februar 1

8 comments

Kat med næsepiben/snorken

Min kat har snorken og piben fra næsen. Kan det skyldes enten forkølelse eller astma?

Hej Min hunkat på 5 har tidligere været opereret for livmoderbetændelse og fik for nylig konstateret blærebetændelse. For en måneds tid siden begyndte jeg at høre nogle pibelyde fra hendes næse når hun sov. Nogle gange lyder det som snorken og andre gange en lille piben. Jeg læste om forkølelse, allergi, astma osv. Men ingen af symptomerne passer på hende. Hun har ikke feber, der er ingen tåreflåd fra øjne, hendes næse løber ikke, hun hoster ikke.. Jeg har kigget overalt på nettet og jeg har ikke fundet én der oplever det samme. Er det bare snorken der er begyndt i 5-årsalderen? Eller er det noget jeg skal tage seriøst? Jeg skriver da det ikke virker akut, for hun er helt normal, glad, vi leger og hun spiser og drikker som hun skal.
Mvh Line

 

Hej Line

Ja, snorken kan godt bare opstå, men der skal være en årsag til det. Det kan være fornuftigt at lede efter grunden.

Selvom symptomerne ikke passer helt, vil jeg nu alligevel overveje halsbetændelse, forkølelse og andre infektioner.

Der findes dog også andre muligheder, som er noget mere sjældne og ofte også mere alvorlige. Det kan f.eks. polypper i halsen, problemer med stemmelæberne eller med den bløde gane. Den slags kan undersøges med en kikkertunderbedøvelse.

Ofte vil jeg dog anbefale et helt almindeligt sundhedstjek og hvis der er behov: En forsøgsvis behandling.

Mvh Søren

 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. jeg skal til dyrlægen med hende fredag, men da hun er aggressiv skal hun have beroligende inden hun kommer derhen. kan dette påvirke hendes vejrtrækning sådan at hun får problemer med at trække vejret endnu mere (hvis det er det der har plaget hende) og kan det påvirke om hvorvidt de kan finde problemet?

  1. Hej Line
   Jeg det kan godt påvirke hende. De fleste beroligende medikamenter virker sløvende – også på pulssalg og vejrtrækning.
   Mvh Søren

 2. Hej Søren!
  Jeg skriver lidt sent, men bare for at informere dig.
  En anden dyrlæge fra samme klinik mente at beroligende ikke var nødvendigt, og hvis det blev slemt ville han give hende noget.
  Så jeg har været med hende en tur til dyrlægen som kunne konstatere at hendes lymfekirtler var lidt hævede og at hun havde feber, så hun sagde at det var en mindre infektion og gav mig metacam som hun skal have i to dage (en halv pille)Hun var meget aggressiv og stresset, men så snart hun kom hjem var hun en lykkelig kat.
  Jeg glemte dog at spørge dyrlægen om hvorfor hun havde mistet en smule hår nede ved hendes lår. Er det bare oversoignering? Tusind tak for hjælpen og dine svar!

  1. Hej igen
   Tak for din tilbagemelding
   Oversoignering viser sig oftest på indersiden af lårene (lysken) og bagerst på maven – ofte som en firkant.
   Mvh Søren

   1. Undskyld jeg skriver igen!
    Min kat oversoignerer stadig og hun er nærmest helt hårløs på inderlår og maven, eller så langt hun kan nå at slikke/plukke. Burde jeg være nervøs?
    Hun spiser og er på kattebakke som normalt, men hun har altså slikket sine hår af siden juni vil jeg tro.
    Det enesteder har ændret sig ved hendes adfærd er at min veninde for en uge siden sov i min seng, så min kat måtte sove et andet sted (og vi er uadskillelige og hun sover altid med mig), og siden har hun sovet i min mors stol. Hun kan ikke finde sig til rette hos mig rigtigt.. Ved ikke om det ar noget med det at gøre, men ih hvor bliver jeg frustreret..
    har kigget lidt på andre tråde og kan udelukke lopper. Allergi er en mulighed, og så desværre måske noget psykisk? Men hun slikker sig som sagt kun når hun sidder på numsen, så hunkan slikke inderlår og mave, og hun har fået tre små sår på låret, af at hun bider gætter jeg.
    Det eneste der har ændret sig er at jeg er mere hjemme, men tvivler stærkt på det er derfor..
    Er der noget man kan gøre herhjemme eller er man nødsaget til en tur hos dyrlægen

    1. Hej Line
     Hvis hun bestemt ikke har lopper eller andre parasitter, bør man overveje allergi og medicinske sygdomme.
     Ved at udelukke alt andet, kan man få fornemmelsen af psykisk stress. Den slags kan forsøgsvis behandles med depressionsmedicin.
     Prøve evt. at finde en god dyrlæge med speciel viden om adfærdsproblemer.
     mvh Søren

     1. Kan det være foderallergi? for hun begyndte da hun fik royal canin, det er blevet værre efter hun fik hill’s.
      Før det har hun været vant til whiskas.

     2. Hej
      Nej foderallergi er ikke sandsynligt. Det vil normalt enten give tyndmave eller hudproblemer. Allergisk astma kan godt give forkølelseslignende symptomer, men det andre ting, der er nævnt her at stadig mere sandsynlige.
      /Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page