Min hanhund bløder fra penis fra penis, hvorfor?

Hvorfor bløder min hund fra penis, når han aldrig har gjort det før, og kan hanhunde få blærebetændelse?


Hej

Jeg har lige opdaget at min amstaff på 6 år har blødt meget svagt på tæppet da han lå og sov … tog et stykke papir og tørret ham på penis og der kom lidt blod på …. hvad kan det være det har han aldrig gjort før.
Når jeg tykker ham på maven virker det ikke som om han er øm …. kan hanhunde få blærebetændelse, tænker det måske er det.


Hund bløder fra penis

Det kan faktisk nogle gange være forbløffende svært, at finde årsagen til hvorfor en hund bløder fra penis. Andre gange kan man nemt finde et sår eller en rift, men det er langt fra altid.

Slimhinden på indersiden af forhuden og på spidsen af penus er meget sart, men den er også normalt god til at hele. Det vil sige, at sår kan være næsten lukket når man når til dyrlægen.

Blod fra penis kan komme fra blæren

Blod fra penis kan på hunde komme fra blære. Er det tilfældet, vil forhud og penis se normal ud. Et lille kar kan briste op i blæren, og selvom det bløder langsom, kan der samle sig ret store mænger blod. Kommer det hele ud på én gang, kan der komme en ret stor mængde blod fra penis.

Forhudsbetændelse og blod hos hunde

Det er ret almindelige for hanhunde at få forhudsbetændelse, men det er ikke almindeligt at der også kommer blod. For det meste skyldes det grønlige snask, der kan samle sig ved spidsen af penis slet ikke betændelse.

Det er rester af tis, sædceller og sekret fra prostata. Det ligner, men har intet med betændelse at gøre.

Regulær forhudsbetændelse vil hos hunde give en rød og hævet slimhinde på indersiden af forhuden og spidsen af penis. Den slags blod nemt, men der vil for det meste kun komme meget små mængder.

Hanhund med blærebetændelse

Hanhunde kan også få blærebetændelse og det er en meget oplagt grund til blødningen. Den slags undersøges med en urinprøve hos din dyrlæge. Blærebetændelse forekommer sjældnere hos hanner fordi urinrøret er længere og smallere. Det er simpelthen sværere for bakterierne at vandre op.

Til gengæld kan prostata-problemer hvor der er infektion i prostataen vise sig som blærebetændelse. Bakterier fra infektionen i prostataen falder tilbage i blæren og giver også betændelse her. Den slags vil ofte vise sig som milde til stærke smerter, der ser ud til at komme fra maven eller den bagerste del af ryggen.

Alternativt kan der være blæresten og krystaller og blære, og disse kan også være årsag til blodet.

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
  1. Hej Søren

    Tak for dit svar.

    Jeg har lige talt med dyrehospitalet, og de mener jeg skal se tiden an.
    Han opføre sig normalt, spiser, drikker, tisser og laver pu som altid, og humøret fejler intet.
    Han lå og sov og drømte voldsomt som nu amstaffen gør med lyde og bevægelser og det var derefter det kom, men der har intet været siden har prøvet at tørre ham igen, men intet blod på papiret nu 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld