februar 2

0 comments

Hvorfor er min hunds øreflip pludselig hævet op?

Hej dyrlæge

Min hunds øreflip er pludselig hævet op. Det er som en rund pølse, jeg tror ikke det gør ondt, men han ryster meget på hovedet hele tiden.

Det er kommet meget pludseligt i går og jeg har ikke set hvad der er sket. Måske har der siddet en flåt?

Ved du hvad der kan være sket?

Venligst Bo Frederiksen

 

Hej

Det kan godt lyde som om din hund har fået et blodøre. Eller ”othæmatom” på fint sprog. Der siver væske og evt. blod ud imellem bruskpladerne i øret. Det kommer ofte meget pludseligt og det er kun sjældent vi finder årsagen. Det er meget muligt at flåter kan starte en irritationsreaktion, men nogle gange kommer et blodøre bare ud af den blå luft. Nogle hunde er også arveligt disponeret for at få blodøre.

Jeg ved ikke om det gør ondt, men det er min opfattelse at hundene altid er generet af det i et eller andet omfang. Det er sikkert også derfor den ryster på hovedet.

Behandlingen vil ofte være at dyrlægen tømmer øret for blod og væske med en nål. Derefter giver man binyrebarkhormon. Man kan enten give det som tabletter eller direkte ind i hulrummet i øret.

Sådan et hævet blodøre, er en af de mest almindelige grunde til at hunde ryster på hovedet, men der er andre vigtige årsager, du kan læse om her…

mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page