Hankilling med meget tynd mave

Kære dyrlæger.
Jeg har for ca to uger siden, fundet en lille hankilling i et p-hus, og da jeg ikke kunne lade ham stå der alene tog jeg ham med.
I første omgang fik han hurtig akut tjek hos dyrlæge, da jeg var bange for han havde noget der kunne smitte til den hun at jeg har i forvejen, her blev han sprøjtet mod øremider. Præcis en uge efter var vi hos den dyrlæge vi plejer, da jeg havde mistanke om orm, hvilket blev bekræftet samme dag da han kastede om med lange hvide tynde orme i. Han fik så her en ormepille, en halv, og skal ha den næste halve den 14. Og ellers fik vi øredråber mod miderne.
Jeg synes så at hans afføring begyndte at blive mere og mere tynd og de seneste dage har det været meget flydende, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre eller give ham. Han er ikke svækket af det og er stadig meget legesyg. Jeg har søgt lidt rundt på nettet og har nu skiftet vandet ud til kogt koldt vand, men hvad med mad? Må han få rugbrød, kan det hjælpe med alle de fibre der er i, måske med en smule leverpostej på? Jeg læste også om noget med aktivt kul fra apoteket, kan det være en ide?

Jeg håber meget i kan hjælpe, da det ikke er så rart for han a skulle så tit i bakken med så tynd mave, og der kommer ikke så meget hver gang, derfor skal han jo mere end normalt

På forhånd tak. Venlig hilsen Sussi

 

 

Hej Sussi og Josefine

Det er korrekt at skift fra mælk til foder ofte giver tynd mave.

Sussi, du skriver ikke hvor gammel killingen er? Ved du det? Får den mælk stadigvæk? Tager han nok på (ca. 10-15 g om dagen)?

Jeg synes rugbrød og leverpostej er en skidt ide. Ofte skal katten have så stabil kost som mulig. Hold dig til det samme foder hele tiden. Jeg kan anbefale Royal Canin Intestinal og Hills I/D. Du kan evt. forsøge dig med torskerogn, moste grønne ærter og kogt lys fisk eller kogt kylling.

Killinger kan få tynd mave virkelig mange forskellige sygdomme og orm er kun én af dem. Når jeg ser killingen som din, behandler jeg dem ofte også med antibiotika.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
 1. Nu er jeg jo absolut ikke pro på det område, da jeg ikke er dyrlæge.
  Men det kunne godt være det er kommet af hans ormekur eller ormene, eller skift af foderet(det kan være overgang fra mælk fra moren til fast føde). Hvis det bliver ved i mere end nogle dage ville jeg tage ham til dyrlægen igen, eller ringe og høre.
  Men så vidt jeg kan læse mig frem tid så er diarré den mest almindelige sygdom, men det betyder ikke at man bare skal lade stå til og “håbe” det forsvinder.

  1. Det er også det jeg har kunne komme frem til via nettet. Jeg ville dog heller ikke lade ham gå sådan her de næste uger. Igår gik det egentlig meget godt, fra ca 8 morgen til 02 i nat, havde der været en afføring, stadig tynd, men større mængde, og til forskel fra om natten, så det dog lidt bedre ud. Der har så fra 02 i nat og til nu her kl 06 morgen, været en del små klatter i bakken igen, og jeg vågnede faktisk af at han kastede op og gik bagefter direkte i bakken igen.

   Af mad står der min anden kat’s tørfoder, noget billigt fra Rema 1000 mener jeg, blandet med lidt killinge foder fra maxi zoo, Multi fit. Og så har jeg ved dyrlægen fået noget killinge foder fra Hills som står i sin egen lille skål, det havde jeg dog fjernet, men sat frem igen igår, og jeg ved så ikke om han har forædt sig i det, siden han kastede op.

   Mit spørgsmål er jo så igen, hvad skal jeg give ham, hvad kan få den stakkels mave på ret køl igen? Min mor tror rugbrød, og jeg har læst kogt klodt vand og kogt fisk og aktiv kul??? Men jeg tør ikke rigtig give ham noget hvis han bliver helt kuldret i maven af det. Hvad er jeres forslag?

   Han virker overhovedet ikke svækket og flad på nogen måde, han leger rigtig godt, både alene og med mig og futter rundt, han holder øje med duerne i haven neden under fra altanen 🙂 også sover han selvfølgelig også en del, men ikke mere end at det ikke er normalt.

   Det er sidste dag i dag at han skal have øredråber mod øremider, og hans øre er blevet så fine. På tirsdag skal han have anden halvdel a sin orme pille.

   Hvad er jeres mening, hvad ville i gøre?

   Tak, hilsen Sussi

 2. Hej Søren
  Tak for svar 🙂
  Jeg ved ikke helt præcis hvor gammel han er, men han mangler kun at tabe en mælketand, så vi fik afvide vi skulle regne med 6 mdr.
  Han har i dag lørdag været i bakken en-to gang og lave, og selvom det han laver jo ikke er fint på nogen speciel måde, så så det faktisk fint ud, det lignede en rigtig kattelort. Han lavede også fint fredag aften, jeg blev dig lidt nervøs da det var det første der kom siden onsdag morgen kl 6 (hvor det havde været meget tyndt)
  Han får stabilt foder, hills killing blandet med noget killing fra maxi zoo, og så fik han en lille smule vådfoder fredag aften, under opsyn, og det har han også fået lidt af igen her lørdag aften.

  Jeg holder mig fra rugbrød, men da min mor forslog det, måtte jeg da lige hører, jeg er dog glad for de andre ting du skrev, da jeg lidt har mistanke om at der kan komme lidt igen, når nu han skal have den sidste halvdel af sin orme pille.

  Så vil jeg da også lige spørger, hvad sker der egentlig med ormene når katten har fået ormekur? Altså de dør vel, men hvor bliver de af?
  Jeg har ingen orm set siden han kastede dem op onsdag i sidste uge, samme dag han fik første halvdel ormepille, hverken i de gange han har kastet op (hvor jeg tror han har forædt sig) eller i det tynde i bakken.
  Jeg tænker da bare lidt, at de kan da ikke bare være pist væk? Et sted må de da være selvom de er døde?

  Mange tak for hjælpen, det er da fantastisk man kan rådgive sig her. Jeg er klar over det ikke er det samme som hvis man går til dyrlægen, og var lille Basil’s mave ikke komme i orden inden fredag morgen, var jeg også kørt afsted med ham.

  Venligst Sussi

  1. Jeg vil lige tilføje at torsdag aften 1,5 døgn siden sidste tynde, kom en lille fast, og så ellers som jeg skrev kom der normal fredag aften.

   Og så var det ikke onsdag i sidste uge han fik ormepille, men onsdagen inden, den 01.06.

  2. Hej Sussi

   Ormene hænger fast med deres hoved et sted i tarmen. Ormens krop følger bagude. Lidt som vandplanter i en bæk.

   Når ormen dør, giver hovedet slip i tarmenvæggen og ormen følger strømmen ud.

   Ormens liv i katten starter med nogle helt små nymfe-stadier, der udvikler sig til først meget små orm. De er så små, at man ikke kan se dem med det blotte øje.

   Katten kan altså godt af kvitteret døde orm i afføringen uden at det kan ses.

   Mvh Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld