æg er rige på både proteiner og mineraler og kan derfor være et godt supplement til en ellers balanceret kost.

Der er dog en del kalorier i, så du skal være opmærksom på hundens vægt. Risikoen for om stoffer i ægene blokkerer optaget af B-vittamin er kun relevant, hvis du fodre med store mængde æg og gør det ofte.Rå æg er en fin ide

Der er ingen egentlig fare ved rå æg og det rigtig godt som supplement. Risikoen for bakteriesmitte med Salmonella og Campylobacter er minimal for tiden.

Ofte anbefaler man det i grøntsagsmix, hvis man giver det. Altså moste grøntsager med f.eks. hakket kød, rå æg osv.

Rå æg er smækfyldt med b-vitamin og sundt protein, så det kan hun sagtens give engang imellem.

Hvis ikke din hund er én af de meget sjældne hunde, der er allergisk overfor ægge-protein, behøver du ikke være bange for tarmproblemer eller dårlig hud- og pelskvalitet.

Nogle bruger også æg som supplement. Du kan læse min anbefalede opskrift på skånekost her…

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyldTags

Videobrevkasse


You may also like

Skæl og tør hud hos hunde

Skæl og tør hud hos hunde
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hej Søren
  Min gamle hund der lige er fyldt 16,fik for kort tid siden konstateret dårlig nyre og lever. Da jeg ikke har kunnet få hende til at spise hverken den ene eller anden slags diæt kost, er jeg gået over til barf. kødet har jeg styr på, men hvad med grønsager, hun elsker rå gulerødder og rød peberfrugt, men er der nogle grønsager hun ikke må få? og er rå æg/ rå æggeblome ikke godt for hende?
  med venlig hilsen
  Gitte Nielsen

  1. Hej Gitte
   BARF kan være en rigtig god måde at fodre på, men for hunde med særlige behov, bliver det absolut kompliceret. Det KAN lade sig gøre, men så kræver det at du virkelig sætter dig ind i sagerne og allerhelst får en kostplan hos én af de få dyrlæge-ernæringsspecialister vi har i landet. Der er kun en 2-3 stk.
   Jeg kan godt nævne dig nogle ting som løg og kartofler, du ikke bør give din hund, men det vil ikke hjælpe dig nok. Med nyreproblemer skal du grave meget ned i mikroernæring som kalk, næringssalte, aminosyrer og biotilgængelighed.
   For de fleste vil de specieldesignede nyre- og leverdieter være den mest sikre vej frem. De er testet igen og igen. Så altså: Det kan lade sig gøre med BARF, men så har du en helt særlig udfordring for dig.
   Søren

 2. Hej Søren.
  Jeg har en Eurasier-han på 16 mdr., han er meget småt spisende og har inden for 1 1/2 md. tabt to kg, hvad gør jeg for, at få ham til at spise? Han vejer 24 kg nu. Han vi meget gerne have “menneskemad”, men det er jo ikke så godt eller hvad?
  Venlig hilsen
  Rita Böttcher

  1. Hej Rita
   De fleste hunde kan sagtens tåle lidt menneskemad i ny og næ, men som nødløsning er det en skidt strategi. Du kan sagtens finde en masse med mange kalorier, rå æg inklusiv, der kan få din hund til at holde vægten. Der er bare risiko for, at du trækker noget ud, som skulle være håndteret anderledes. Har han f.eks. en medicinsk sygdom, kan du give ham alt muligt uden at han bliver rask. Det trækker bare tiden ud, inden han får den rette behandling.
   For mig ligger grænsen ved vægttab på 8-10 %. Med 2 kg ud af 24 har din hund altså tabt 8,3 % af sin vægt og er bestemt kandidat til en blodprøve og en grundig undersøgelse hos en dygtig dyrlæge.
   Rå æg og andet menneskemad er ikke vejen frem for din hund, mener jeg.
   Søren

  1. Hej
   Ja, det kan man in princippet godt, men det kommer an på hvor stor en del af kosten det i så fald ville blive. Hvis det er en meget lille hund, vil et enkelt måske udgøre det meste af dens behov den dag, og dermed være med til, at hunden ikke vil spise andet.
   /Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page