Er det nødvendigt at vaccinere en indekat?

Hej dyrlæge.
Jeg har lige et par spørgsmål ang. indekatte. Jeg har søgt på nettet for at finde præcise svar, men føler mig stadig i tvivl.

1) Er det nødvendigt at vaccinere en indekat?
2) Er det bedst at have en han- eller hunkat som indekat? Og den skal vel neutraliseres uanset?

Jeg har før haft kat, men ikke som indekat.

Da jeg er studerende flyder det ikke med penge. Er der nogen mulighed for at søge en form for “støtte/rabat” så en neutralisering, vaccine og øremærkning ikke er helt så dyr?

Er der andet jeg bør være klar over må i meget gerne påpege det 😀
De venligst hilsner Anna.

 

 

Hej

Ad 1: Ja, jeg mener at man bør vaccinere indekatte. De sygdomme vi vaccinere imod er (bl.a.) luftbårne, det vil sige at de i princippet kan komme ind af vinduet. Desuden er indekattes immunforsvar ikke oppe i så ”højt gear”, som udekattes. De møder ikke så mange forskellige smittekilder og er altså mere modtagelige. Indrømmet, smitterisikoen er nok noget lavere for indekatte, men så for du også det årlige eftersyn af katten og det er måske nok så vigtigt. Eftersyn af pels, øre, tænder osv.

Ad 2: Det kommer vist ud på et, om det er en han eller hun. Der er lige så stor forskel på katte, som på mennesker. Det afhænger nok mere af kattens sindelag end af dens køn. Og ja, jeg synes den bør neutraliseres. Det er bestemt ikke sjovt at bo sammen med en kat med fuldt fungerende hormonapparat. Heller ikke for katten.

Kattens værn, dyreværnet og Inges Kattehjem kan ofte klare operationer til en lavere pris end på dyreklinikkerne. Ring rundt og få nogle prisoverslag og find et sted du føler dig tryk ved. De fonde jeg kender p.t. er vist kun til hjælp ved sygdom og aflivning.

Der er i virkeligheden meget man bør være klar over. Jeg arbejder i øjeblikket på en video om netop det. Den er forhåbentlig klar sidst på efteråret. Jeg kan måske lige nævne to ting: Jeg synes du børe få mærket din kat også. Enten med mikrochip eller med øretatovering. Og så bør du overveje om du vil have en sygekasseforsikring til katten. Hvis pengene er små, kan en akut tur til dyrlægen godt være en ubehagelig overraskelse. Med en sygekasseforsikring, kan du måske holde eventuelle udgifter til pludselig sygdom nede.

Mvh Søren.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld