juni 18

0 comments

Hvofor vil min hund ikke spise?

Når din hund ikke vil spise, er der flere faktorer at overveje, herunder psykologi, fødevaresensitivitet og infektioner. Hvis din hund også har tynd mave og virker sløv, kan det være nødvendigt at kontakte en dyrlæge. Læs vores artikel for at få mere indsigt og rådgivning om, hvordan du håndterer dette problem. Opdag årsagerne bag din hunds appetitløshed og få tips til at hjælpe den med at komme sig.


Udskrift af podcasten

OBS: Denne udskrift er udformet af AI og kan derfor indeholde unøjagtigher.

Spørgsmålet lyder Sådan her, min hund har ikke villet spise eller drikke siden i går aftes og i løbet af en nat har han skilt 3 gange indenfor en gang normal afføring og derefter 2 gange helt tyndt. Han virker meget sløv og vejer ikke meget for at komme ud og gå, hvilket han ellers er helt vild efter. Han kan sagtens finde ud af at spise alt muligt som ligger på gulvet så han og så har han haft problemer med kirtlerne og får speciel kost.
Skal jeg tage til dyrlægen med ham i morgen? På forhånd tak.
Med venlig hilsen Ditte og måske skal du tage til dyrlægen allerede i dag er Sådan det korte svar på det, men det Det kan sagtens være det kommer også lidt an på hvordan han ellers har det ikke også så du skriver at han måske ikke er helt sig selv og er træt og Sådan noget og Det kan man som dyrlæge godt hjælpe ham med, så han ikke Sådan lider for meget under dem, men også at Vi er sikre på at der ikke er noget andet galt. Det kommer jeg lige til at gå lidt mere ind i for lige Sådan oversigt.
Også til alle jer, der lytter med ud over de det her, så er der 2 andre emner vi lige skal med, når vi snakker om hunde, der ikke vil spise. Et af dem er psykologi ikke også hvis en hund ikke vil spise, så kan den godt bruge det som en slags nummer for at vise sin utilfredshed. Den kan også godt spise mindre eller gør mindre ud af det, hvis den er utryg. Og Det er ikke fordi den nødvendigvis har noget specifikt at være utryg over for hvis han har det ellers godt hjemme hos dig.
Så så hvor skulle den utryghed så komme fra? Men nogle hunde er født med et nervøst sind og kan godt måske være stressede af ting, som vi andre ikke oplever eller mærker, og Det er jo svært at komme omkring. Men hvis nu at hunden Sådan er lidt stresset af Det er mørkt udenfor, eller Det har været den tordenvejr eller den stresser, når der går nogen forbi ude i haven, så kan det være svært ligesom at finde ro til at spise og så uden at gå mere ind i Sådan en nervøsitet og stress hos hunde, så er det måske en tanke værd.
For for andre, som tænker at de har et problem med hunde, der ikke vil spise en anden vigtig ting. Det er at overveje om hunden og faktisk er midt særligt for små hunde vil det være Sådan at de er ret gode til at mærke efter i maven, om de har brug for mere at spise, og det betyder også at de indimellem springer et måltid over, hvis ikke de føler de har brug for det. Mad er et sted mellem et døgn eller 2 døgn eller måske halvandet i hvert fald om at passere fra munden til den anden ende, hvor det kommer ud igen.
Og det vil sige, at det ligger aftensmaden. Ligger derinde stadigvæk fra i går og afgiver næring stadigvæk og for nogle hunde, hvis ikke de har rørt sig meget, så har de heller ikke nødvendigvis brug for en hel masse. Vi har en masse det der hedder kemo receptorer III blodet og i kroppen som mærker efter om Vi har blodsukker og blodtryk og væskebalancen er i orden, når næringsstoffer og Sådan noget, og Det er med til at regulere Vores følelse af sult og Det er hunde er altså ret god til Sådan at.
At mærke efter det der så nogle gange sker. Det er, at hvis man så kommer til at blande lidt ekstra lækkert i, fordi den skal da have noget at spise. Og nu skal vi da have den til at spise sin mad op, så kommer man nogle gange til at skubbe til den der mave følelse, hvor vi faktisk får hunden til at spise mere end den egentlig selv synes den skulle. Og når man har gjort det nogle gange, så finder hunden for det første ud af, at hvis man bare lader være at spise, så kommer der altid noget ekstra lækkert, at man får noget ekstra opmærksomhed. Men man skubber også til den der mavefornemmelse af, om der faktisk er behov for mad, og så er der faktisk nogle, der ender med at blive tykke af det og.
Meget små hunde altså eller små hunde i det hele taget alle dem under 10 12 kilo. De skal ikke have ret meget mad og hvis de så oven i købet har fået en ostemad eller noget andet lækkert eller Der er faldet noget af bordet som de har spist eller fundet et stykke pizza på gåturen, så kan det sagtens være at de faktisk er med det for den dag, så Det er i hvert fald 2 emner som eller 2 områder som man bør tænke igennem, hvis hendes hund ikke ville spise. Men tilbage til dittes hund her, så er det der med at han er sløv.
Og han har haft tynd mave. Det er måske nok lidt et hendes i retning af, hvor Vi er på vej hen.
Tam infektioner omgangssyge mave, forkølelse, roskildesyge eller hvad vi nu skal kalde det. Det hedder lidt forskelligt lidt efter hvilken virus man har fået besøg af, så Det kan sagtens både give ubehag mavesmerter, kvalme og for nogle hunde jo også opkast, og Det er måske oplagt at det gør at man ikke har lyst til at spise en hel masse alene. Det er bare Sådan at være trist og utilpas og Sådan noget kan også være nok til at få nogle hunde til at gå fra kosten, og særligt når man har tynd mave, så mister man meget væske.
Der kommer faktisk forbløffende meget væske den vej ud, og der kommer også nogle næringssalte med, som gør, at man faktisk hurtigere bliver dehydreret, som gælder for opkast. Men det værre med tynd mave, og hvis man så samtidig ikke får spist og drukket nok, så så bliver det hurtigt galt og Sådan en dehydrering kan faktisk godt tage humøret fra en hund og også appetitten. Og Det er noget af det, vi som dyrlæger gør, når Vi har Sådan en hund på besøg, som er trist og dårlig og ikke vil spise en stor del af behandlingen. Det er vi faktisk giver den kunstige væske, altså giver den drop enten saltvand eller.
Noget tilsvarende, så har man den siddende en dag på klinikken og og hælder vand ind, og så kan det virke Sådan næsten magisk at hunden den bare spiser rigtig godt, når man har hældt en halv liter saltvand på noget af det her kan man også gøre derhjemme, hvis man kan få hende til at spise, så den kan holde det i sig uden at kaste det op og man kan få Sådan noget elektrolyt vand som er lavet specielt til hunde ikke også som er med til at rehydrere, og man kan også bruge nogle mave stabiliserende mælkesyrebakterier Sådan noget som kan afkorte nogle forløb, men en hund skal ikke være meget sløv og utilpas for at jeg ligesom vil sige, at.
Så Det er nok værd at tage en tur til dyrlægen, så særligt hvis der så i det her tynde mave og også kommer slim og blod og Sådan noget med, så bør man i hvert fald som minimum have kontakt til en dyrlæge og og de fleste dyrlæger er jo gratis at ringe til om ikke andet. Og så kan man da lige Sådan få en snak og og måske helst en dyrlæge, som kender den hund lidt. Hvis nu for eksempel er en hund, som har tilbøjelighed til at have sart mave eller måske ligger lidt opad at have en fødevare sensitivitet eller måske ligefrem have foderallergi.
Så kan det jo godt være at at at at Der er nogle detaljer omkring den hund, som den dyrlæge måske kender, og derfor kan designe en plan, Der er bedre end det. Jeg Sådan kan sige oppe fra her.
Hvis hunden har feber, har smerter eller der som sagt blod og slim og Sådan noget med, eller hun den bare brækker sig. Eller endnu værre prøver at brække sig uden der kommer noget, så synes jeg man skal tage til dyrlægen ret hurtigt altså og i hvert fald har kontakt til en i dag.
Under alle omstændigheder, også selvom man først får en tid i morgen. Udover det her med virus infektioner, så er vi også nogle gange ovre i det, vi så kalder madforgiftning ikke også at have spist fordærvet mad, og Der er som sagt også nogle hunde, som har en sensitivitet eller ligefrem er allergisk over for det, de spiser. Og hvis de så får noget, de ikke er vant til, så kan det altså godt give en hel masse ballade. Forgiftninger kan også godt give tynd mave. Det er en af de mest almindelige symptomer, faktisk for bivirkninger, det eller for forgiftninger. Det er altså at tarmsystemet.
Reagere på det enten så giver det salari og opkast og Sådan noget utilpashed øverst II systemet eller også bagerst i systemet, hvor det giver måske ekstra protein tendens eller ligefrem tynd mave. Ikke også. Derudover så kan smerter også faktisk i tynd mave. Det er Sådan en adrenalin reaktion, hvor kroppen den reagerer ikke også altså hvis man har brækket benet, så kan vi nogle gange se hundene får tynd mave oven i det, og så er der Sådan generelt jo feber og utilpashed, som Jeg har nævnt dehydrering af den slags kan også gøre en hund den går fra kosten.
Selvom at den egentlig ikke har noget i tarmsystemet, men måske så har noget mere noget andet infektion, for eksempel kennelhoste eller influenza eller Sådan noget ikke også? Og så så kan hunden jo også, hvis de er særligt, hvis de har feber gå fra kosten, og så er der jo så også Sådan helt større omgang af sygdommen, hvor Vi er ude i årgang problemer og for eksempel bugspytkirtlen nyrerne, leveren og Sådan noget. Og Det er en meget, meget lang liste. Ikke også så det betyder. Det er også fordi, at det der med at gå fra kosten, Det er Sådan et et uspecifikt.
Symptomer som i sig selv ikke Sådan fortæller, hvad det kommer af, eller hvilken sygdom der har skabt, og derfor leder vi netop efter de andre detaljer omkring hunden ikke også. Så Det er jo også, Det er en dygtig dyrlæge kan stille de rigtige spørgsmål, Sådan at vi kommer lidt tættere på hvilken del af kroppen Vi skal lede i for at finde en forklaring. Og hvis hun så ovenikøbet er sløv og har tynd mave, så så giver det da mening at kigge i retningen af tarmsystemet, og det giver mening at vurdere, om hunden er dehydreret, og det giver mening også at tage temperaturen.
Det sidste der kan du jo hvert fald gøre derhjemme med et almindeligt termometer. Hunde ligger på 38,5 38 6 i gennemsnit, og hvis den er over 39, så er det da i hvert fald feber, så vil jeg også mene man skal til dyrlægen lidt hurtigt.
Så altså for lige at summere op, så gælder det altså om at finde et andet eller flere andre symptomer, som kan lede os i retning af en forklaring. Så det at hunden ikke spiser i sig selv, forklarer så så det, at hunden ikke spiser i sig selv, skal forklare, hvad Det er, der foregår. Og så giver det mening også at tænke igennem, om Der er noget psykologi i spil her. Og hvis hunden ellers virker rask og glad, men bare ikke spiser, så kan det der med om den i virkeligheden faktisk bare midt måske også være en tanke værd.


Min hund har ikke ville spise eller drikke siden igår aftes – i løbet af i nat har han skidt 3 gange indenfor – 1 gang normal afføring og 2 gange helt tyndt. Han virker meget sløv og var ikke meget for at komme ud og gå, hvilket han ellers normalt er helt vild efter.

Han kan sagtens finde på at spise alt muligt der ligger på gaden. Han har problemer med analkirtlerne og får specielkost WD.

Skal jeg tage til dyrelægen med ham imorgen?

På forhånd tak for svaret

Indsendt af: Ditte Wigen

Oplyst: Cocker spaniel, 4 år, kastreret han

Hvis din hund ikke har spist eller drukket siden i går aftes, har haft tynd afføring og virker sløv, kan det være nødvendigt at tage den til dyrlægen. Det er vigtigt at vurdere hundens generelle tilstand og sikre, at der ikke er andre underliggende problemer.

Mulige årsager til manglende appetit hos hunde

Når det kommer til hunde, der ikke vil spise, er der to vigtige faktorer at overveje. For det første kan det være relateret til psykologiske årsager. Hunde kan bruge manglende appetit som et middel til at vise utilfredshed eller reagere på utryghed.

Selvom der ikke nødvendigvis er noget specifikt at være utryg over i hjemmet, kan nogle hunde være mere tilbøjelige til at føle stress over ting, som vi mennesker ikke opfatter. Derfor er det værd at overveje om hunden kan være stresset af mørke, tordenvejr eller forbipasserende i haven.

For det andet kan det være, at hunden faktisk ikke har brug for så meget mad. Små hunde er særligt gode til at mærke efter i maven, om de har behov for mere mad. De kan springe et måltid over, hvis de ikke føler behovet.

Maden tager tid at passere gennem fordøjelsessystemet, og små hunde har brug for mindre mad. Hvis de har fået ekstra godbidder eller fundet noget lækkert på gåturen, kan det være, at de allerede er mætte for dagen.

Når dyrlægen skal kontaktes

Hvis din hund ud over manglende appetit også viser tegn på sygdom, som feber, smerter, opkast, blod eller slim i afføringen, eller hvis den forsøger at kaste op uden resultat, er det vigtigt at kontakte dyrlægen hurtigt.

Dehydrering er også en bekymrende faktor, især når hunden samtidig ikke spiser eller drikker nok. Det kan være nødvendigt at give hunden kunstig væske og elektrolytløsninger for at genoprette væskebalancen.

Dyrlægen kan også hjælpe med at identificere årsagen til hundens manglende appetit og finde den bedst egnede behandling. Hvis hunden har en følsom mave, fødevareintolerance eller fødevareallergi, kan dyrlægen udvikle en plan specifikt tilpasset hundens behov.

Konklusion

Hvis din hund ikke vil spise, er det vigtigt at tage dens generelle tilstand i betragtning. Stress, manglende behov for mad eller underliggende sygdom kan være årsagen til den manglende appetit.

Hvis hunden viser andre symptomer, som feber, smerter eller unormal afføring, er det klogt at kontakte dyrlægen for at få en vurdering og den nødvendige behandling.


Tags

Podcast


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page