oktober 17

0 comments

Saltforgiftning, saltvand og trylledej: Kan hunde få for meget salt?

Saltforgiftning giver hunde opkast, diarre, manglende appetit, nedstemthed og overdrevet tørst. I alvorlige tilfælde ses kramper og koma. Salt i moderate mængder er ikke giftigt for hunde, men saltvand og trylledej kan være ganske ubehageligt for hunden.

Selvom salt bruges rutinemæssigt i køkkenet, kan det være ganske giftigt for hunde. At bruge salt som brækmiddel, er ikke længere betragtet som standard-of-care og betragtes som behandlingsfejl. Det kan gøre en sygdom værre.

Udover at spise salt direkte kan hunde få salt ved at spise hjemmelavet trylledej eller saltdej, vintersalt/strøsalt, paint ball, havvand og nogle typer afføringsmiddel til mennesker.

Symptomer på saltforgiftning hund

Hvis du tror, at din hund har fået saltforgiftning, skal du holde øje med disse symptomer:

Så vidt vi ved findes der ikke vokseværk hos hunde. Hunden på billedet er ikke syg. Privatfoto Jan Boserup

Forgiftninger hos hunde og katte

Se den komplette oversigt og hvad du gør ved det her…

Salt som hjemmelavet brækmiddel til hunde

Det gamle husråd at bruge salt som hjemmelavet brækmiddel til hunde er ikke længere anbefalet. Det virker ikke hver gang og kan gøre en forgiftning værre. Der findes så mange effektive og sikre midler nu, der foretrækkes i stedet.

Hvis man giver en masse salt for at få hunden til at kaste op, men den ikke gør det, kan det ende farligt. Ud over det, kan ønsker at få brækket op, vil hunden nu også have en saltforgiftning.

Nogle typer forgiftning kræver intensiv væsketerapi, men har hunden for meget salt i kroppen, vil det påvirke effekten af den væske. På den måde kan du risikere modarbejde behandling af andre forgiftninger.

Vil du vide mere om forgiftninger hos hunde og katte, bør du se den komplette oversigt her…

Må hunde få salt?

Hunde kan godt tåle en lille smule salt i deres med. Faktisk kan de typisk tåle mere end vi mennesker kan. Dog kan de ret nemt også blive forgiftet, fordi en hund kan finde på at spise besynderlige ting med meget salt i, som eksempelvis trylledej.

Er salt farlig for hunde?

Salt kan godt blive farligt for hunde i for store mængder. De kan godt tåle noget salt i deres mad, uden at blive dårlige, men salt kan blive farligt, hvis de spiser trylledej eller drikker for meget saltvand.

Er saltvand godt for hunde?

At bade i saltvand er en fin aktivitet for mange hunde, og det gør heller ikke noget, hvis hunden drikker en smule. Det kan dog hurtigt blive for meget. Sluger hunden for meget saltvand kan den kaste op og få tynd mave. For meget salt i en tyk pels, kan også give tør og irriteret hud.

Er din hund glad for at bade, er en tur til stranden en find ide, men det kan være du skal have frisk drikkevand med og skylde pelsen grundigt, når I kommer hjem.

ung hund uden voksevaerk foto jan boserup

Spørg Dyrlægen

…for dyrenes skyld


Tags

Forgiftninger, Forgiftningsliste, Videobrevkasse


You may also like

Hvofor vil min hund ikke spise?

Hvofor vil min hund ikke spise?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page