Ældre hund pludselig urolig og gør

Hej. Min hund, eller mine forældres hund er en lidt over 10 år gammel kooikerhondje.

Vi fik for et par år siden at vide at han havde epilepsi, men da han ikke har mere end ca 2 anfald om året anbefalede dyrlægen at det ikke var nødvendigt med medicin så han er ikke i behandling for det. Men nu er han inden for de sidste 3 uger, ca 4-5 gange blevet meget urolig og har gøet og slet ikke været til at få ned på jorden igen.

Han får det om aftenen når vi sidder og hygger eller hvis han er med ude hos gæster. Han gør og gør og løber rundt og vil ikke hen til en hvis man kalder. Hvis man derimod går hen til ham bliver lidt mere rolig, men ligeså snart man rykker sig 2 meter så bliver han hel vild igen.

Jeg synes lidt det er som om han prøver at fortæller noget. Men hvis det er en ræv i haven eller sådan løber han normalt hen til døren og det gør han ikke her. Ca efter en halv time falder han ned igen og opfører sig som han plejer.

Jeg synes det er en meget underlig opførsel han er begyndt på. Og det er ikke engang fordi det er i forbindelse med et anfald, for umiddelbart har han ikke haft sådan et det de sidste mange måneder.

Er han bare ved at blive gammel og sær, eller kan der ligge noget andet bag?

Btw så har han for en måneds tid siden skiftet mad, ved ikke om dette har nogen betydning.

Jeg håber du kan hjælpe for det er ikke til at være i samme rum når det sker, plus at det er vildt frustrerende ikke at kunne hjælpe ham og forstå hvad det er han vil eller hvad der gør ondt, hvis det er sådan noget.

Mange tak. Venlig hilsen Charlotte

 

Hej Charlotte

Jeg synes det er et svært spørgsmål, du stiller. Ændret mentalstatus hos ældre dyr er overordenligt svært at undersøge klinisk. Det kan altså være at forklare, hvad der sker.

Hans epilepsi kan godt spille ind. De kan få delvise (partielle) anfald, der ikke giver kramper. I nogle tilfælde kan man starte en behandling op alene for at se om den giver en effekt.

Han kan godt være blevet “gammel og sær”. Hunde kan godt få symptomer på senilitet, når de kommer op i årene. Igen vi kan ikke spørge dem eller måle det, så det kan være svært at afgøre.

Pludselig jag af smerte kan måske også fremkalde uventede reaktioner og uro. Det kan f.eks. være slidgigtsmerter.

Jeg har altså ikke noget godt præcist svar til dig, men det kunne måske være godt at få ham undersøgt og evt. få taget en blodprøve mhp opstart af behandling.

Mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld