Min kat er ked af indeliv

Min kat er ked af at være inde og vil gerne ud. Kan den lave ude og inde på skift …

(Udgivet december 2013, senest redigeret januar 2019)

Jeg fik en tilløbende killing i sommerhuset i juni. Den var meget sulten samt kælen. Jeg tog den med hjem til lejligheden og den blev steriliseret primo september

I starten gik det fint med at være inde, men efter en lille ferie med udeliv/frihed er hun blevet meget urolig,ikke kælen, men kradser på altandøren og miaver, vil tydeligvis gerne ud.

Kan hun mon vænnes til at kombinere de to livsformer: Ude- og indekat?

Indsendt af: Anonym

Oplyst: 9 måneder gammel, neutraliseret huskat, hun

 

 

At have en kat inde

Egentlig er svaret helt afgjort af din kats personlighed. Nogle katte tager tingene, som de kommer. Andre stresser hurtigt over forandringer.

Det kræver noget tilvænning for de fleste katte at skulle leve inde. Hvis ikke de har prøvet andet, gør det selvfølgelig nemmere, men de kan stadig have udlængsel

Killinger efter katte, der også har været holdt inde, vil oftest have nemmere ved at acceptere den livsform. Killinger efter katte, der har været vant til at være ude, vil også godt kunne leve inde, men kan have sværere ved at vende sig til det.

Tager du en indekat med ud, vil det ofte gå rimelig nemt – efter noget tilvænning. Det er ikke altid muligt eller fornuftigt den anden vej.

 

At kombinere indeliv og udeliv

Katte vil helst bestemme selv og finder sig sjælendt i kun at komme ud på vores præmisser. Det kan lade sig gøre og jeg har set det fungere, men det vil ikke altid lykkes.

Når hun efter bare én gang viser så tydelige tegn på, at hun gerne vil ud, vil det forvirre hende meget hvis ikke hun selv kan bestemme.

Der til kommer at hun formentlig er født ude eller i det mindste har været vant til at gå ude. Det ligger altså allerede i hendes natur.

Det kunne måske lade sig gøre hvis din kat havde været inde i mange år og så begyndte at komme ud nogle uger om sommeren. Ud fra det du skriver, tror jeg dog ikke meget på, at det bliver en god oplevelse for din kat.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Adfærdsændringer og stressreaktioner hos katte


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld