marts 2

0 comments

Hvorfor har min hund en bar plet på halen?

Min hund har fået en skallet bar plet på halen, som han måske klør sig i. Hvad kan det være…?

Kære dyrlæge

Jeg har lige opdaget at min hund har fået en skallet bar plet på halen. Jeg har læst noget om hotspot, som det måske godt kan være, men jeg synes jo det lyder ret voldsomt.

Han har også et bart område på maven, hvor han slikker sig. Måske kan han have slikket sig på halen og måske ramt det med en tand. Jeg synes også halen følles lidt fortykket det.

Hvad du hvad den bare plet på halen kan være?

Kærlig hilsen Storm og Marianne

Andet billede af halakirtlerne med en bar plet på en hund

 

Halekirtlen på hunde

Den skallede plet på din hunds hale er halekirtlen. På engelsk kaldes den også “Violet Gland”. Katte, ræve, stinkdyr og mange andre har den også. Det er en lille samling “ø” af hudkirtler ca. 5-10 cm ude omkring d. 9. halehvirel. Samlingen er også grunden til at huden føles hævet i det område.

Både hanner og tæver kan have den, men nogle racer er født uden.

Jeg synes ikke, det ligner en hotspot. Der ser ikke ud til at være egentlig betændelse i, og det er ikke et almindeligt sted på kroppen til den sygdom. Du kan læse alt om hotspot hos hunde her…

 

Skallet plet på halekirtlen

Når pelsen falder af over halekirtlen som på din hund, er det typisk et tegn på en ubalance i huden. Det kan godt blot være en mild ubalance, men stadig.

Et alternativt forslag kan være at kønshormoner spilder ind, men på det område er videnskaben lidt mere usikkert.

Når din hunden samtidig har andre symptomer fra huden, er det nok en del af en mere omfattende ubalance. Kig også meget gerne i ørerne og på huden mellem trædepuderne på undersiden af poterne. Mit bud er, at du også vil finde rødmen eller lidt udslæt der.

 

Ubalanace i huden

En generalt ubalnace i huden kan komme flere steder fra, og hos hunde er de to mest almindelige forklaringer parasitter (som pelsmider eller lopper) og allergier.

Allergier kommer i mange versioner og kan godt fremstå i milde former. det er altså en mulighed din hund bare slår ud kun nogle få steder.

Endelig kan pelsforandringer også komme hormonsygdomme (som eksempelvis Cushing’s), men den slags sygdomme vil ofte også give andre symptomer. Det kan være nedsat humør og øget drikke lyst.

 


Tags


You may also like

Hvofor vil min hund ikke spise?

Hvofor vil min hund ikke spise?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page