Min hunds vorter ligner tæger. What to do?

Jeg har en blandingshund, der er har fået nogle vorter rundt om på kroppen, men som ligner tæger. En af dem gør ondt, når jeg rører ved den, Hvad kan det være?

(Udgivet december 2013, senest opdateret februar 2019)

Hej

Min hund på 8, amstaff/bulldog har nogle vorter på hele kroppen. Lidt rundt omkring. Omkring en 5-7 stk vil jeg tro. Her i går aftes opdagede jeg at han har en på øret, som jeg er lidt i tvivl om den egentlig har været der hele tiden.

Da vi har været til dyrlægen med ham da han var ung og fik af vide af dyrlægen at dette ikke var noget der gjorde ondt på ham, har jeg ikke gået så meget op i dem.

I går aftes opdagede jeg så som sagt at han har en på øret, som der faktisk tyder på gør ondt på ham når jeg rør den.

Mit spørgsmål er så at disse vorter faktisk kunne ligne tæger, men jeg tror ikke begynde på at pille den af ham hvis det nu er en af hans vorter der gør ondt, og i dette tilfælde hvorfor gør den pludselig ondt på ham?

Er det ikke lidt usansynligt det er en tæge her i januar måned?

What to do ??

Skrevet af: Mia Nielsen

 Forskellen på flåter og vorter

Vorter kan godt minde lidt om flåter, men man kan se forskel. Flåten har små, ben der vender bagud helt nede ved huden. De er ikke så almindelige i venterhalvåret.

Uanset om vorten er farlig eller ej, bør du overveje at få den fjernet, hvis den generer hunden. Dog gør vorter ikke ondt (med mindre der er sår ved dem), så det er muligvis noget andet, din hun har på øret.

Hvis man vil vide lidt mere om sådan nogle hævelser og vækster, tager man oftest en finnålsprøve af dem. Man trækker nogle celler ud med en tynd nål og vurderer dem under mikroskop.

Det kan være med til at afklare om væksten er noget andet end en vorte.

Hunde, der kommer til mig, får altid tilbud en prøve, hvis knuden generer eller gør ondt.

VIl du kende forskel på tæger og flåter, skal du også se videoen her…

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Hud- pels- og øreproblemer (dermatologi), Hævelser og knuder


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
 1. Hej!
  Min hund har en gevækst på den ene pote – mere nøjagtigt mellen to tæer, det ligner en lyserød tæge.
  Dyrlægen siger det er vorte. Kan jeg mon fjerne vorten med det man fjerner vorter med på mennesker?
  Der er også nogen der påstår, at men kan smøre noget af hundens urin på, og så sørge for, at hunden ikke kan komme til at slikke eller bide det af – ved du noget om det?
  Min hund er en Coton de Tulear.
  Med venlig hilsen
  Lise Schou

  1. Hej Lise
   Min anbefaling vil faktisk være den samme selvom den sidder på poten. Er den rød og irriteret, ville jeg ikke turde sige det bare er en vorte. Personlig synes jeg det med tis lyder lidt ulækkert, men det kan muligvis holde hunden fra dimsen. Generer vorten hunden, vil jeg ofte anbefale at få den fjernet i stedet.
   Søren

 2. Hej min cocker der er 6 år har fået en gevækst på poten ved neglen – ligesom en lille ujævn knude/vorte . Tror ikke det gør ondt, han graver i sand mv uden problemer. Men han gemmer poten …. i første omgang tænkte jeg det var en negl han havde tabt – for det Var lidt rødt. Det er det ikke mere .
  Kan jeg sende billede ???
  Mvh Birgitte

  1. Hej
   Ja, du må meget gerne sende et billede. Dog vil mit råd nok være meget det samme uanset dimsen sider på poten. Hr den siddet der noget tid, vil jeg anbefale at nogen tog en prøve af den.
   Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld