juli 6

0 comments

Hund med hvide knuder i munden og vækst på tungen (med billeder)

Hund med vækst på tungen. Den er hård og ret stor. Skal jeg være bekymret?

Hej Søren

Hermed et billede af min mopseblandings vækst på tungen. Ved ikke om det giver dig et indtryk af den. Den er som sagt hård og ret stor.

Hun har haft den i et par uger nu og jeg er ved at blive lidt bekymret.

vækst på tungen på en hund

Med venlig hilsen
Line Lindberg

Hej

Selvom jeg synes det er svært at se præcist hvor på tungen knuden sidder, synes jeg det ligner et Papiloma.

Papiloma er ganske ufarligt og går over af sig selv, men det kan være meget irriterende indtil det gør. Den slags knuder forsvinder typisk inden for 2-3 måneder.

Papiloma hos hund skyldes en virusinfektion, der smitter fra hund til hund. Lidt som vorte-virus smitter mellem mennesker. Virusinfektionen giver faste, hvide eller grå hævelser på læberne, på tungen (som her) og i ganen. Der kan under tiden være så mange at hunden har svært ved at synke.

Væksterne gør normalt ikke ondt i sig selv, men de kan samle betændelse, og der kan komme infektion i vævet omkring dem. Det kan til gengæld gøre ondt.

Man kan ikke behandle Papiloma direkte, da det er en virusinfektion vi ikke har et middel imod. Virusinfektionen blomstrer op hvis hundens immunforsvar af en eller anden årsag er ude af balance.

Behandlingen handler altså om at få hunden i balance igen. Uden at vi videnskabeligt kan pege på en direkte sammenhæng fokuserer vi på stress, allergier, systemiske sygdomme og arvelige fejl. Det kan muligvis også hjælpe med EFA-olie (som fx. fiskeolie).

Gør det ondt på hunden eller er der stødt infektion til kan man overveje smertebehandling og antibiotika. I nogle mere omfattende tilfælde, kan det være nødvendigt at fjerne de største vækster kirurgisk.

/Søren


Tags


You may also like

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page