februar 2

3 comments

Min hankat tisser på gulvet

Hej.

Jeg har en kastreret hankat fra d. 17 Januar 2008. Da han var 4 mdr. og 17 dage gammel blev han kastreret, da han begyndte og sætte sig i skoene i gangen og tisse, og min dyrlæge mente, at det ville hjælpe og kastrere ham. Det gjorde det også. Men problemerne begynder, hvis der ligger ting på gulvet. En jakke der er faldet ned, et håndklæde eller bare en strømpe er nok til at han sætter sig og tisser på det. Det samme problem er der med løse gulvtæpper. Der er han også rigtig god til og sætte sig og tisse på, og uanset hvor meget han bliver skældt ud, så går der ikke længe før han gør det igen. Jeg er lige flyttet sammen med en der har en gammel kastreret hankat på 14år og de 2 kan fint sammen, og problemet har jeg altid haft, så tror ikke det spiller nogen rolle.

Er der noget jeg kan gøre?

Med Venlig Hilsen Heidi.

 

 

Hej Heidi og Amalie

Ja, en urinprøve er altid en god ide.

Det lyder for mig som om katten kunne have et adfærdsmæssigt problem. I så fald bliver det lidt for omfangsrigt at udrede her. Det kræver ofte en konsultation på 30-60 min. hos en adfærdsdyrlæge at komme omkring alle detaljerne.

Jeg tror ikke du kan udelukke at den gamle kat er en del af problemet. Han er måske ikke den eneste årsag, men kan være med til at starte noget.

Det er under alle omstændigheder vigtigt at gøre grundigt rent efter katten. Kan han lugte urin på gulvet, vil han have mere lyst til at sætte sig der igen.

Nogle katte elsker lugten af menneske. Sko, sokker, brugt undertøj, trænningstøj osv er bare herligt. Den “gode” lugt kan også motivere at katten tisser i det.

Prøv evt. at skaffe flere kattebakker. Mindst en mere end du har katte. Dvs. mindst 3 stk og stil dem forskellige steder.

Har du mulighed for at lukke ham ud? Det kan også hjælpe på mange af den slags problemer.

Håber det kan hjælpe bare lidt. Mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hej Heidi

    Har du overvejet om katten kunne have et urinvejsproblem? Jeg har selv en kastrat der gør præcis som din i perioder og han lider af idiopatisk cystitisk, som er en urinvejslidelse hvor man ikke rigtig kender årsagen til den…lidt træls at have med at gøre. Jeg siger ikke at din kat nødvendigvis fejler det samme som min da der findes mange lidelser relateret til urinvejene, men det kunne måske være en ide at få din dyrlæge til at kigge på en urinprøve fra katten?

    Mvh Amalie

    1. Hej Amalie. Selvfølgelig kunne det være en idé, men i december sidste år, fik han en meget slem urinvejsinfektion, og der blev han undersøgt grundigt dernede, og det virker bare underligt hvis dyrlægen ikke skulle have fundet det, men ja, muligheden er der selvfølgelig. Det skal så også siges, at han aldrig tisser på gulvet, medmindre der ligger noget stof eller gulvtæppe. Ellers har jeg ikke problemer med det. mvh Heidi.

      1. Jeg er enig i at det lyder som et urinvejsproblem, men det er selvfølgelig pudsigt at dyrlægen ikke fandt noget. Det kan skyldes psykologi/stress, og det viser sig ikke altid så tydeligt i prøverne. Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page