Akillessene næsten revet over

Vores næsten 9 år gamle kleiner münsterländer tæve Tilde er havnet i en forfærdelig situation.
Der er sket det at hun har fået en skade på den ene bagpote (som tidliger har været skadet). De første 3 uger valgte vi at holde hende i ro og behandle hende med anti-inflamationsmedicin. Dette hjalp ikke og dyrlægen kunne på et røntgenbilled konstatere at hun næsten har revet akillessenen over. Hun er blevet behandlet med previcox som har taget smerterne men ikke afhjulpet skaden. Vores egen dyrlæge, samt den specialist som har set på hende, mener ikke at en operation kan hjælpe da det vil medføre slidgigt som er mindst lige så smerte fuldt. Ligeledes tør de ikke behandle hende med cortizon da de er bange for at ødelægge den rest sene som er tilbage. Vi har nu holdt hende i ro i 2 månder og lige vidt. Tilde er en meget aktiv hund som er vant til at være på farten mindst 1,5 time og tilbagelægge langt over 10 km. hver dag – hun sygner hen og bliver depresiv når hun ikke kommer ud og løbe. Vi prøver at gå småture men hun halter straks efter. Det er svært at vurdere hvor mange smerter hun har men hun ligger i sin kurv det meste af dagen. Skaden i poten forsvinder ikke og der kan ikke gøres noget ved det – skal hun have poten amputeret med alle de problemer det medfører? Hvad sker der hvis vi intet gør? Hvad sker der hvis hun får lov at løbe frit og senen bliver revet helt over? Skal vi overveje aflivning da vi ikke syntes der er udsigt til at godt hundeliv? Hvad gør man i sådan en situation – det gør ondt i hjertet at se en glad hund ligge i kurven hele dagen! Venlig hilsen Mette og Tilde

 

 

Hej Mette

Det lyder som en rigtig dårlig situation. Akillessenen er helt grundliggende for hundens brugbarhed. Hvis den ikke kan holde, kan hunden ikke bruge poten. Den vil slet ikke kunne lægge vægt på benet.

Hvis senen ikke ligefrem er skåret over, skyldes den slags skader typisk en mere generaliseret sygdomstilstand. Noget der også påvirker andre sener i kroppen.

Det lyder under alle omstændigheder som en rigtig dårlig situation. Jeg kan ikke råde dig hverken for eller imod en aflivning. Det ville ikke være fair, når jeg ikke har set hunden eller kender den mere præcise diagnose. Den vurdering bår du tage sammen med din egen dyrlæge.

mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld