Må katte få makrel i tomat? Eller hvordan giver jeg medicin?

At give din kat makrel i tomat kan accepteres som en sjælden godbid, men det bør ikke udgøre en betydelig del af dens kost. Syreindholdet i tomatsauce kan både være potentielt gavnligt og skadeligt. For at administrere medicin anbefales det at bruge alternativer som rent kød for at sikre kattens ernæringsmæssige behov og sundhed.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Må jeg give min kat makral i tomat?

På nettet kan jeg læse begge dele, men min kat er helt vild med det.
Jeg har lavet vær længe, men nu skal jeg give en urmekur, og det vil være så nemt, hvis jeg må det.

Eller kan man give noget andet, som virker godt til medicin og piller?

Hvem endelig hilsen, Karoline

Makrel i tomat som en sjælden godbid

Makrel i tomat kan være OK at give som en sjælden godbid til din kat. Det er dog vigtigt at huske på, at katte har brug for en velafbalanceret kost, der opfylder alle deres ernæringsmæssige behov.

Makrel i tomat bør derfor ikke udgøre en stor del af kattens daglige kost, primært på grund af det høje fedtindhold og potentielle mangel på visse nødvendige næringsstoffer.

Overvejelser om tomatsauce og syreindhold

Der har været en del diskussion om brugen af tomatsauce til både hunde og katte. Tomatsauce og tomatsaft indeholder syre, som i teorien kan hjælpe med at opløse tandsten.

Men det er vigtigt at forstå, at syre også kan skade tænderne ved langvarig brug. Desuden hører tomatplanten til natskyggefamilien, som kan indeholde stoffer, der er skadelige for katte i større mængder.

Alternative måder at give medicin på

Når det kommer til at administrere medicin, er der mere sikre og mere ernæringsmæssigt fuldendte måder at gøre dette på end at bruge makrel i tomat.

Rent kød uden for meget fedt, som kylling eller kalkun, kan være en bedre løsning. Desuden kan sovsen fra disse kødretter hjælpe med at skjule smagen af medicinen, hvis det er nødvendigt.

Selvom det kan virke som en nem løsning at bruge makrel i tomat til at give medicin, er det afgørende at tænke på din kats overordnede sundhed og ernæringsmæssige behov. Overvej alternative metoder, der kan støtte din kats velvære på lang sigt.

De produkter jeg (faktisk) anbefaler til katteejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine Vandskål
(ja, jeg ved der står “hundeskål”, men kan din kat måske læse?)
Se pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Smart Sipper VandautomatSe pris hos PetPower.dkDenne vandautomat er ret smart af samme gund som ovenfor. Særligt vi du skal være væk hjemmefra flere timer end normalt.
Catit Senses fodertårnSe pris hos PetPower.dkDet er for kedeligt at spise kun af skål. Katte er legesyge og går på jagt for at få noget at spise. Det her legetårn er et rigtig godt alternativ til en kedelig skål.
Trixie kradsetræSe pris hos PetPower.dkDet er ikke et kattehjem uden et ordenligt kradsetræ, men det skal kunne flyttes i starten. Det er nemlig katten der bestemer, hvor det skal stå. Så du må prøve dig frem.
Moderna kattetoilet med tagSe pris hos PetPower.dkHvis ikke din kat går ude, skal den selvfølgelig have en bakke (stressede katte skal have to). Jeg forestrækker én med tag. Det sviner og lugter mindre.
Jasira hyggepose kattehuleSe pris hos PetPower.dkJeg foretrækker den her hyggepose frem for almindelige huler, fordi den kan foldes og kan pakkes væk uden at fylde hele skabet.
Skudo transport kasse i kattestørrelseSe pris hos PetPower.dkSkudos transportkasse er god, fordi den har lukninger i siden med lås så de ikke går op og en stabil og stærk låge.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
KW filter splitterSe pris hos PetPower.dkHar din kat tendens til at få hårknuder i nakken og bag benene, er sådan en hår-spiller et must!
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet. Du finder vandskåle, men ikke foderskåle fordi inteligente katte skal arbejde for føden i aktivitetslegetøj.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld