Min hund taber pels hele tiden, hvad skal vi gøre?

Min hund taber pels hele tiden. Jeg kan børste ham igen og igen, men der bliver ved mad at være hår i børsten. Hun har fået loppekur (Bayvantic), men kløer sig stadig …

(Udgivet oktober 2013, senest opdateret februar 2019)

Min hund på 10 måneder taber hele tiden hår. Vi har købt en metal børste som skulle tage cirka 90 % af døde hår, men vi kan blive ved med at børste hunden og der er hele tiden løse hår.

Børste bliver hele tiden fyldt med hår og vi har lagt mærke til at hun hele tiden kløer sig tit.

Vi har givet hende loppekur navn Bayvantic Vet, men hun taber hele tiden hår, og vi har vært nede og få råd om at få en god kvalitet tørfoder, men det har ikke hjulpet!

Hvad skal vi gøre?

Skrevet af: Margrethe Petersen

Oplyst: Labradore-blanding, hun, 10 måneder

 

Parasitter er øverst på listen

Det er fornuftigt at undersøge for og behandle imod parasitter, sådan som du har gjort. Hvis hunden har kløe eller har bare pletter eller er rød i huden, skal det også behandles. Man bruger oftest antibiotika, binyrebarkhormon (f.eks. Prednisolon) eller en kombination af begge.

 

Tørfoder og omega 3-olier

Godt foder med de rigtige olier og aminosyrer kan godt give en bedre kvalitet pels. Især er omega 3-olier kendt for den effekt. Det får dog ikke en hund til ar holde op med at fælde.

Både alderen og årstiden (efterår) passer præcis med meget fældning. Hunden skifter fra sommerpels og skal til at udvikle voksen-pels.

Er hunden sund og rask i øvrigt, må det betrages som normal fælden og en god børstetur 2 – 3 gange om ugen formentlig nødvendigt.

Du skal ikke regne med at du kan stoppe fældningen helt. Heller ikke med en god børste.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Hud- pels- og øreproblemer (dermatologi), Hund, Pasning og pleje


You may also like

Leave a Reply
    1. Hej
      Forklaringen på slikkeriet og pelstabet, vil nok være nogenlunde den samme som i artiklen. For det første mistænker jeg parasitter som f.eks. lopper (også selvom der ikke er nogen på hunden), derfra skal der ro på en eventuel infektion og er det ikke nok, skal du hund måske have medicin imod kløen.
      Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld