november 16

0 comments

Bange kat nytårsaften: Gode råd og beroligende midler

Selvom din kat måske normalt besørger udendørs, så er det vigtigt at den i dagene omkring nytår kan bruge kattebakken. Træk gardinerne for og sæt en radio ind i rummet. Nogle katte vil søge ind under sengen eller sofaen og det er fint at lade dem få fred der.

Beroligende til kat nytår

Selvom vi ikke har helt de samme muligheder til katte som vi har til hunde til nytår, kan man godt hjælpe lidt alligevel.

For det meste vil vi og forsøge at undgå at give medicin. Man kan i stedet bruge afstressende duftspredere og kosttilskud.

Samtidig kan man prøve at give katten mulighed for at gemme sig og søge væk.

Kat alene nytårsaften

En kat kan godt være alene hjemme nytårsaften, men ALLE katte bør holdes inde. Om ikke andet fordi folk kan finde på med vilje at jagte en kat med fyrværkeri (jo, den slags historier har jeg hørt). Søg for at kattelemmen, vinduer og døre er lukkede, så katten ikke bliver forskrækket og stikker af når fyrværkeriet starter.

Angst for fyrværkeri

Katten viser angst for fyrværkeri ved:

  • at gemme sig
  • at tisse uden for bakken
  • at trykke sig til gulvet, eller
  • snige sig langs væggene
  • at halse

Ikke receptpligtig medicin og kosttilskud

Der findes flere forskellige former for beroligende kosttilskud, der har bevist effekt på en del katte – ikke alle, men en del. De fleste fås som kosttilskud og enkelte som spray. De er ikke receptpliglige. Ofte bør man starte senest 2-4 uger før nytårsaften, men det kan også have effekt, selvom man starter senere.

Råd til selve nytårsaften

Et par dage inden kan man indrette en hule – et trygt sted for katten, hvis ikke allerede den har sådan ét. Det kan også være i bunden af et skab. Du kan blive rådet til at sætte mad og vand ind. Det synesjeg typisk ikke har den store betydning for en bange kat, der alleligevel ikke spiser. En kattebakke kan måske give mening.

Træk gardinerne for og sæt en radio ind i rummet, men vælg en kanal med rolig musik – også selvom det er en festelig aften. Nogle katte vil søge ind under sengen eller sofaen og det er fint at lade dem få fred der.


Tags

Videobrevkasse


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page