Løbetid hos hunde. Hvor længe er det normalt at bløde?

Min hund plejer at være meget regelmæssig med sine løbetider, men i den sidste løbetid, har hun blødt længe. Hun har nu blødt i 10 dage. Hvor længe bløder en hund normalt i løbetid?
⚡ Lyn-version

Artiklen oplyser om en syvårig blandingshund med en usædvanlig 10-dages blødning under løbetiden. Normalt varer løbetiden en måned, men blødningens konsistens og farve kan ændre sig. Hormonelle ændringer kan påvirke løbetiden. Ejeren bør observere symptomer som feber og øget tissetrang og søge dyrlæge ved bekymringer, da løbetidens varighed og symptomer kan variere.


Spørgsmål til dyrebrevkassen

Hej

Jeg har en glad og ellers frisk blandingshund, som normalt er meget stabil med sine løbetider. Hun klarer normalt sine løbetider rigtig godt.

I den sidste løbetid har hun blødt længere end jeg synes hun plejer. Hun har nu blødt i 10 dage.

Hvor længe bløder en hund egentlig i sin løbetid normalt?

Oplyst: 7 år gammel blanding
Udskrift af videoen

1
00:00:01,890 –> 00:00:32,620
Hej Birgit tak for din mail du skriver du har en blandingshund på 7 år som i den sidste løbetid har blødt endnu 10 dage og du spørger hvor lang tid en løbetid ellers normalt varer fordi du synes de der 10 dage eller længere tid end det hun normalt plejer at bløde og Det er rigtigt nok. 10 dage er for lang tid, en normal løbetid varer cirka en måned hvis man tager det hele med en lille måned hvor at det startede med Sådan et indløb.

2
00:00:32,720 –> 00:00:53,750
Der tager måske en 10 12 daleren uges tid hvor at der kommer noget flad stille og roligt til, men som tit er farveløst og så bliver det stille og roligt mere Sådan klistret og brunt og for til sidst at være rigtig blød som er den blødning vi ser tit i løbetiden.

3
00:00:54,800 –> 00:01:25,370
Den holder på i en lille uges tid, typisk Sådan en 5 til 7 dage for de fleste hunde og så klinger det af hvor at det flad der kommer det igen bliver ligesom lidt lysebrunt og til sidst mister det farven fuldstændig og så er det helt væk indenfor noget der minder om 10, 12 14 dage eller Sådan noget så samlet så så bliver det til en lille måneds tid og hormonerne kan godt ændre sig igennem livet og det vil sige at blødningerne ikke nødvendigvis er det samme fra.

4
00:01:25,560 –> 00:01:27,100
Løbetid til løbetid.

5
00:01:27,970 –> 00:01:59,830
Så så og Der er flad II længere tid end det vi normalt ser som den der lille uges tid. Men Jeg vil da helt sikkert anbefale dig at holde rigtig godt øje med hende, for hvis hun begynder at vise tegn på nogen form for sygdom, så vil jeg klart anbefale dig at søge dyrlæge og endda lidt hurtigt fordi at tingene kan udvikle sig& på sygdommen i forbindelse med løbetiden vil tit være noget med humøret, altså at de sover mere og ikke er lige så aktive, spiser mindre den slags.

6
00:02:00,220 –> 00:02:30,400
Det kan give noget der kan være noget feber som du skal reagere på og i nogle tilfælde så begynder de også at drikke og måske tisse mere og nogle ser det først som en symptomer på blærebetændelse eller det der ligner, som så måske senere viser sig at være nogle en helt anden form for ubalance i systemet. Så hvis du ser nogle af de symptomer på hende, så vil jeg anbefale dig som sagt at søge dyrlæge lidt hurtigt, så Det kan være normalt, men holde rigtig godt øje med hende.

7
00:02:30,480 –> 00:02:36,370
De næste par dage fordi det skal stoppe nu, og du skal ikke kunne se andre symptomer på sygdom hos hende.

Normal løbetid varer en måned

En normal løbetid varer en måned, hvis man tager det hele med, MEN tæven bløder ikke hele perioden igennem. Normalt bløder hun kun en lille uges tid.

Løbetiden starter med 10-12 dages indløb, hvor der langsomt kommer noget flåd til. I starten er det uden farve, men bliver mere brunt og til sidst rødt.

Blødningen i hundes løbetid tager normalt 5-7 dage. Ca. midt i det kommer ægløsningen og hanhunde får lov til at springe på, hvis de får muligheden.

Til slut er der igen et udløb, hvor udflådet holder op med at være blodigt og bliver mere hvidt og slimet. Denne del varer en god uge og op til 14 dage.

Når en hund bløder i mere end en uge

Det er unormalt længe din hund har blødt i sin løbetid, når hun har blødt i 10 dage. Hormonerne kan godt ændre sig gennem livet, så løbetiderne bliver anderledes, end du kender dem, men 10 dage er ikke normalt.

Det behøver ikke udvikle sig til en egentlig sygdom, men du skal holde meget skarpt øje med hende de næste par dage.

Hun skal stoppe sin blødning nu, ellers skal du have hjælp fra din dyrlæge.

Tegn på sygdom efter løbetid

Er din hund ved at udvikle underlivsbetændelse, kan hun blive alvorligt syg. Det er godt at hun lige nu er glad og frisk, men du skal holde godt øje med hende.

Hvis hendes blødning skifter og kommer til at ligne betændelse, skal du reagerer hurtigt. Du skal også holde øje med om hun mister humøret, går fra kosten og begynder at drikke meget.

Det kan alt sammen være tegn på livmoderbetændelse/underlivsbetændelse.

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Fokus på seniorer, Hundesygdomme, Urinveje og kønorganer (urogenital/reproduktion), Videobrevkasse


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld