oktober 16

0 comments

Hvad er de røde orm på det hvide i min hunds øje? (med billede)

Det ligner at min hund har fået nogle røde orm på det hvide i øjet. Hvad er det…

Jeg har en sød lille hund, men da den lå og sov i sofaen kunne vi pludseligt se at den havde nogle røde streger på det hvide i øjne. VI synes det ligner orm, men det bevæger sig ikke og han vier ikke generet af det.

Nogle gange løber øjet lidt i vand og det trækker nogle striber ned over næsen, men det virker ikke til at det generer ham.

Ved du hvad det er og om det er noget vi skal være bekymret for?

Røde om på sklera

Hej

De røde streger, du kan se på det hvide i øjet er blodkar. Det kaldes “episkleral stase”, og ses normalt hos nogle racer. Det er ikke noget, der generer hunden eller øjet.

Men!

Man skal være opmærksom for det kan være tegn på smerte fra eller skade på øjet. Ved nogle sår og øjenskader vil kroppen forsøge at hele det ved at vokse nye blodkar frem, der kan hjælpe med helingen.

Man bør altså være opmærksom på, om der kommer andre symptomer fra øjet.

Der findes orm som i princippet kan kravle ind i øjet. Ja, det lyder ulækker, og det er da heller ikke noget vi ser meget af i Danmark.

Det er beskrevet for almindelige spolorm, at de kan fejlvandre til andre organer som lever og øjne, selvom de normalt bor i tarmen. Det er dog aldrig noget jeg selv har oplevet på en patient.

Der findes også en orm, der hedder Thelaziasis (Thelazia callipaeda). Det er en orm som går målrettet efter øjet, og bliver spredt med frugtfluer. Det er frugtfluer vi ikke har i Danmark, så det er ikke en infektion, der kan sprede sig her.


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page