Kan svulmelegeme give hunden en bule mellem penis og testiklerne?

På en normal hundepenis vil svulmelegeme have en bredere del ved basis. Den hedder Bulbus penis og er tildels med til at hannen kan sidde sammen med tæven under parring. Denne hævelse på penis er normal at se når hunden har erektion.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Vi opdagede dette på vores hvalp her til morgen. Hvad kan det være?

Han virker ikke syg eller noget og har samme energiniveau som han plejer?

Kan det være noget brok? Eller er det hans hundepenis? Men “kuglen” sidder mellem tissemand og testikler.

Indsendt af: Stefanie Sandbæk. Oplyst: Labrador Formel 1, ikke-kastreret han, 8 måneder

Normal erigeret penis

For mig ligner svulmelegemet på en normal erigeret penis. En del af hanhundes svulmelegeme ved roden af penis har denne ovale kugle – en såkaldt “bulbus”. Det er til dels den, der er skyld i at han ville hænge sammen med tæven, når han bedækker hende.

En normal hundepenis har er spidst hoved (glans) og en bule ca. 2/3 nede. Når penis er afslappet vil disse dele ikke være synlige. Ved erektion kan penis kommer frem under forhuden og bulen (bulbus) i svulmelegemet blive synlig.

En ung frisk hund i den alder vil helt naturligt have erektion ind imellem. Hvis de virkeligt er meget aktive, kan de ligefrem onanere sig selv til en mindre udløsning.

Bliver det med tiden for meget for ham (eller jer) kan I overveje om han skal kastreres.

Brok ved navlen eller i lysken

Bulen kunne i princippet godt ligne brok og det kan også komme og gå, så foreslaget er slet ikke helt dumt. Placeringen er dog ikke helt rigtig.

Navlebrok sidder noget længere fremme. Helt op ved navlen ca. midt på maven. Navlen ses ofte som en lille lys plet, der sidder nogle cm. foran spidsen af penis

Lyskebrok sidder længere bagude mellem benene og mere ude til den ene side. Lyskebrok vil ikke sidde lige midt på, som du beskriver her.

Pungbrok hos hunde sidder helt tilbage ved testiklerne, og vil ligne at testiklerne (ikke penis) er forstørret.

Der findes også noget, der hedder Femoral brok, som er en yderst sjælden form for brok hos hunde. Det ses også som en hævelse lige i det område, du bekriver her. Men det vil altid sidde ude til den ene side. Ikke midt på.

Knude i testiklerne / i pungen

Som jeg forstår dit spørgsmål sidder hævelse ikke i forbindelse med pungen eller testiklerne.

Hvis man mærker efter der kan kan for det meste godt mærke noget knudret i pungen. Det vil for det meste være bitestiklen, der er en samling krøllede kar. I nogle tilfælde kan man også finde en lille rund kugle i pungen, der kaldes et Spermiegranulom, som er ufarligt.

Hos hunde er egentlig kræft i testiklerne meget sjældent.


De produkter jeg (faktisk) anbefaler til hundeejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine VandskålSe pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Denta fun bold til at fjerne plakSe pris hos PetPower.dkEn tyggebold med pigge kan hjælpe med at fjerne plak, hvis det med tandbørsten er lidt svært.
Tandbørste, tandpaste og “fingertut”Se pris hos PetPower.dkVi kommer ikke udenom det! En tandbørste er et absolut must hvis du vil passe på din hunds tænder, og tandpaste med kødsmag, kan måske lokke din hund lidt.
Snudetæppe slow feederSe pris hos PetPower.dkJeg synes jo ikke, at inteligente hunde skal spise af skål. Det bliver simpelthen for kedelige. Det behøver heller ikke være kompleret. Et simpelt viskestykke eller snusetæppe, kan gøre det.
Neutral ørerensSe pris hos PetPower.dkHunde, der producerer meget ørevoks, skal have renset øre fra tid til anden. Du behøver ikke en masse tilsætning, dufte og værk. Bare noget neutralt og mildt imod huden.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…


Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Fra hvalp til hund, Reproduktion, Urinveje og kønorganer (urogenital/reproduktion)


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld