februar 1

0 comments

Jeg har en tynd kat, hvordan kan jeg fede den lidt op?

Jeg har overtaget en kat, som er meget tynd. Den har været til dyrlægen og er ok. Hvad kan jeg give den, for at fede den op…

Hej.

Jeg har lige fået den dejligste hankat, på knap 2 år. Han er neutraliseret, vaccineret, fået ormekur m.v.

Vi overtog ham, da hans tidligere ejere havde en anden kat der kuede ham, stressede ham og ikke ville lade ham spise i fred. Man kan mærke knoglerne på ham, og han ser helt klart meget tynd ud. Han er dog aktiv og legesyg.

De tidligere ejere har haft ham til grundigt tjek hos lægen, hvor det blev fastlagt at der ikke var nogen fysisk årsag til hans undervægt. Derfor valgte de at give ham et godt nyt hjem.

Vi fokuserer selvfølgelig på at give ham masser af opmærksomhed, fred og ro, samt leg og nusseri, han er meget kælen 🙂

Hvordan sikrer vi bedst at han tager på?

Hans foder består af fri adgang til whiskas voksentørfoder, og selvfølgelig rent vand. Vi stikker ham lidt godbidder i form af kød, bacon er han vild med, lidt leverpostej i ny og næ, men det er nok ikke den sundeste kost for ham.

Vi overvejer om kattemælk, killingefoder, vådkost eller lignende vil være gavnligt?

Kan I anbefale et specielt foder?

Jeg har hørt fra flere at katte gerne må få kaffefløde, men er der ikke også laktose deri?

På forhånd tak for hjælpen.
Anne

 

Hej Anne

Hvis han er blevet undersøgt og virker sund og rask, vil jeg ikke være så bekymret.

Mange hankatte har en vægt under middel uden at det betyder noget. Faktisk kan det i mange situationer være en fordel.

Det allervigtigste er at give ham en stabil ensartet hverdag, med fast måltider og det samme foder hver dag.

Det lyder som om du har prøve en masse forskellige ting. Nogle gange kan alt for forskelligt foder gøre det hele være. For meget fedt i f.eks. mælk, føde, bacon og leverpostej er ikke godt for kattens fordøjelse og kan ligefrem modarbejde dit projekt

Normalt anbefaler jeg Hills, Royal Canin, Specifik eller Eukanuba. Hvis du finder noget, din kat kan lide, så hold dig til det og giv ham det samme hver dag. Jeg ved det lyder kedeligt, men det er bedst for kattens fordøjelse og sikre de bedste betingelser for optaget af mineraler, vitaminer og den slags.

 

Opfedning af tynd kat

Æggeblommer, kattemælk og slik-vådfoder kan måske synes som en god ide, men det indeholder ikke den næring, du er ude efter. Det giver kun mening, at give disse tomme kalorier, hvis kroppen kortvarigt har brændt mere energi af end ellers.

Det kan eksempelvis være hvis katten har været spærret inde i et skur uden mad, under kræftforløb eller i perioder med ekstra aktivitet.

Når du har en tynd, men ellers sund kat, skal den ikke tage fedt på. Det får den det ikke bedre af. Den skal tage muskelmasse på. Katten har altså brug for protein frem for fed eller sukkerholdig med.

Katten kan leve af kost på næsten 100 % protein, og hvis det er høj kvalitet, vil det være bedst som opfedning af en tynd kat, der ellers er sund og rask.

 

Hvis din kat samtidig spiser mindre eller holder helt op med at spise, kan grunden være sygdom. Du kan lære mere om hvorfor katte ikke spiser her…

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page