februar 1

0 comments

Nervøs kat

Kære dyrlæger, allerførst vil jeg gerne takke Jer for, at I vil bruge jeres faglige viden og ikke mindst tid og energi på, at rådgive os de rådvilde; så tusinde tak, det værdsættes meget højt.

Nu til det lidt mere alvorlige. Jeg har en hunkat på snart et år, som vi fik da hun var 12 uger, hun bor sammen med min mand og jeg i en lejlighed og hun kommer aldrig ud. Eftersom at min mand og jeg var nødsaget til at rejse udenlands i 2 uger, godt en måned efter at vi fik hende, valgte vi at introducere hende for min mors hjem, som ligger 5 min fra os. Hvor hun også blev passet mens vi var væk. Hun kommer stadig på besøg hos min mor, sammen med mig ca 4 gange ugentlig og overnatter der, hvis det er nødvendigt. Hun virker absolut ikke til at have et problem med dette, og går glædeligt ind i transportkassen, når jeg løfter gitteret og siger: skal du med idag? (Så ved hun vi skal derned).

Problemet med hende er at hun ellers er en meget speciel kat. Hun farer op ved høje lyde, reagere meget kraftigt på fremmede mennesker og hvæser af dem næsten hver gang. Hun kan finde på at flippe fuldstændig ud, hvis fremmede mennesker forsøger at komme i nærheden af hende, som viser sig ved at hun brummer, hvæser og angriber med både tænder og kløer. Hun hvæser også af os som hun kender, hvis vi løfter hende op eller vil kæle med hende og det ikke lige passer hende.

Jeg har været ved den lokale dyrlæge med hende, som kunne konstatere at der intet fysisk var galt med hende, men han kunne ikke komme med et bud på hvorfor hun er så sky og nervøs.

Jeg er virkelig ulykkelig over situationen, da hun er min lille guldklump og kan næsten ikke bære at hun ikke har det godt. For lige så umulig som hun kan være, lige så sød og dejlig kan hun være på andre tidspunkter.

Jeg har igennem venner og bekendte blevet rådet til alt fra sterilisation til et produkt, som jeg mener hedder Feliway, som skulle virke beroligende. Andre har sagt at jeg burde få hende aflivet.

Jeg er i syv sind, så håber virkelig at i kan give mig et råd. Jeg ønsker absolut ikke at få hende aflivet, men jeg ønsker endnu mindre at hun skal leve et ulykkeligt liv.

Jeg beklager at mit indlæg blev så langt og krydser fingre for at i have tålmodighed til at læse det igennem.

Mange varme hilsner fra Nina.

 

 

Hej Nina

Hun skulle vel ikke være trefarvet eller brun/sort-tortie?

Nogle katte (især trefarvede hunkatte) er blot mere reserveret uden at det betyder, der er noget galt med dem. Det er et personlighedstræk, der er genetisk.

Jeg kan ikke præcist afgøre om der er noget mere alvorlig galt med katten, men jeg synes aflivning lyder som drastisk handling, hvis ellers er glad og tilfreds i øvrigt.

Felyway hjælper på nogle, især hvis de er stressede. Hvis problemet skyldes speciel personlighed, vil det ikke virke. Det er ikke spor skadeligt, så du kan roligt prøve det af.

Det samme gælder for Royal Canin Calm-foder.

Det bedste vil være at lade hende komme til jer. Værd roliglige omkring hende og leg med hende med hendes ynglingslegetøj. Tving hende aldrig til nus eller samværd og undgå så vidt muligt at røre/kæle ved poter, numsen og halen.

Mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page