Din guide til hundesygdomme og de tidlige tegn du bør kende

Hunde gemmer ofte deres symptomer for os. Ikke med vilje. De ved bare ikke, at de kan få hjælp, hvis de siger det. At finde frem til den rette hundesygdom kræver at vi sammen finder ALLE de relevante symptomer. Et symptom er ofte ikke nok til en diagnose, men sammen med en grundig undersøgelse og eventuelt laboratorierprøver, er det ofte muligt.

De mest almindelige hundesygdomme er:

 • Allergi med og hudproblemer og øreproblemer til følge
 • Tandproblemer som skjult paradentose
 • Overvægt
 • Dårlig mave og opkast af virusinfektioner
 • Kræftknuder i huden eller kroppens kirtler
 • Ledproblemer som forstuvning eller slidgigt
 • Øjensygdomme og øjenbetændelse
 • Adfærdsproblemer som angst og kedsomhed
 • Slugt fremmedlegeme som sten, majskolber og legetøj
 • Hormonsygdomme som livmoderbetændelse eller sukkersyge
 • Akutte skader som påkørsel eller slåskamp med andre hunde

Når du ser på listen her, så husk at nogle sygdomme faktisk samlet kan være symptom på en helt anden sygdom. Eksempelvis er svamp i poterne eller betændelse i ørene ofte ikke en sygdom i selv, men faktisk tegn på en allergisk sygdom. Derfor skal man ofte lede et lag dybere end blot at behandle symptomerne.

Subscribe to the Podcast

Listen on

Apple Podcast

Listen on

Soundcloud

Listen on

Spotify

Listen on

Google Podcasts

Listen on

Castbox

Listen on

Stitcher Radio

Er min hund....?

- Svar på 30+ almindelige spørgsmål hundeejere stiller

…i alfabetisk oversigt

[ A - H ]

Er min hund angst?

Tegn på angst hos hunde kan inkludere overdreven gøen, skælven, savlen, forsøg på at undslippe, destruktiv adfærd, og urinering eller afføring indendørs. Hvis din hund viser nogle af disse tegn, er det en god idé at konsultere en dyrlæge da smerter i led, ryg eller  tænder kan give tilsvarende adfærd. Hormonelle sygdom kan også ændre din hunds adfærd betydeligt.

Er min hund blind?

Blindhed kan vise sig ved at hunden er usikker, når den bevæger sig, den kan støde ind i møbler eller vægge, den kan have svært ved at finde sin madskål eller vandskål, og den kan reagere mindre på visuelle stimuli. Det er også en god idé at se efter ændringer i hundens øjne, som for eksempel meget stor og udvidet pupil eller grålig, uklar farve, der kan indikere grå stær.

Er min hund dehydreret?

For at afgøre, om din hund er dehydreret, kan du tjekke et par vigtige tegn. Tryk forsigtigt på din hunds tandkød; hvis det er sundt, skal det hurtigt vende tilbage til normal farve efter at have trykket inden for højst 2 sek. Hvis det er langsomt, kan det være et tegn på dehydrering. Ligeledes vil munden også være mere tør end normalt. Du kan også løfte huden på din hunds nakke eller ryg; hvis den ikke hurtigt falder tilbage på plads, kan det også indikere dehydrering.

Er min hund chippet?

For at finde ud af, om din hund er chippet, kan du tage den til en dyrlæge eller til et lokalt dyreinternat. De har en skanner, som kan aflæse mikrochippen. Hvis hunden har en chip, vil scanneren vise et unikt identifikationsnummer, som er knyttet til dine kontaktoplysninger i hunderegistret. Hvis du har fået hunden fra et internat eller en opdrætter, er mest sandsynligt, at den allerede er chippet - det er nemlig lovpligtigt i Danmark. Har opdrætteren ikke chipmærket din hund inden du fik den, har de overtræt hundeloven. Du burde have modtaget nummeret i sundhedbogen ved adoptionen eller købet.

Er min hund bange for mig?


Hvis din hund er bange for dig, kan det vise sig på flere forskellige måder. Først og fremmest vil den sandsynligvis undgå direkte øjenkontakt, da hunde ser dette som en aggressiv adfærd. Du kan også se, at din hund ofte kryber med halen mellem benene, at den skjuler sig, ryster, slikker læberne gentagne gange, gaber overdrevet, eller har et mere anspændt kropssprog.

Det er vigtigt at bruge positiv forstærkning, tålmodig træning, og ved at undgå pludselige bevægelser eller høje lyde, der kan forskrække hunden.

Er min hund deprimeret?

Når en hund viser tegn på depression eller ændringer i adfærd, er det ofte vigtigt først at udelukke fysiske helbredsproblemer. Sygdomme, smerter eller ubehag kan føre til adfærdsændringer, der kan ligne depression. Det er derfor afgørende at få en dyrlæge til at undersøge hunden for at sikre, at eventuelle medicinske problemer bliver identificeret og behandlet. Hvis hunden er fysisk sund, kan man derefter overveje andre faktorer som mentalt helbred og miljømæssige stressfaktorer.

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

x

txt

[ I - N ]

[ O - Ø ]

Nyeste podcast

Kat med balanceproblemer: Hvorfor går min kat som en fuld mand og har skæv hovedholdning?
Er hunde kilde og hvorfor sparker de når du klør den?
Hvorfor ryster og sitrer min hund så meget?
Skal min kat have ormekur og hvorfor er det på recept?
Hvofor vil min hund ikke spise?
Kan min kat få ringorm af mit barn, eller er det modsat?
Min hund smider sig på ryggen når den skal noget, den ikke vil. Hvad gør jeg galt?
Hvorfor er min hund begyndt at besørge indenfor?

Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page