Har min hund astma?

Jeg har lige 2 spørgsmål. har dog lige været ved dyrlægen, men følte ikke de svarede ordenligt på mine såørgsmål. Min hund klør alle de typiske steder som, øre, hals, armhuler og slikker sig på bug og fødder samt bidder i føderne. Der er taget skrab men intet der og undersøgt for hals/næse infektion plus der er lyttet på hjerte og lunger, lyder fint sagde dyrlægen. så der er en mulighed tænker jeg, allergi! Hun hiver nogle gange efter vejret og er begyndt at hoste lidt, efterfulgt af at hun laver den der som om hun skal brække sig.

Synes jeg er tegn på astma, men astma kommer jo pga. et stof de er allergiske over for??

1: Hvordan tjekker man dem for astma og hvad koster astma medicin, min hund er lille på 2,5 kg.

2: Hvis det f.eks. er indåndningsallergi, så skal der tages blodprøve, kan hun få en vaccine der er rettet mod hende, så hun slipper for at klø og hive efter vejret, hvis det er dette. altså allergisk for støvmider eller skæl.

Min dyrlæge ville starte op med at min hund ikke måtte sove i soveværelset da det som regl er om natten hun for anfald med hiven efter vejret og det kunne være pga. indåndningsallergi, og at jeg vaskede hende en gang om ugen i en speciel shampoo jeg købte hos dem, som skulle tage kløen. så måtte viderundersøgelse vente 🙁 Det skal siges hun er i løbetid og er falsk gravid, som de kaldte det med hendes bryster hævede og måske gav mælk, ved ikke om det kan have noget med det hele at gøre:( Håber på gode og lidt afklarende svar:)

Eller evt. hjerteorm? kan se det undersøges i afføringen, hvad er behandlingen?

Ann-carina Poulsen

 

Ann-Carina

Det lyder som om, der er flere ting i spil. De kan hænge sammen, men behøver ikke at gøre det.

Astma hos hunde forekommer, men er yderst sjældent. Man kan nogle gange se eftervirkningerne på et røntgenbillede af lungerne, men ikke altid. Rent statistisk er det dog mere sandsynligt hunden fejler noget andet.

Hjerteorm kan ses med ca. 90% sikkerhed i afføringen. Din dyrlæge skal bruge 3 afføringsprøver og dem kan man se på uden at se hunden. Man kan dog kun få medicin hos en dyrlæge, der har set hunden.

Den langt mest hyppige årsag til allergi hos hunde er foderet. Man kan tage en blodprøve som undersøgelse for allergi imod støvmider, pollen og skimmelsvamp, men det kan man ikke bruge til meget, hvis hunden ikke først har været på allergikost. Den kan nemlig være allergisk overfor flere ting på én gang.

Falsk drægtighed har ikke noget med sagen at gøre og det går over af sig selv.

Man bør desuden nu også tænke på Covid-19, hvis hun har været i nær kontakt med et smittet menneske. Hos hunde giver Covid-19 også hoste…

mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
 1. Tak for svar. har lige et sidste spørgsmål.
  Hvis hun skal undersøges for hjerteorm, og du siger de skal bruge 3 aff prøver, går jeg ud fra det er fra 3 dage, som jeg så skal samle sammen og komme med på trejde dagen??

  og hvad koster dette typisk, altså at undersøge aff??
  og hvordan og i hvad skal aff opbevares i? indtil det skal afleveres

  1. Hej Ann-Carina
   Den slags har ikke en fast pris. Ring og hør den dyrlæge, du bruger først.
   Afføring må ikke få frost eller direkte sollys. Ellers er der ingen krav.
   mv Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld