Kat med sår der væsker med brunt snask, har min kat en byld?

Min kat har fået et sår der væsker med noget brunt snask. Den har haft feber, men virker nu okay igen…

(Udgivet december 2013, senest opdateret februar 2019)

Kære brevkasse

Min kat fik for nogle uger siden feber og jeg konstaterede hvad jeg troede var et kampsår 5-7 mm i diameter med pelsfrit område omkring. Feberen gik hurtigt over og såret blev pænere.

Så kom der et mere som helede lige i nærheden af de første. Og så endnu ét et par cm ved siden af og det vil nu ikke hele og det snasker.

Katten spiser godt og har det udmærket. Sårene er på brystet ved roden af det ene forben. Hvad søren kan det mon være?

Skrevet af: Anonym

Oplyst: 5 år gammel stribet huskat

 

 

Sprængt byld i huden

Skaden på billedet ligner rigtig meget en sprængt byld. Bylder på katte bliver ofte synlige efter efter et par dage, hvor betændelsen har samlet sig under huden. Når bylden bliver tilpas stor eller spændt, går huden over den i stykker og betændelsen kan komme ud.

Den slags bylder er ret almindelige efter bidsår fra en anden kat. Katte har mange bakterier i munden der kommer med ned i et sår, når de bider.

Det er helt klassisk at katte ikke vil spise, når de har en byld, men der kan være andre årsager. Du kan læse meget mere om hvad der sker, når katte ikke spiser her…

 

Rens og medicin

Det vigtigste er at få renset området godt. Det er oftest nødvendigt at klippe pelsen af for at kunne rense godt nok. Under pelsen vil du finde et større eller mindre sår i huden. Hvis bylden har været stor, vil der også være et hulrum under huden, men det kan ikke ses direkte udefra.

Når katten har feber og der flyder pus på den måde mener jeg at det er fornuftigt med både smertestillende medicin og antibiotika. Sådan et sår er nemlig smæk fyldt med bakterier.

Er der en større lomme under huden, kan det være nødvendligt at lægge dræn i også.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Infektion, Kat


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld