Rottweiler på 3 år halter på et forben?

Min hund har haltet på en forben for længe siden, nu gør han det igen og det, vi har givet ham, virker ikke. Hvad skal vi gøre?

Jeg har en cirka 3 år gammel lille rottweiler og han har før en enkelt gang haft problemer med benet.

Lægen sagde det sker nogle gange når det er en tung hund og knoglen nogle gange har svært ved og bære vægten og den gang kom han på metacam og noget særligt foder, men det var omkring 2 år siden.

Nu her for 4 dage siden er han begyndt og halte igen, men han kan rejse sig gå og løbe. Men man kan svagt se at han halter på forbenet og har sværet ved og støtte på det.

Jeg har tjekket poten og bevæget hans ben frem og tilbage uden han viser tegn på smerte. Han piver ikke eller slikker sig på benet eller noget men når han går kan man se svagt at han halter.

Jeg har fået ham på noget der hedder Canosan her for 2 dage side som skulle hjælpe mod haltning hos hunde og mod sener gigt-problemer.

Har i eller du nogen ide om hvad det kan være og hvad jeg skal gøre, inden jeg tager ham til en dyrelæge?

 

 

Hund der halt på forbenet

For en stor hund, der halter på et forben ville jeg typisk lede efter en smerte et af tre steder: I tæerne, i albuen og i skulderen. Der er andre muligheder, men de tre er meget almindelige.

 

Hund med smerter i tæerne

Det er meget almindeligt at større hunde kan overbelaste en tå. Det sker blandet andet når de løber meget, træder forkert eller graver. Det kan også ske for mindre hunde, men for en rottweiler, var det, det første jeg ville lede efter.

 

Smerter i albuen

Smerter i albuen er mange hundeejeres store skræk. Ikke fordi det er særlig akut, men fordi der kan komme kroniske skader, der gør at hunden ikke kan løbe som tidligere.

Hunde kan også overbelase albuen, og det er normalt ikke så slemt, men skyldes han halteri slidtage efter albueledsdysplasi, skal han undersøges nærmere.

 

Ondt i skulderen

Når en hund halter på et forben er skulderen også et oplagt sted at lede efter forklaringen. et gælder især hvis han tidligere halteri også skyldtes skulderen.

Under alleomstændigheder har du brug for hjælp fra en dyrlæge, der er god til at undersøge led og ben. Har det stået på noget tid, er et røntgenbillede muligvis også en god ide.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Hund, Led- og knogleproblemer (ortopædi)


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld