Min kat går på bakken hele tiden, hvorfor?

Hårtab hos katte kan skyldes ringorm, allergier, og skader fra slåskampe, som alle kan føre til hudproblemer. Behandlingerne varierer fra cremer til antibiotika og smertestillende, og jeg anbefaler altid at søge professionel rådgivning fra en dyrlæge for korrekt diagnose og behandlingsplan.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Hej Søren.

Jeg har et spørgsmål som jeg håber at du kan svare på. Jeg har en tre-årig hankat, som jeg har fundet et sjovt ‘sår’ på. Det er ikke et sår som sådan, men mere end hvid skaldet plet på størrelse med en 25-øre med sorte prikker i. Det sidder lige lidt bag øret.. Jeg har prøvet at kigge rundt på nettet, primært på ringorm, men synes ikke at billedeeksemplerne svarer til hvordan det ser ud..

Han er en bisse af en kat, og slåsser med alle områdets katte, ved ikke om det er relevant.

Håber at høre fra dig. på forhånd mange tak.

Mvh Nadia Frederiksen

I denne episode taler jeg om årsagerne til hårtab hos katte, som kan være ret komplicerede. Blandt de mest almindelige årsager er ringorm, allergier og slåskampe med andre katte. Ringorm er en svampeinfektion, der fremtræder som røde prikker i en cirkel på huden. Dette problem kan forårsage kløe og irritation, som skal behandles for at undgå yderligere ubehag for katten.

Allergier er en anden hyppig årsag, som kan resultere i afskrabninger og udslæt på kattens hud, især på kinderne. Slåskampe kan føre til små bidsår, der potentielt kan udvikle sig til bylder under huden og forårsage hårtab på de berørte områder. Jeg lægger vægt på, hvor vigtigt det er at overveje de forskellige behandlingsmuligheder, som omfatter cremer, antibiotika og smertestillende medicin, afhængigt af den specifikke diagnose.

Jeg råder altid til at konsultere en dyrlæge for at få en nøjagtig diagnose og en behandlingsplan, der er tilpasset den enkelte kats behov. Selvom situationen ikke umiddelbart er akut, kan ubehandlet kløe og irritation forværre kattens tilstand og velbefindende. Det er afgørende at handle proaktivt for at sikre kattens helbred og komfort​

Ringorm er nok det mest oplagte. Du kan læse meget mere om ringorm hos katte her… Bed evt. din dyrlæge om at lave en dyrkning.

Det er også vigtigt at få katten undersøgt for lopper, da det kan være et sår den har givet sig selv ved at klø sig.

Endelig kan det være mere sjældne infektioner og evt. en begyndende knude i huden.

Mvh Søren

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld